Nejnovější

Bizarní skupiny na Facebooku: No Kidding

V minulém díle jsme se podívali na zoubek partě podivínů, kteří si honí ego nad nemožností ostatních. Dnes je na pořadu dne další radikální uskupení – spolek lidí, kteří z celého srdce nenávidí děti. Jejich zásady hraničí se sektářstvím a rozhodně si nedělají srandu, když tvrdí, že vám přejedou dítě náklaďákem, pokud jim k tomu dáte pádný důvod. A jako pádný důvod stačí to, že jste matka a stále ještě dýcháte. Redakce Houpacího osla se opět dostala do jejich řad a vyšťourala pikantnosti, které by byly jinde nepublikovatelné.

Lidé, kteří nenávidí děti. Ne, nejedná se o zkomolený název známého filmu. Řeč je o skupině Nový No Kidding – ještě radikálnější. Jak sám název napovídá, toto společenství už zažilo nejednu krušnou chvíli. Černá kronika hlásá, že skupina byla již několikrát vypátrána elitní jednotkou Marka Zuckerberga, slovutného bojovníka proti nepravostem a na krátkou chvíli byla její existence pozastavena. Z toho vyplývá, že se členové hodlají Markovi pomstít – obsah je totiž ještě kontroverznější.

No Kidding není pouze facebooková skupina, je to životní styl. Doslova a do písmene. Skupina má vlastní slang a nemá prakticky žádná pravidla – to, co není výslovně zakázáno, je povoleno. A povoleno je vše, co nějak souvisí s lynčováním těhotných, rodících nebo své děti již vychovávajících žen. Svým založením je srovnatelná s punkovým hnutím, pouze s tím rozdílem, že ještě nemá vlastní hudební skupinu, která by udávala směr. Kdo ví, možná je to jedině dobře. Řev týraných novorozeňat určitě není něčím, co bychom rádi slyšeli na udílení příštích Slavíků.

Za vznikem No Kiddingu stojí jistá Janička, jejíž identitu se redakci Houpacího osla nepodařilo vypátrat. Hlásá filozofii dobrovolné bezdětnosti, nabádá k opovrhování milujícími matkami a jejich uzlíčky radosti, podporuje myšlenku, že těhotenství a porod jsou pouze hnus nutný k udržení lidské rasy a rozhodně není naší povinností k jejímu zachování přispívat. To vše je krásné, No Kidding však zachází ještě dál.

Přivítá vás sympatická úvodní fotka.

Začervenal by se i Mengele

Naturalistické pojetí mateřství, respektive nehynoucího odporu k němu, dává prostor otázce duševního zdraví členů skupiny. Hypotéza, že se jedná o partu uprchlíků z Bohnic, ještě nebyla potvrzena, ale ani vyvrácena. Nemalá skupina něžných dam a hrstka podobně postižených mužů produkuje nenávistné myšlenky a nápady, za které by se zastyděl i nejmenovaný německý lékař, jemuž Hypokratova přísaha nic neříkala.

No Kidding totiž čelí častým útokům zvenčí. Jako každé radikální uskupení má své nepřátele, konkrétně udatné bojovníky za správnost, v angličtině známých pod trefným názvem justice warriors, a také rozlícené matky. Ti pořádají pravidelná tažení na roztomilou skupinu lidí, kteří by jejich děti nejraději zabíjeli, kdyby k tomu měli příležitost.

Matky se, stejně jako redakce Houpacího osla, do skupiny infiltrují skryté za falešnými profily a následně se snaží No Kidding zlikvidovat neustálým nahlašováním Marku Zuckerbergovi. Podařilo se jim to již několikrát. No Kidding však zatím pokaždé povstal z popela – ještě silnější, ještě radikálnější.

Některé příspěvky jsou velmi umírněné…

Drsný černý humor je ve skupině na denním pořádku – podobná myšlenka napadne nevinného návštěvníka v prvních několika vteřinách, obzvlášť po přečtení krátkého manifesta záměrů a ideálů. Hranice mezi drsným humorem a ideologickým přesvědčením je však místy tak špatně zřetelná, že v méně otrlém jedinci může nebezpečně hrknout, kdykoliv mu na zdi vyskočí jeden z radikálněji orientovaných příspěvků.

Často je zde totiž řeč o různých typech fyzické likvidace matek a jejich potomků. Vyobrazení tělesných trestů pro mateřstvím provinilé se liší dle nátury jednotlivých členů, v zásadě se ale nejedná o nic příjemného.

… o jiných se to říct nedá. Myslí to vážně?

Ne všech 62 členů skupiny jsou monstra lačnící po krvi novorozeňat. Většina pouze tančí kolem pomyslné hranice mezi humorem a smrtelnou vážností. Někteří jedinci si však koledují o vlastní vypolstrovanou celu či teplé místo ve věznici s maximální ostrahou. Ještě štěstí, že většinovým osazenstem jsou ženy. Nemusí se tak obávat pověstného shýbání se pro mýdlo ve sprše.

Nebo je to vlastně smutné? Skálopevně tvrdí, že jim netikají biologické hodiny. Některé dokonce podnikají radikální kroky a nechávají se sterilizovat. Ve skupině za to následně sklidí ovace. Je k podivu, že sterilizace ještě nestojí ve stanovách skupiny jako podmínka pro přijetí.

Silvie Chlumcová (Články)
Působí arogantně, ale jinak je to vlastně hodná holka. Černý čaj pije zásadně s mlékem a dává si ho i v hospodě. Pokud zrovna nepíše, tak prokrastinuje.
  1. Petr Kaminsky | 21.11.2019 v 21:51 | Odpovědět

    Pro takove typy obzvlaste plati – nikdy nerikej nikdy. Az budou sterilizovane, potkaji toho praveho a biologicke hodiny se najednou roztikaji. Podle me by meli jednoho dne uplne vypnout internet. Lidi by museli vylezt ze svych ulit, zbavit se nekompromisni ideologie a zacit se zase chovat jako lidi.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*