Nejnovější

Jak ortelovci ovlivnili výsledky taneční soutěže Stardance

GLOSA. Už je to tady zase – říjen, příroda se zbarvila do pestrých barev, po chodníku se válí kaštánky. K tomuto období patří již několik let i vlajková loď Česká televize Stardance. Té se zúčastnila i novinářka a moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová, která leží v žaludku kritikům České televize. Již v první kole ji však vyhodili fanoušci xenofobní kapely Ortel.

Pro někoho hrdinka české žurnalistiky, pro jiného zkorumpovaná sluníčkařka, tak by se dala vcelku výstižně Fridrichová charakterizovat. Veřejnoprávní novinářka je mimo jiné proslulá svými glosami na sociálních sítích a v poslední době i dobročinnými aktivitami pro matky samoživitelky. Své portfolio aktivit teď rozšířila i o účast v národem milovaném pořadu Stardance.

Její angažmá v soutěži však nemělo dlouhé trvání. Přestože v hodnocení poroty neskončila na posledním místě, diváci rozhodli a Fridrichová a její taneční partner Jan Kohout se stali prvním vyřazeným párem.

Reakce se objevily v podstatě okamžitě. Zatímco příznivci veřejnoprávní novinářky jsou rádi, že se zase dočkají pořadu 168 hodin tak, jak jsou zvyklí, odpůrci slaví, jak to té ‘sluníčkářce natřeli’.

S Ortelem na věčné časy a nikdy jinak

„Co čekala? Jako jsme se semknuli pro Ortel, tak jsme se semknuli pro Fridrichovou. Zatím ji nemůžeme vyhodit z ČT, tak aspoň ze Stardance,“ napsal na Twitter například jeden fanoušek kapely Ortel, však své literární dílo následně smazal. A to i přesto, že se za dobu své existence příspěvek dočkal i sdílení od samotné Fridrichové. Nebo možná právě proto…

Zdroj: Instagram Nory Fridrichové

Neškodný tweet však i po smazání vzbuzuje otázky. Jak se čeští vlastenci vlastně semknuli? Na to existují pouze dvě možné odpovědi: 1. objevili možnost, jak poslat negativní hlasy, nebo 2. poslali spoustu hlasů ostatním párům.

Vzhledem k pravidlům soutěže dává smysl pouze druhá varianta. I ta se ale jeví jako nepravděpodobná, jelikož tím by ortelovci dali České televizi, kterou nesnáší více než “zloděje zlodějského” Miroslava Kalouska a “ekoteroristku s aspergerem” Gretu Thunberg dohromady, peníze nad rámec koncesionářských poplatků.

Navíc se stejní lidé přeci tolik dušují, že se na tu “veřejnoprávní žumpu” a “hlasnou troubu Bruselu” ani nedívají. Jen všemohoucí a vševědoucí sice může s jistotou vědět, jestli náhodou nejde o akt pokrytectví, ale Houpací osel může aspoň konstatovat, že tady něco smrdí.

Přichází v úvahu ještě jeden scénář. Fanoušky Ortelu stmelila zpěvačka Tonye Graves, která od poroty získala nejmenší počet bodů, a byla tedy velká šance, že v sobotu soutěž opustí právě ona. Jenže není náhodou Graves původem z USA a navíc černoška?

Kristina Němcová (Články)
Studentka žurnalistiky na FF UPOL. Ač je jí dvacet, nikde jí bez občanky nenalejou. Má ráda kočky, Disney pohádky a politickou satiru.
Kontakt: Twitter

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*