Nejnovější

Přehled týdne 9.-15. 3. 2020

Pondělí: Polští historici objevili fotoalbum nacistické dozorkyně Ilsy Kochové, přezdívané Čarodějnice z Buchenwaldu, a světe div se, je zabalené v lidské kůži. Já bych na to nešahal. Už tak je tenhle rok prokletý až až. – Na Karlově mostě se znovu objevilo graffiti. Tak schválně, jaký záznam v trestním rejstříku bude mít ten, co ho smaže, tentokrát? – Ze saského hřbitova se ztratila bronzová socha za půl milionu. Já bych prohledal všechna blízká vrakoviště a poptal se, jestli někdo nedonesl kus šrotu za tisícovku. S takovým popisem se to přece musí najít. – Anglický soud řeší případ pasažérky letadla, která zaútočila a pokousala pilota, který jí nechtěl dovolit vzít si na palubu dětský kočárek. Prý že to udělala v sebeobraně. Oukej. (JL)

Úterý: Vláda uzavřela školy a zakázala veškeré akce nad sto lidí. Studenti se téměř okamžitě přesunuli do hospod a pořadatelé kulturních akcí snížili kapacitu na devadesát devět. Někteří z nich tehdy nejspíš doopravdy věřili, že to bude stačit. – Ve Spojených státech začal soud s ruským hackerem Nikulinem. O jeho vydání do USA se rozhodovalo právě v Česku, přičemž proti byl mimo jiné i Miloš Zeman. Pamatujete, kdy se v médiích řešilo i něco jiného než virus? Já už taky moc ne. – Soud rozhodl, že Led Zeppelin neukradli melodii ke skladbě Stairway to heaven. Spor trval několik let a opět ukázal, že otázka autorských práv je často příliš složitá, než aby jí řešil algoritmus. Někdo by o tom měl informovat Youtube. (Ogo)

Středa: Světová zdravotnická organizace (WHO) vyhlásila šíření nového typu koronaviru světovou pandemií. My, letitý gameři jsme si tento okamžik sice představovali jinak, ale pořád je tu naděje, že se někde ten zombík ukáže. – Bývalý americký filmový producent Harvey Weinstein si odsedí 23 let ve vězení za znásilnění a sexuální nátlak. Skandál, který rozpoutal fenomén MeToo, tak končí a Holywood je zase o něco nudnější. – A abychom nemluvili jenom o hrůzném konci lidstva, tak se už druhý člověk na světě vyléčil z nemoci AIDS. HIV is dead, long live the COVID-19! (VK)

Čtvrtek: Vláda vyhlásila nouzový stav, což znamená, že jsou mimo jiné zavřené i hospody. No, a co je pro Čechy větší tragédie, že jo. – Andrej Babiš ujistil občany, aby si nedělali zásoby potravin, že jich je dost. A když to říká člověk, který tvrdil, že je dost roušek a respirátorů, tak to bude pravda. – Vláda také odvolala hlavní hygieničku Evu Gottvaldovou. Asi si olizovala prsty, když chtěla otočit stránku. – Chtěla jsem přehled ukončit něčím, co se netýká koronaviru, ale našla jsem jen to, že princ Harry naletěl vtipálkům, co se vydávali za Gretu. Je hezké, že má teď někdo náladu na pranky. (KN)

Pátek: Země vycházejícího slunce nezná strach. Japonsko se viru navzdory stále optimistický chystá na olympiádu. Žádné překvapení, všichni víme, že jakmile se Japonsko ocitá v nebezpečí, jeho obyvatelé jsou ochotní páchat sebevraždy. – I Kim Čong-Un má pro strach uděláno. Na vojenské přehlídce se jako jediný ukázal bez roušky. A opět, žádný div, protože kdokoliv by se k němu odhodlal přiblížit na nakazitelnou vzdálenost, by šel okamžitě na léčení. A v Pravé Koreji se koronavirus léčí kulkou. – Policie dopadla vandala, který počmáral Ústí nad Orlicí hákovými křížemi, z nichž některé byly nakreslené špatně. Hiel Hortler. – Čína vytáhla No U kartu na Ameriku. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí taktně naznačil, že všechno je jinak, děti, a koronavirus ve skutečnosti zatáhli do Wu-Chanu američtí vojáci. Plot twist! Dun DUn DUUUUUN! (JL)

Víkend: V záplavě nových a novějších opatření kvůli koronaviru si mnozí z nás ani nevšimli, že tento svět opustila zpěvačka Eva Pilarová. Kdysi nám vysvětlila, že je nebezpečné dotýkat se hvězd. Dnes už víme, že je nebezpečné dotýkat se všech. – Hraniční kontroly na přechodech pobouřily pendlery, tedy lidi, co jezdí do Německa za lepším. I obyčejná pokojská tam totiž dostane dvakrát víc než u nás. Teď tito lidé mají na výběr ze dvou možností: vzdát se spánku nebo natrvalo přesídlit do rajchu. Takže jasná volba! Guten Morgen. – A s koronavirem se potýkal i Donald Trump, ale pouze do té doby, než mu vyšel negativní test. Poté opět zasedl do Oválné pracovny. On virus nemá, tak už to není jeho problém. – S koncem týdne přichází i konec propustnosti hranic. Co dodat? Snad jenom to, že se konečně splnil odvěký to sen všech českých vlastenců, kteří ani neví, která bije. Koronavirus je totiž totální armageddon a jeho (a tím pádem i naše) budoucnost je velmi nejistá. Zbyly nám jen vzpomínky na život plný kamarádů, jídla a úspěchů. S kamarády je ámen, jídlo už dávno vykoupili nájezdníci z Kauflandu a s úspěchy v této době vůbec nemůžeme počítat. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 16.3.2020 v 18:42 | Odpovědět

    Vylecil z HIV? Informace je takova, ze se lecil na rakovinu a po transplantaci kostni drene HIV zmizel. Skoro jako Emanova cukrovka. Proste jednoho dne odesla.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*