Nejnovější

Přehled týdne 11. – 17.2. 2019

Pondělí: Z trenčínského muzea se záhadně ztratilo přes 200 zbraní z 19. a 20. století. Slováci se ozbrojují nejmodernější technikou, jakou mají k dispozici. Já bych se začínal bát. – Sestra thajského krále Ubolratana Radžakanjaová nemůže kandidovat na premiérku Thajska. Zatrhl jí to jak bratr, tak strana, za kterou měla kandidovat. Nemůžeme přece dopustit, aby nám velela ženská. Co by tomu řekly sousední země? – Rusko se do 1. dubna na čas odpojí od internetu, aby se mohlo připravit na možnost kybernetické války. Stejně si nakonec udělají vlastní internet, mnohem lepší, se šlapkama a blackjackem. – Jak se zdá, heroická odysea zlínského medvěda skončila. Podle hejtmana Jiřího Čunka je chlupáč buď mrtvý anebo odtáhl za svými příbuznými do Tater. Tak či onak je to pěkně antiklimatické. – Podle soudu nespáchal brněnský politik Svatopluk Bartík trestný čin, když řekl, že má prezident Zeman rakovinu. Jediné, co teď milého Bartíka čeká, je patra Ukrajinců s tyčemi. Pak se uvidí, kdo se nedokáže postavit! (JL)

Úterý: Podle lednového výzkumu agentury STEM by ANO stejně vyhrálo parlamentní volby. Voliče ANO přece nerozhodí ta prolhaná média. Zaslouží si palec nahoru za mediální gramotnost. – Soukup popírá odchod čínských investorů z jeho médií. Vypadá to, že se i cizincům nelíbí, že chce Jára do politiky. – Poslanci řeší, jestli metro D bude bez řidiče. To je sice hezké, že se vláda snaží o pokrok, jenom je tu menší problém. Dlouho slibované metro D tu zatím není. – TOP09 a STAN oznámily společnou kandidaturu do Evropského parlamentu. To je rozkošné. Skokový vzrůst preferencí o dvě procenta! – Dostavba dálnice D11 se prodraží o 148 milionů korun. Takže se nemusíme bát, že bychom ušetřili a přišli o post nejdražších dálnic v EU. (MoK)

Středa: ANO chce dál rozšiřovat EET, opozice hnutí kritizuje za to, že nechce pomáhat živnostníkům. Proč taky, Agrofert žádné živnostníky nemá. – Makedonie oficiálně změnila svůj název na Severní Makedonie. Řecko má tak konečně za sebou jeden velký úkol může se teď věnovat i vlastním problémům. – Severoatlantická aliance vyzvala Rusko k dodržování Smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF). Země má tedy šest měsíců na to, aby podmínky INF začala dodržovat, nebo smlouva přestane platit. Tak snad se kluci zachovají sportovně. Jedna studená válka nám tu stačila. – Zástupci zemí EU a europarlamentu se shodli na podobě směrnice o ochraně autorských práv a internetu.  Například takzvané „snipets“, krátké úryvky ze zpravodajských textů, budou zpoplatněny. Nadále ale budeme moct vytvářet třeba „memy“. A to je fajn, protože memy vládnou světu. (VK)

Čtvrtek: Centrála proti organizovanému zločinu bude řešit možné zásahy Vratislava Mynáře do nezávislosti soudů. Daniel Vávra už škrábe poznámky pro Mafii IV. – Magistrát Ústí nad Labem vyhlásil v celém městě bezdoplatkovou zónu. To znamená, že novým žadatelům nebudou vypláceny příspěvky na bydlení v hmotné nouzi. To těm uhamouněným svobodným matkám a podobným ukáže! – Rusko varovalo USA před užitím síly ve Venezuele. Ale no tak, to vám Sýrie nestačila? – FBI zveřejnila portréty obětí, které nakreslil sériový vrah Samuel Little. Ten se doznal k devíti vraždám, ale našly se jen tři těla, portréty tak mají pomoci s hledáním. Tady si někdo 10 Year Challenge vyložil po svém. – V oblasti Kašmír teroristé zabili několik desítek vojáků. Pokud se ptáte, proč by vás to mělo zajímat, tak třeba proto, že Indie i Pákistán vlastní jaderné zbraně. Takže dobrý den. (MrK)

Prezident Spojených memů Amerických. @realdonaldtrump, Twitter

Pátek: Lesníci varují před nízkými cenami dřeva, zisky klesají tak, že nebudou mít na nové zalesňování. Takže už i dřevo je na úrovni české gastronomie: Kašlem na to, co to s námi udělá, hlavně že je toho hodně a je to levné. – Mandátový a imunitní výbor ve Sněmovně řeší další podněty týkající se Pojďte ven! hádky mezi Birkem a Volným. Žádné žalování mamince nebo paní učitelce. To se řekne mandátovenému výboru! – Série pochybných rozhodnutí Donalda Trumpa pokračuje, oznámil, že klidně vyhlásí stav nouze, aby mohl získat peníze na stavbu hraniční zdi. Z rezerv, které se používají v případě přírodních katastrof. Ještě že USA nemají problémy s požáry, povodněmi nebo tornády, že jo. – Belgická tajná služba řeší hned několik skandálů, mimo jiné napojení šéfa na Rusko a pokusy o kontakt s režimem Bašára Asada v Sýrii. Špatné je taky to, že se to o nich zjistilo, to jsou potom houby tajné služby, ne? (MrK)

Víkend: Andrej Babiš má letět do USA, při čemž by se měl setkat s prezidentem Trumpem. Teda, ten dostane od Miloše nehezkou notičku a pár žárlivých pohledů. – ANO si volilo nového předsedu. Andrej Babiš bez konkurenta v nervy drásajícím hlasování zvítězil a jen o kousek nedal 100 procent. Překvapení se nekonalo, stejně jako tombola. – Donald Trump apeloval na Evropu, aby si rozebrala několik stovek islamistů, které USA zadržely v Sýrii, k soudům, jinak je prý propustí. Dámy a pánové, vrchní diplomat Spojených států Amerických. – Venezuelský vůdce Nicolás Maduro označil americký potravinový konvoj do země za skrytou invazi. Já bych ho nebral na lehkou váhu. Víte, kolik škody umí napáchat zkažené párky? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*