Nejnovější

Přehled týdne 6. – 12.4. 2020

Pondělí: Zatímco ostatní premiéři o pomoci nemocnicím akorát mluví, irský premiér Leo Varadkar se nechal znovu zaregistrovat jako lékař, aby se mohl na léčbě přímo podílet. Teď si musí Britové se svým premiérem připadat dvakrát tak hloupě. – Trump ve svém proslovu prohlásil, že USA jsou na dobré cestě k vyřešení nákazy. Použil při tom slova “začínáme vidět světlo na konci tunelu.” Na to, jak jsou to slova nešťastná, jsou možná víc trefná, než si milý prezident uvědomuje. – Izraelská vláda rozhodla, že ortodoxní židé se nebudou muset kvůli rouškám oholit. No bodejť by ne, roušky se dají sundávat a nandávat, ale co vousy?! – Čína držela tři minuty ticha za oběti koronaviru, což francouzský novinář Emmanuel Lechypre okomentoval slovy “pohřbívají pokémony.” Čína je samozřejmě silně nespokojená a tak můžeme čekat, jestli se milý Lechypre dokáže dostatečně dobře omlouvat anebo jestli bude zmizen a sebezavražděn. (JL)

Úterý: Sněmovna schválila prodloužení nouzového stavu do konce dubna. Vláda chtěla víc, ale panují obavy, že by se jí mohly zvýšené pravomoci zalíbit až moc. Upřímně to nechápu, nikdy v historii se přeci nestalo, že by politik tuto možnost zneužil. – Policie navrhla obžalovat expremiéra Nečase. Měl křivě vypovídat ohledně zneužití Vojenského zpravodajství v roce 2013. Že kvůli takové drobnosti padla vláda, dnes působí spíš jako sci-fi. – Japonsko slíbilo dodat třiceti zemím experimentální lék, který by mohl pomoci v boji proti koronaviru. Jenže zatímco komunistická Čína zdravotnický materiál prodává, kapitalistické Japonsko ho nabízí zdarma. Nezbývá než se zeptat, kde udělali soudruzi chybu? –  Jaroslav Foldyna přestoupil z ČSSD do SPD. Počkat, on tam nebyl odjakživa? (Ogo) 

Středa: Podle autorů tvz. “chytré karantény”, která se již přes týden zavádí na jihu Moravy, se tamní hygienici nesnaží s novou praktikou sžít. Vůbec se například nesnaží využívat tvz. “vzpomínkové mapy”. Ty dají, po souhlasu infikované osoby, úřadům informace o tom, kde se dotyčný člověk pohyboval. No jo, nakonec se ten Čech přece jen nepřizpůsobí. – Podle vyšetřovacího týmu Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) svrhla syrská armáda v březnu 2017 na vesnici v západní Sýrii bomby obsahující chlór a nervový plyn sarin. Samozřejmě jsou tyto útoky, podle Damašku, jen zinscenovaná opoziční kampaň. – Demokratický levičák Sanders odstupuje z boje o nominaci Demokratické strany pro listopadové prezidentské volby v USA. Univerzální zdravotnictví je tedy pro mnohé Američany nejspíš už jen hezkým snem. (VK)

Čtvrtek: Princ Charles ukázal, že je synem své matky a navzdory vyššímu věku se uzdravil z koronaviru. To je hezký dárek jeho manželce k 15. výročí svatby. – A dárky se nadělovaly i u nás, Senát schválil jednorázový příspěvek pro OSVČ. Obě zbývající osoby výdělečně činné si stěžovaly, že podmínky jsou příliš přísné. – Premiér Andrej Babiš měl projev, kde lákal diváky na online mše, prý se taky nějakou podívá. Agent StB na mši říkáte si? Nic nového, dříve tam chodili šmírovat, kdo se jich zúčastňuje. – Ruská ambasáda vyhrožuje, že odstranění sochy Koněva nezůstane bez odpovědi. Řekl jim někdo, že už o nás nerozhodují? – A dnes jsme se také dočkali posledního dílu Ordinace v růžové zahradě. Očekávám hromadné rabování a nepokoje v ulicích. Teď už je skutečně nejhůř. (KN)

Pátek: V Rusku dochází alkohol. To jen takový vzkaz těm, co si pořád myslí, že situace není zas tak vážná. – Koronavirem se nakazilo 150 členů saúdské královské rodiny. Taky jste nevěděli, že saúdská královská rodina má přes 150 členů? – New York, který má víc nakažených než jakýkoli stát na světě, začíná kopat masové hroby na ostrově Hart. Dobré zprávy jsou, že se nebude muset potýkat s rozkládajícími se těly v ulicích. Špatné jsou ty, že tam za chvíli bude strašit. Krotitelé duchů se možná ještě vrátí do módy. (JL)

Víkend: Podle hlavního vůdce celé ofenzívy proti koronaviru Romana Prymuly je nezodpovědné chování Čechů tikající bomba. Tak to můžeme čekat už jen jedno: kdy vybuchne! – Soud rozhodl v kauze Nejedlý. Návštěva restaurace byla sice nemorální, ale nejednalo se o trestný čin. Kdyby se to stejné stalo v KLDR, tak už by tu nebyl. – Zpívající Ken (pro neznalé Adam Vojtěch) oznámil, že se obchody otevřou do měsíce. Co se týče hranic, tak ty se jen tak neotevřou, stále budou “dočasně” uzavřeny. Tak musíme doufat, že to bude kratší doba než “dočasný” pobyt sovětských vojsk. – Dáš jim jednou líznout a už nebudou chtít nic jiného. Tak takhle si teď připadají naši mocipáni, bojující proti rodičům, co odmítli plány ministra školství Plagy na znovuotevření škol. Argumenty jsou sice přesvědčivé, ale vzdělávat se bude kdo? – Honza Hamáček lituje uvolnění povinnosti nosit roušku. Mnozí Češi ji totiž nenosí i tam, kde by měli. A vy jste snad čekali něco jinýho? – Prezident Zeman vystoupil v Partii a zmínil se o jakýchsi Parkinsonových zákonech. Co to je? Něco jako Boží mlýny – melou pomalu, ale jistě. – Na závěr si pro nás agent Bureš místo obvyklého hlášení připravil velmi zajímavé video, kde s dvoumetrovou pomlázkou vyrazil na svou ženu Moniku. Tady pomůže už jenom Šablatúra! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*