Nejnovější

Přehled týdne 3.-9.6. 2019

Pondělí: Na dánského premiéra Larse Ramunsena při rozhovoru před muzeem v Kodani málem spadla střešní taška. Někdo tu koukal na Jednotku příliš rychlého nasazení. Tak snad příště. – Podle rozhodnutí vlády může do Česka přijít dvakrát více ukrajinských pracovníků než doposud. Tak to vidíte, která vláda si sem zve imigranty! – Před třiceti lety se v Číně na Náměstí Nebeského klidu nestalo absolutně nic. Vůbec nic. Pamatujte si to! – Donald Trump se setkal s královnou Alžbětou II. a celou dobu se u toho culil. Princ Phillip by si měl dávat pozor, aby se mu ji nakonec nepokusil přebrat. (JL)

Úterý: Andrejko má těžký chvíle. Zákeřnou kampaň proti němu vede i Evropská komise, která údajně může za schodek státního rozpočtu, a lidi si drze chodí demonstrovat na koncerty. O tempora, o mores! – Václav Klaus mladší si zaregistroval nový název své strany, Trikolóra hnutí občanů. That name, tho. – Donald Trump na návštěvě Velké Británie slíbil hustopřísnou obchodní dohodu mezi oběma zeměmi. Nedoporučujeme zásilky čaje, Britové by to mohli vnímat jako historický fór. – Němci neví, co s lesním požárem v Braniborsku, hořící les je totiž plný staré munice ze světových válek a éry Sovětského svazu. Co vás nemá, soudruzi, žádnou munici jste neviděli. (MrK)

Středa: Severokorejský diktátor Kim Čong-un zkritizoval poslední armádní přehlídku v jeho zemi. Její tvůrci prý nejsou dostatečně kreativní a holt je to prostě nuda, když si ani u přehlídky nemůžete vystřelit nějakou tu raketu na sousedy. – Andrej Babiš jde do útoku. Na summitu EU si chce došlápnout na šéfa Evropské komise Jean-Clauda Junckera kvůli auditu o jeho údajném střetu zájmů. Jen mu ukaž, Andreji! – V Britském městě Portsmouth se konaly oslavy 75. výročí vylodění v Normandii, a zatímco státníci ctili památku padlých, v Rusku se sešla dvojka diktátorů Si a Putin. Prostě spolu museli u flašky probrat Kimovu zpackanou přehlídku. (VK)

Čtvrtek: Babiš považuje za zbytečné jednat s lidmi, kteří proti němu demonstrují. Údajně by předsedovi spolku Milion chvilek pro demokracii Minářovi měla stačit diskuze z května tohoto roku, kdy mluvil s ministryní spravedlnosti. Premiér asi nezachytil, že současné demonstrace už nemíří primárně na nezávislou justici. – Na protesty reaguje také japonský ministr. Ženám stávkujícím proti vysokým podpatkům na pracovišti vzkázal, že tato obuv je nezbytná a žádoucí. Vlastní zkušenost? – Zpátky k Babišovi, který přes svého advokáta podal žádost o zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo. Tady se někdo začíná bát. – Pilot v Dublinu nedovolil paralympijskému basketbalistovi nástup do letadla, které mělo zpoždění. Příště mu možná doporučí, aby si na vozík přidělal trysky. (CZE)

Pátek: ČSSD se podařilo odložit kauzu vyrovnání s dědici právníka Zdeňka Altnera, podle jejích členů se jedná o vítězství. No jo, když jste na hranici relevantnosti, berete zavděk cokoli. – V ČR přibývá mrtvých cyklistů, nedbají na předpisy ani na bezpečnostní vybavení. Ale co, povolme jim ještě chlast! – Japonsko hodlá obnovit komerční lov velryb. Hele, s takovou je to mezi velrybáři a plastovým odpadem, a troufám si tvrdit, že ta první volba je rychlejší. – Papež František změnil text Otčenáše. Covery jsou moc hezký, ale chtělo by to vlastní album, Fanouši. (MrK)

Víkend: Velké demonstrace, pardon, koncerty proti Babišovi. Odhadem je schvaluje třetina lidí, Andrej tvrdí, že kvůli tomu končit nebude, Zeman tvrdí, že demonstrovat nemá smysl. Čekal někdo jiné reakce? – KSČM po hlasování bude nadále podporovat současnou vládu. S úctou k tradici, estébáci sobě. – Miloš Zeman se postavil proti návrhu z Ruska o ocenění okupačních jednotek z roku 1968 jako válečných veteránů. A teď budou v Kremlu uvažovat, kde se stala chyba. – Němci uvažují o pořádání sudetoněmeckého sjezdu v ČR. Skvělý, už dlouho jsme tu neměli věc, na kterou by veřejnost mohla mít vyhraněný názor. – V Saúdské Arábi hrozí mladíkovi trest smrti za protivládní demonstrace. Asi buďme rádi za naše motýle. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*