Nejnovější

Moravskoslezská SPD, pojďte ven!

GLOSA: Nechoď, Lubomíre, s Tomiem na led, nebo rovnou ven. Přímá demokracie si zřejmě žádá přímá řešení. SPD je klasická politická strana v tom smyslu, že má své vnitrostranické problémy. Méně typický už je způsob, že problémy řeší jako Čunek Romy tehdá ve Vsetíně: Prostě je vystěhujeme za město. A rovnou celý kraj, to je naučí!

Co si budem: bývalý předseda krajské SPD Lubomír Volný má do svatouška daleko. I kdybychom pominuli jeho pochybný byznys s byty, pořád je tu systematické urážení názorové opozice, novinářů, ta úsměvná kauza s magisterskou prací a další položky na roli nahnědlého toaletního papíru.

Lídr Svobody a přímé diktatury – Tomio Okamura, Tomio Okamura, se pravděpodobně zalekl potenciální konkurence, která by mohla navíc vést ke změně názvu hnutí, což nikdo nechce. Nové plakáty a billboardy jsou totiž pěkně drahé, víme? Nedělejme si iluze, že hnojomet třídy Tomio by zčistajasna došel prozření, že poslanec, co tahá kolegy ven na bitku, nebude pro stranu to pravé ořechové.

My, Fuente Volný!

Opět nemá smysl barvit SPD tmavším odstínem a tvářit se, že mocenské tahanice se v jiných stranách nekonají a že někdo tam nahoře si třeba nepřeje, aby někdo ve straně setrval. Nevíme o tom proto, že s takovými věcmi se čeká třeba na stranická referenda, naléhavé emaily, tlusté obálky přelepené lepící páskou nebo partu zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou.

Mnohem více než fakt, že Tomio dal Volnému košem, je právě bezprecedentní způsob, jakým byl vyhozen nejen on, ale celá krajská buňka. I když se Volný choval jako testosteronem napumpovaný vyhazovač, SPD náleželo probrat celou věc jednak individuálně s Volným, druhak také předcházejícím jednáním. Pokud skutečně šlo o dlouhodobé porušování stanov, mělo by se to projednávat dřív.

Slzu nad osudem politika, který by default nazýval novináře presstituty, ronit nebudeme. Jeho splněné přání Pojďte ven! ale ukazuje, že s Okamurovou SPD to férovka nikdy nebude. Chcete si jeden na jednoho podat šéfa gangu, a místo pěstního souboje skončíte vy i vaše rodina tváří dolů ve škarpě poté, co vás prostě a jednoduše odprásknou. Místo nehody ovšem půjde o dlouhodobé porušení stanov, že ano.

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.
  1. Petr Kaminsky | 21.2.2019 v 19:58 | Odpovědět

    Korektura – Co si budem povidat:

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*