Nejnovější

Přehled týdne 2.-8.12. 2019

Pondělí: Společnost Amazon přišla se speciální nabídkou: dárkovými předměty s motivem koncentračního tábora v Osvětimi. Pojďme zpeněžit holokaust! Jen za deset dolarů si můžete pořídit pravý skalp židovského děcka! Za drobný příplatek přihodíme i jarmulku! – V centru Kyjeva zastřelili dva střelci tříletého chlapce. Terčem však měl asi být jeho otec, který je politikem. Když oni vypadali skoro stejně. – Předseda ruské Liberálně-demokratické strany, která je mimochodem nacionalistická, Vladimir Žirinovskij se opřel do Čechů kvůli Novotného návrhu na postavení sochy vlasovcům. Prý nás měl Stalin všechny srovnat se zemí. Ano, jsou dny, kdy s tím také souhlasím, ale kvůli soše? To je snad trochu moc, ne? – Německá armáda má problém. V jejích řadách se objevují neonacisté. Hej, to už jsem někde viděl… (JL)

Úterý: Tak pojďme, audit Evropské komise o Babišově střetu zájmů. Babiš tvrdí, že se ho to netýká a ČR nic vracet nebude, pro odstoupení prý není důvod a ministryně pro místní rozvoj Dostálová (ANO) prý nic nečetla, takže neví. Přitom je ve hře vrácení téměř půl miliardy na dotacích pro Agrofert. Chystejte kafe a kokain, Prchal bude mít perný šichty. – Jiří Dolejš potvrdil, že KSČM podpoří vládní návrh rozpočtu. Protože to chcete v roce 2019 slyšet. – Česko neuspělo u EU s žalobou na směrnici omezující držení zbraní. Jupí, o krok dál k tomu, že je tu nějaký pašák skutečně použije. – Rusko uvedlo, že Maďarsko se s nimi chce spojit proti ukrajinskému zákonu o výuce jazyka, který má utlačovat národnostní menšiny. Já nevím, tohle by si Maďaři měli napřed vyřešit v té jejich severní kolonii, ne? (MrK)

Středa: Skončil dvoudenní summit NATO v Londýně. Zástupci členských států se shodli například na ve hrozbě stále většího vlivu Číny, nebo nových technologií. Aliance by se také měla změnit, aby mohla čelit novým výzvám. Tak schválně. – Na krávu sice nešáhnou, ale jiná zvířata, to je něco. V Nepálu se konala slavnost Gadhimai, při které hinduisté obětovali statisíce zvířat. Tak snad jim ty hromady mrtvých těl a krve přinesou kromě nemocí taky něco dobrého. Jinak se to fakt nevyplatí. – Mnozí učitelé v Česku se bojí chodit se svými dětmi na exkurze. Mají strach z problémů s rodiči, pokud by se náhodou některé z dětí při výletu poranilo. Nakonec si to odskáčou stejně jenom ty děti. Ve třídě s kupou nudy. (VK)

Čtvrtek: Ministerstvo životního prostředí odkleplo stavbu spalovny nebezpečných odpadů. Hej, my si už zvykli, že tu nemůžem dýchat, ale rádi bychom alespoň viděli. – Navzdory auditu o střetu zájmů Státní zemědělský intervenční fond trvá na proplácení dotací Agrofertu z minulého roku. Tak to aby Penam dělal ten chleba extra výživný, když už nás hodlají takhle ždímat. – Lyžařské areály v Česku zahájily sezónu jako již tradičně umělým zasněžováním sjezdovek. Že vzhledem k tomu počasí už dávno nezměnily živnost… – Kvůli velkému zájmu se další demonstrace Milionu chvilek pro demokracii přesouvá na Václavské náměstí. Fíha, to už musí trhat rekordní návštěvnost mezi koncerty, ne? (MrK)

Pátek: Jakub Michálek (Piráti) se pustil do TOP09 a prohlásil, že strana svou zbytečnou existencí štěpí opozici. Babiš musí mít fakt narvaný harmonogram, že mu kolegové dávají vánoční dárky už teď. – Že je o něm řeč, Babiš a pár ministrů se sešli s představiteli studentského hnutí Fridays for Future. Babiš byl prý nepříjemný a nedalo se s ním diskutovat, podle zástupců hnutí jim nedala vláda žádnou záruku změn, zato ministři byli spokojení. Hlavně, že se nikomu nic nestalo. – Berlín oznámil, že přijme sedmdesát dětských uprchlíků z Řecka. Darebáci, takhle naší vládě pokazit taktiku to oddalovat do doby, než vyrostou a už to nebudou děti! (MrK)

Víkend: Vrcholným politikům v příštím roce porostou platy. To jen kdybyte potřebovali něco, čím na svátky naštvat příbuzné. – O pozici předsedy KDU-ČSL se bude ucházet také místopředseda Jan Bartošek. Budeme předstírat, že víme, o koho jde, a uznale pokýveme hlavou. – Nová forma stavebního zákona by podle Svazu měst a obcí mohla místo zrychlení přivést úplný kolaps. Tady se furt někomu něco nelíbí… – Írán v rámci plánování rozpočtu obchází dopady amerických sankcí půjčkou od Ruska. Tuhle finanční službu bych nedoporučoval, ti hoši místo exekutorů posílají tanky. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*