Nejnovější

Přehled týdne 4. – 10. 3. 2019

Pondělí: Papež František nechá odtajnit vatikánské archivy z dob druhé světové války s tím, že církev se dějin nebojí. Celá církev možná ne, ale určitě se najde pár hodnostářů, kteří by byli přece jen radši, kdyby to nedělal. Malí mrtví židé přece neříkají ne. – Islámský stát údajně končí, na východě Sýrie se jeho vojáci hromadně vzdávají. Po kolikáté už je to jen tuhle zimu? – Čerpací stanici v Nelahozevsi, na které před časem zastřelili pumpařku, znovu vykradli. Sakra lidi, to nemáte žádné standarty? Nebo aspoň rozum? Kolik myslíte, že bude peněz ve vykradené benzince? – V americkém státu Alabama řádilo silné tornádo. Sweet home Alabama, where the skies are… moment. (JL)

Úterý: Podle výsledků únorového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) Miloši Zemanovi věří 50 procent občanů. No, že nás to nepřekvapuje. – Alžírsko pohltily protesty proti prezidentově opětovné kandidatuře. Kdoví, jestli by se podobný trend prosadil i u nás. – Kvůli křivému obvinění postřelila policie špatného člověka. Muž vysoudil po 23 letech odškodné ve výši 150 tisíc korun. Každý děláme chyby. Jenom ne vždy to končí pobytem v nemocnici a doživotně poškozenými orgány. – Čtyři teenageři z jihoafrického Lesotha požili jedovaté pilulky v domnění, že se jim zvětší přirození. Asi je nikdo nepoučil, že si nemají brát nic od cizích lidí. (MoK)

Středa: Sníh na Sibiři je plný toxických emisí z místních továren. Někteří z obyvatel jsou nuceni nosit i ochranné masky. Na nebezpečí toxického sněhu upozorňují ochránci přírody už několik let. V Rusku jim to ale není moc platné. Nás mnogo. –  Severní Korea obnovila část střelnice, kterou v minulosti používala pro testy raket dlouhého doletu. Že by Kim zas provokoval? – Mandátový a imunitní výbor nedoporučil sněmovně vydat Miloslava Roznera (SPD) k trestnímu stíhání. Na rozuzlení kauzy „neexistujících pseudokoncentráků“ si tak možná budeme muset ještě počkat. (VK)

Čtvrtek: Babiš zašel v USA na NBA. Nejspíš si zápas užil mnohem méně, když mu český basketbalista Satoranský oznámil, že se s ním nehodlá sejít osobně. Tomu říkám politický koš za 3 body. – U poslance Faltýnka zasahovala policie, jeho spolustraníka Vondráčka požádala opozice o rezignaci kvůli tanci na předsednickém pultu Sněmovny. Těmto výstřelkům ze strany zástupců ANO se však není třeba divit. Kocour Babiš není doma, a tak myši mají pré. – Nevpuštění člena ruské delegace do Česka považuje Zeman za hloupou provokaci. V den Babišovy schůzky s Trumpem navíc jednal s ruským ministrem. Ve velmi silném prozápadním týdnu z českého pohledu si tak dokázal udržet status Putinovy holky pro všechno, takové ruské Mášy. A to fakt není česká Dáša. (CZE)

Pátek: Opoziční politici zatím nechtějí komentovat kauzu okolo Faltýnka a ovlivňování tendru. Nepřekvapivé, vždyť je to jednoduchá rovnice: Jak nejde o Babiše, setříme dechem. – Poslanci ANO, ODS a SPD schválili zrušení zákazu prodeje ve velkoobchodech na státní svátky. Když už nic jiného, skončí pohoršování lidí na Facebooku, proč je jako dneska všude zavřeno. – Rakousko řeší kauzu bojovníka Islámského státu, který si do země jezdil na léčení zranění utržených v bojích v Sýrii. Aneb: Když nenávidíš západní barbarské bezvěrce, ale bezplatné zdravotnictví může být. – Schůzku Trumpa a Babiše americká média označují jako schůzku Trumpa s českým Trumpem. Urážka, nebo kompliment? Diskutujme. (MrK)

Víkend: Miloš Zeman slaví šest let ve funkci prezidenta. Ježkovy voči, už šest let… – Vojenští špioni se čím dál častěji dostávají do křížku s Úřadem pro ochranu osobních údajů. To musí být zajímavé debaty. Věřte nám, my se prostě musíme podívat na tajné fotky téhle dvacetileté šťabajzny! – Slovenské prezidentské volby se blíží a napětí mezi kandidáty stoupá. Dokud se nepoperou, nezájem. – Pentagon prověřuje bezpečnostní prověrku Elona Muska kvůli jeho kouření marihuany v přímém přenosu. A jak myslíte, že přišel na všechny ty zlepšováky? Po mléku to teda nebude. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Nedokážu si představit, jak by mohly standarty bránit vykrádání benzínek. To jako pořídit bílou vlajku do každého obchodu pro případ nouze? 😃

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*