Nejnovější

Přehled týdne 13.-19.4 2020

Pondělí: Nějaký filuta se pokusil prodat 180 metrů vysokou sochu indického politika Sardára Vallabhbháího Paté. Prý že peníze z prodeje půjdou na charitu. Ano, na charitu, na podporování chudého. Sebe. – Ve Venezueli, zemi, kde mají peníze nižší hodnotu než fiktivní peníze v některých počítačových hrách, pořádají děti těch nejbohatších veselé večírky, na kterých se vesele nakazili covidem. Karmááá! – Drtivou většinu obětí koronaviru v USA tvoří Afro-Američané. Že by byl virus rasista? Kdepak, jen jsou průměrně chudší, nemocnější a nechtějí nosit masky. – Farář z Opavska Marcin Kieras žehnal věřícím z nebes. V malém letadle stihl požehnal celému kraji za 40 minut. Bohoslužba Speedrun Any%. (JL)

Úterý: Vláda představila plán na postupné rozvolňování bezpečnostních opatření. Že je tento plán v mnoha ohledech podobně složitý jako podmínky užívání Facebooku, se dalo tak nějak očekávat, asi nejdůležitější zprávou je, že hospody se otevřou až v poslední vlně, tedy někdy začátkem června. Pokud tedy všechno půjde podle plánu, což je výjimečný jev i za klidnějších časů. – Podle mezinárodního měnového fondu nás čeká nejhorší ekonomická krize za devadesát let. Co na to říct, dvacátá léta jako vyšitá. Ještě bych si měl pořídit cigaretovou špičku a naučit se tančit charleston. – Uplynulo padesát let od nehody vesmírné mise Apollo 13. Z tehdejšího boje o život se za tu dobu stihl stát emotivní příběh o lidské vynalézavosti a vzpomínka na jednodušší dobu, kdy se dal i ten největší problém vyřešit doslova pomocí lepící pásky. (Ogo) 

Středa: USA pozastavila financování Světové zdravotnické organizace (WHO). Důvodem je podle Trumpa to, že špatně zvládala pandemii a šířila o chřipce dezinformace. Hlavní je najít pachatele. Špatný státník zachraňuje své umírající občany, ale ten vynikající ukazuje prstem. – Na Jávě přišli na zaručený způsob, jak místní udržet doma. Už tak vyděšené spoluobčany děsí na ulicích dobrovolníci převlečení za duchy. Jen doufám, že jsou ti duchové dva metry od sebe. – V Olomouckém kraji odhalili celníci tři kamiony vezoucí do Česka nelegální odpad. Jestli vezli náklad na naše skládky, nebo do supermarketů není jasné. Jisté je ale to, že ve slevě bychom to stejně koupili. (VK)

Čtvrtek: Zoo v německém Neumünsteru řeší dilema jak ze světové války nebo holywoodského filmu. Dochází jim krmení a tak zvažují, jestli neporazit některá zvířata a nakrmit jimi jiná. Tak bylo jedno / zoo malé / tak bylo jedno / zoo malé. / V problémech nik-nik-nikdy nebylo / V problémech nik-nik-nikdy nebylo / Ohé! Ohé ohé! – Komunista Zdeněk Ondráček chce nahnat flákající se studenty vysokých škol na pole, aby taky něco dělali, hovada líná. Ze škol a kaváren, do polí a továren! – Japonci testují lék Favipiravir. Taky to nemohli pojmenovat prostě Meducína. Takhle se to blbě píše a ještě hůř čte. – Zvířata se vrací do přírody. Tel Avivem se procházejí šakalové (jako zvířata, ne Palestinci), u Marseille se objevily velryby a v Polsku bude nejspíš brzy potřeba zaklínač. (JL)

Pátek: Kim-Čong Un se neobjevil na slavnostech narozenin Kim-Ir Sena. Podle některých médií už určitě chytil virus. A to by byl problém, vzhledem k tomu, jak se v Pravé Koreji léčí epidemie. – Chlapík v Itálii dostal pokutu za porušení karantény. Jeho důvod? Venčil ovci. Tak snad mu za to ta procházka stála. – Ruská ambasáda v Praze mění adresu. Už nebude sídlit na náměstí Borise Němcova, pojmenovaném po zavražděném opozičníkovi. Namísto toho se přesune do Korunovační ulice. Chtějí nám tím snad něco naznačit? Alobalové čepičky nasadit! (JL)

Víkend: Dřevorubec na Broumovsku zahnal vlka motorovkou? Jen aby to nebyl Balda 2.0! – Podivný schodek státního rozpočtu ve výši 40 miliard byl jenom mazáním medu kolem… zkrátka a dobře, Babiš teď všem prozradil, jak to vlastně je: musíme se zadlužit! – Kancléř Mynář uspořádal zabijačku. Pak to zdůvodnil tím, že to prase bylo nemocné a stejně by zemřelo! A takhle se chová pravá ruka našeho prezidenta. – Sociální izolace kvůli koronaviru údajně potrvá až do roku 2022? Tak to nevim teda. – Expremiér Jan Čarnogurský prohlásil, že by nechtěnou sochu Koněva měli převézt na Slovensko. A jiní zase tvrdí, že by se měla odvézt do Ruska. A to bude asi nejlepší, aspoň konečná celá ta fraška skončí a chatrný spánek nám budou kazit už jenom ti vlasovci. (SP)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 20.4.2020 v 19:15 | Odpovědět

    1) Ad WHO – je treba nahlas rict, ze diky politickym tlakum ta organizace nedela, co ma. At si myslim o Trumpovi cokoliv, tady ma pravdu. Na druhou stranu to trochu pripomina “nefinancovani” UNESCO z penez USA. 2) Ad narizena prace v zemedelstvi – nouzovy stav to umoznuje. Takze pro vsechny, kteri tleskaji vlade, spatna zprava – mozna povolaji i vas. Srandovni je, ze stale plati zakaz “cestovani”, takze ikdybyste chteli pomoci zemedelcum, nemate, jak se k nim (bez hrozby pokut) dostat. 3) Ad zabijacka – mel bych lepsi napad, co porazit, kdyz uz resime kanclere a Hrad. Rovnou bych pozval i (ne)vladu.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*