Nejnovější

Přehled týdne 10. – 16. 2. 2020

Pondělí: Volby ve státě Iowa ještě stále nekončí. Dva nejoblíbenější kandidáti požadují přepočítání hlasů, aby se zjistilo, kdo teda vlastně doopravdy vyhrál. Holt dvakrát počítej, jednou vyhlašuj výsledek a ne obráceně. – Policie v Rusku zatkla bandu mladíků, kteří v metru předstírali, že jsou nakažení koronavirem. Ta dnešní mládež. Za mých časů jsme španělskou chřipku museli dostat doopravdy, než jsme začali strašit okolí! – Andrej Babiš vyzval restaurace, které čepují pivo, aby jej po snížení DPH zlevnily. Jinými slovy, udělejte moji práci za mě, abych já vypadal jako zachránce. – Pravoslavné církvi se nelíbí, že její kněží žehnají v Rusku atomovým bombám. Ale vždyť už v Bibli se píše, že Bůh seslal z nebes oheň, aby potrestal Ara-chci říct, hříšníky. Není to tedy nic rouhačského. (JL)

Úterý: Byly zveřejněny definitivní výsledky irských voleb, tři největší strany získaly téměř stejný počet mandátů. Sestavit při takovém rozložení sil vládu zatím vypadá mnohem obtížněji než puzzle s fotografií oblohy bez mraků. – Syn Jaroslava Faltýnka čelí podezření z korupce. Třeba mu tatínek za odměnu zařídí výlet na Krym, jak káže tradice. – The Guardian označil pražské Holešovice za jednu z nejvíce cool čtvrtí v Evropě, a to i přes to, že tamní nájmy rozhodně moc cool nejsou. – Brazilští důstojníci se podle uniklých dokumentů obávají francouzské invaze s cílem zachránit deštný prales. Francie to vzala v klidu, po letech vtipů o bílých vlajkách pro ně musí být relativně příjemná změna, že se jich zase někdo bojí. (Ogo)

Středa: V Česku vznikl spolek Nelež. Ten si klade za úkol upozorňovat firmy na to, když se jejich reklama ocitne na dezinformačních webech. Chtějí tak tyto stránky odstřihnout od peněz z reklamy. Faith in humanity restored! – Severní Makedonie si schválila protokol pro přístup do NATO. Pro to, aby se aliance rozšířila na 30 členů už zbývá jen poslední formalita. Trvalo jim to prakticky 18 let, ale dočkali se. – Šíří se nám tu takový nešvar. V některých českých knihkupectvích je k dostání dětská protižidovská knížka z roku 1938. Pokud byste neměli nápad na nedělní večery, můžete ze své ratolesti vytvořit nácka. A to se vyplatí! (VK)

Čtvrtek: ČSSD se stydí za Jaroslava Foldynu a jeho výroky na adresu organizace Člověk v tísni. Jeho chováním se budou zabývat. Tak co myslíte, bude mu to víc slušet v Trikolóře nebo u SPD? – Hnutí Milion chvilek oznámilo, že vyjde do ulic na protest zvolení Stanislava Křečka ombudsmanem. Těšíte se na koncert? – Japonsko má první oběť koronaviru. No a neuhodli byste, kde má být v létě olympiáda. – Jedinou dobrou zprávu máme pouze ze světa sportu. Biatlonistka Lucie Charvátová získala ve sprintu bronzovou medaili. Mnozí fanoušci přitom už náš biatlon zatracovali. Lucko, gratulujeme. (KN)

Pátek: Obyvatelé britského paneláku žalovali sousední muzeum. Návštěvníci jim prý nakukují do oken. A nalevo uvidíte poslední dochované exempláře homo neanderthalensis. – Podle lednového průzkumu CVVM jsou Češi silně schizofrenní. Nejvíc jich totiž věří Babišovi a Klausovi mladšímu. Ještě víc ale těmhle dvěma nevěří. – Zpěvák Daniel Landa se ohradil proti tomu, aby SPD používala jeho fotky a citace ve své kampani, protože není jejich voličem. Ten pocit, když s tebou ani bývalý skinhead nechce nic mít. – Miloš Zeman poletí do Číny, koronavirus nekoronavirus. Panda nedělá kompromisy. Radši si tedy připrav morovou masku, Miloši. (JL)

Víkend: Období odpočinku a zábavy nezačalo zrovna nejlépe. Zatímco jiní spali, v Rusku se konala soutěž v pojídání zákusků. A nebylo by to Rusko, kdyby se jedna z účastnic nezadusila. – V Praze se naposledy rozloučili s velkým filozofem Erazimem Kohákem. Je to velká ztráta, ale naštěstí tu máme ještě jednoho Koháka. Nebo spíše Zadara? – Myslivci přiznali, že nezvládají odstřel divoké zvěře a volají na pomoc vlastníky lesů. To už rovnou můžeme pozvat kluky z Kerska, ti nám poradí, jak na to. – Je únor nebo duben? V Klatovech tuto neděli naměřili přes 18 stupňů. Všichni se radují a chodí v šortkách, jen lyžaři mířící na Šumavu jsou tak trochu za exoty. – Tak nám zapálili Šantovku! Opravdu? Ale kdepak, to jenom potřebovali vyhnat dětské gangy. A co na to naši drazí obchodníci? Ti spláčou nad výdělkem. – A v Americe jeden kněz prohlásil, že potraty jsou horší než pedofilie, ta totiž nezabíjí. Chápete to někdo? Vždyť takovou hloupost může říct jenom… jenom kněz! (SP)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*