Nejnovější

Přehled týdne 24.2. – 1.3. 2020

Pondělí: Donald Trump přiletěl na návštěvu do Indie. Po cestě se jeho letadlo obloukem vyhnulo Brnu (pochopitelné) a Indové narychlo uklidili Tádž Mahal. Nikdo nechce, aby si prezident USA myslel, že máte v hrobce bordel. – Provozovatel vlakové dráhy mezi Litoměřicemi a Mostem musel sundat varovné cedule s nápisem “Nedáš-li přednost vlaku, zemřeš.” Někteří lidé prostě nemají pochopení pro metal. – Žena z Petrohradu si postěžovala Putinovi, že má těžký život. Ruské úřady jí rázem našly práci. Putin je hodný chlapík a dokud s tím může něco dělat, v Rusku nezůstane jediný nemakačenko. – Muž v texaském Houstonu postřelil na bleším trhu sedm lidí, prý omylem. Taky občas chybně někoho sedmkrát střelíte? Mně se to stává každou chvíli. – Ve věku 78 let zemřel Jensi Knudsen, vynálezce figurek LEGO. A s čím si teď jako mám hrát? (JL)

Úterý: Uplynulo sedmdesát let od umučení kněze Josefa Toufara komunistickou mocí. Pokud lze tedy pojmem “moc” označovat něco, co znejistí houpající se křížek. – Předsedovi senátu Miloši Vystrčilovi se na Tchaj-wan moc nechce, napřed se poradí s ministrem zahraničí a prezidentem. Vzhledem k tomu, že ministra zdravotnictví z toho vynechal asi nepůjde o obavy z koronaviru. – Zemřel bývalý egyptský diktátor Husní Mubárak. Bylo mu 91 let, přežil šest pokusů o atentát a znovu tak potvrdil staré pořekadlo, že nejjistějším vrahem je stáří. – V Kolumbii se přemnožili hroši, které tam původně zavezl Pablo Escobar jako své domácí mazlíčky. Je vůbec potřeba něco takového ještě glosovat? (Ogo) 

Středa: Aby ten koronavirus nepůsobil jenom trable, tak pornostránka xhamster.com nabízí lidem v postižených oblastech prémiové členství až do konce března zdarma, aby zbytečně nevycházeli ven. Každý přece ví, že se ta chřipka přece musí pořádně vypotit! – V Rusku si muž vyrobil vlastní batmobil. Kutilovi ale auto policie rychle zabavila, protože vážně, kdo by se v tom nechtěl projet. – SPD bude muset zaplatit pokutu čtvrt milionu korun za porušení zákona při předvolební kampani v roce 2017. Blbý. – Je to třicet let, co Ivan odešel domů. Ale nebojte, on se vrátí, pár věcí si tu totiž zapomněl. (VK)

Čtvrtek: Ministr kultury Zaorálek zrušil projekt portálu Czechiana, který měl zajistit přístup k českému kulturnímu dědictví. Nelíbilo se mu, jak je tato zakázka připravována. Skoro to působí, jako kdyby se vláda rozhodla přejít na hliněné tabulky, aby se vyhnula opakování fiaska s e-shopem na dálniční známky. – Praha přejmenovala jedno ze svých náměstí po Ruském opozičníkovi Borisi Němcovi. Nikdo se ani nesnaží předstírat, že jde o náhodu, že se na tom náměstí nachází ruská ambasáda. Vedle toho byla jedna z pražských promenád pojmenována po zavražděné novinářce Anně Politkovské. Protože jestli Čechům něco jde, pak jsou to gesta, která dokážou druhé straně znepříjemnit život, aniž by se dala považovat za přímou agresi. – Bylo zjištěno, že naše planeta má druhý, jakkoliv jen dočasný měsíc. Pravděpodobně jde o asteroid, který se v gravitačním poli Země zachytil přibližně před třemi lety. Tento “měsíc” je velký přibližně jako osobní auto, ovšem Elon Musk na twitteru prohlásil, že s ním nemá nic společného. (Ogo) 

Pátek: Floridský policista dostal padáka kvůli tomu, že zatkl šestiletou dívku. Určitě provedla něco hrozného, jako třeba krádež bonbonů, pomlouvání kamarádek nebo byla, nedej bože, černá. – Světoznámý umělec Zdeněk Sýkora vytvořil černobílou mozaiku na podlaze před Vrchlickým divadlem v Lounech. Městu se ale toto umělecké dílo vůbec nelíbí. Proč? Klouže. – Kancléř Mynář odletěl do Číny a nikomu nic neřekl. A co by jim měl jako říct? Že v Česku prostě dětské transvestitní prostitutky s umělýma nohama nesežene? – Sedmnáctiletý student si z nudy vytvořil falešný Twitterový účet, na kterém se prezentoval jako kandidát na prezidenta USA. Už jen tím dokázal, že schopnější než podstatná část dalších kandidátů. Můj hlas má, otázka je, co s ním bude dělat. (JL)

Víkend: V minulosti jsme vyháněli celá města Němců, teď se o něco podobného snaží ve Švýcarsku, a to kvůli muničnímu skladu pod vesničkou. Tak to je tedy bomba! – Erdoganovi došla trpělivost s migranty a poslal nám je do Evropy. Teď se zlověstně směje a potichu nám všem přeje, ať si s nimi taky užijem svoje. – Amíci se stáhnou z Afghoše. Co dodat? Skoro dvacet let tam bojovali za něco nedosažitelného, a teď vidí, že prohrávají, a tak odejdou stejně rychle jako kdysi Sověti. Ne nadarmo se říká, že tato země je pohřebištěm mocností. – A když jsme u toho zahraničí, tak na Slovensku konečně skončilo zlo v podobě vlády socanů a kormidla se chopili Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti. To, jak moc jsou nezávislé, se uvidí v dalších letech… – A co se stalo u nás? Lid šílí ještě víc, poněvadž nám tu jedna americká studentka z Milána zavlekla koronavirus. To je ale kosmopolitánka! – Obchody už nemají co nabídnout. Všechno v minulých dnech vykoupili naši důchodci, a ten, kdo se probral až teď, tak má smůlu. Zbývá jenom jedna možnost – navštívit ťamana! Kruh se uzavírá…(SP)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*