Nejnovější

Přehled týdne 9.-15.12. 2019

Pondělí: Jaromír Soukup nakonec svoji stranu mít nebude. Vláda chce navrhnout Nejvyššímu soudu její zrušení. Jo, založit stranu prostě není tak snadný jako nový pořad. – Dva studenti z Nigérie jeli reprezentovat svoji zemi v ping pongu do Chorvatska… odkud je odvezli do uprchlického tábora v Bosně. Jako, to je taky způsob jak se vypořádat s konkurencí. – Čínským vědcům se povedlo vytvořit hybrida opice a prasete. *Sem vložte jméno libovolného politického oponenta* tu ale v Česku už dávno máme. – České školy mají problém. Žáci často nedokáží rozeznat reklamu od zprávy. Když ale budou požívat speciální program Houpacího osla, jejich mediální gramotnost se zvýší! Nyní dostupné za polovinu ceny v předvánočním výprodeji!(JL)

Úterý: Vláda hodlá zakázat veškerá paramilitární uskupení, tedy i domobranu. Tak teď už si děti tuplem nebudou mít kde hrát. – Kellnerova firma Home Credit si měla najmout PR agenturu, aby údajně zlepšila obraz Číny v ČR. Nechápu proč, na sociálním špiclování lidí a koncentrácích pro Ujgury je snad co zlepšovat? – Andrej Babiš zareagoval na demonstrace Milionu chvilek pro demokracii. Zaznělo přesně to, co myslíte: anti-babiš, neodstúpím, opozice… nechce někdo udělat na jeho prohlášení tabulku na bingo? – Zastupitelstvo pražských Řeporyjí schválilo stavbu pomníku vlasovcům. Moc hezký, a protitankové miny proti Rusům přijdou na řadu kdy? (MK)

Středa: Osobností roku časopisu Time se stala švédská ekoaktivistka Greta Thunbergová. Šestnáctiletá dívka je tak nejmladší oceněnou. A proč ne, alespoň se holka snaží. – Večerníček u českých dětí stále frčí. Pro děti od čtyř do dvanácti let je nejsledovanějším tuzemským pořadem. Alespoň nějaká hezká zpráva tenhle týden. – A když se blíží to zkouškové, tak šestnáctiletý Radek Popík z Meziny na Bruntálsku sestavil ze 70 tisíc dílků stavebnice Lego vesmírnou loď Millennium Falcon z Hvězdných válek. Inspirace pro studenty na to, jak vesele pokračovat v prokrastinaci. (VK)

Čtvrtek: Po problémech se spalovnou vyzývá Ostrava vládu, aby přišla s lepším řešením na odstranění ropných lagun po bývalé chemičce Ostramo. Beztak je to jen další krok k tomu, abychom tu v budoucnu měli vlastní Zónu. To by bylo, aby Ukrajina měla věčně monopol. – A po Vídni Praha navázala ekonomickou spolupráci s hlavním městem Tchaj-wanu. Mám pocit, že teď už to je vyloženě Číně na truc. – Na krádeži klenotů v Drážďanech mohou podle nových stop mít podíl arabské klany z Berlína. O jeje, z toho bude mrzení. – Donald Trump se ohradil proti označení Grety Thunbergové za osobnost roku, podle něj by měla pracovat na sebeovládání. Zajímavá slova od někoho, kdo musí veřejnosti říkat, že je stabilní génius. (MK)

Pátek: Brexit bude, v britských volbách zvítězil Boris Johnson a konzervativci. Spíše než o popularitě brexitu to ale vypovídá o tom, že Britové mají tohohle seriálu plné kecky. – Aby toho nebylo málo, Angličani by měli oprášit dlouhé luky. Severní Irsko poprvé zvolilo více separatistů než unionistů a Skoti chystají další referendum o nezávislosti. – Andrej Babiš si znovu získal pozornost EU, tentokrát svým lpěním na jaderné energii. Nejen, že nelítá pod radarem, ale ještě ukazuje řídící věži prostředník. – U Bíliny na Mostecku byl objeven invazivní druh raka mramorovaného, jedinci byli následně zabiti kvůli riziku račího moru. V těstovinách ale neskončili, smutnej příběh. (MK)

Víkend: V Berlíně řeší pokus o ukradení ostatků někdejšího protektora Reinharda Heydricha. Já bych to neřešil, pokud nejde o nekromanty. – Polsko řeší další společenskou problematiku, některé podniky zakazují vstup sexuálním menšinám. Jak to chtějí zjišťovat? Přivedením figurantů a pokynem k přeblafnutí? – Podle bývalého manažera firmy Boeing Eda Piersona podnik i úřady věděly o chybách v letadlech, přesto dostaly povolení k letu. Chcete říct, že se našel technický problém, který nespravila lepící páska? – Skončila dvoutýdenní klimatická konference v Madridu. Hlavouni se shodli jen na tom, že je třeba skutečně něco dělat, a pak si odletěli domů. Čekal někdo něco převratnějšího? (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 27.12.2019 v 10:06 | Odpovědět

    Zona? Ukrajina? Nechapu.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*