Nejnovější

Přehled týdne 28. 1. – 3. 2. 2019

Pondělí: Změna názvu ČSSD na SD byla rychle smetena ze stolu. Zkratka totiž nápadně připomíná tu od zpravodajské služby nacistů. Na jednu stranu je zábavné, že některé kombinace písmen se prostě používat nesmějí, protože je před osmdesáti lety použil nějaký záporák, na druhou je neskutečné, že je to netrklo dřív, než debaty o změně názvu pronikly ven. Asi se ještě neodrazili ode dna. – Ozbrojené komando ve Francii osvobodilo vězně během jeho převozu k soudu. Kdo říká, že banditi už nemají smysl pro dobrodružství? – Polsko zase jednou přichází s nekvalitním jídlem. Tentokrát je to hovězí, ze kterého před prodejem uříznou hnijící kusy a dál už se nestarají. Jak říkaly naše babičky: „To je v pořádku, to se okrojí. Přece to nevyhodíme.“ – Taxikáři v Madridu protestovali a aby si jich někdo všiml, zablokovali svými auty jednu z hlavních dopravních tepen. Reakce Madriďanů musela být určitě zajímavá. Hej Pedro, nepřijde ti, že je dneska silnice o něco míň ucpaná než normálně? – Sněží! To jste určitě nevěděli! (JL)

Úterý: Anonym opět nahlásil bombu na VŠE a policie musela budovu znovu evakuovat. Není moc univerzit, na kterých studenti zažívají tak bombové zkouškové. – Slovenský prezident Kiska dostal zlatou medaili od Masarykovy univerzity.  Ten náš nedostal ani pozvánku. Podle Ovčáčka to prezidenta nijak netrápilo. Přítomné pravděpodobně také ne. Tomu se říka “win-win”. – Dánsko začalo stavět plot na hranicích s Německem. Trend stavění opevnění se stále drží. Tentokrát se však nejedná o ochranu před Mexičany či jinými imigranty, ale před divočáky nakaženými prasečím morem. – ČR skončila na 38. místě v pořadí vnímané korupce. Premiér však očekával lepší umístění, protože od nástupu ANO žádnou takovou záležitost nezná. Ok. Dobře. Jasně. Hahahahaha… (MoK)

Středa: Generální finanční ředitelství vyloučilo čínskou firmu Huawei z veřejné zakázky na vybudování portálu Moje daně. Ten by měl v budoucnu zjednodušit podávání daňových přiznání. Čínský medvídek Pú se nám tedy na daně zatím dívat nebude. – Senátorský Klub pro liberální demokracii Senátor 21 připraví text žaloby na prezidenta Miloše Zemana za hrubé porušení ústavy. Senátoři chtějí text připravit ve dvou krocích. Nejprve fakticky popíšou skutky, u kterých shledávají rozpor s ústavou, a poté se pustí do právní argumentace. K přijetí návrhu žaloby však bude potřeba souhlas třípětinové většiny přítomných senátorů. K tomu ji musí následně schválit i stejný poměr poslanců v poslanecké sněmovně, půjde tedy o pořádný oříšek, na který bude potřeba fakt silný louskáček. – Němečtí neonacisté se v Česku setkávají, aby si společně zastříleli. České úřady mají k dispozici i návštěvní knihy různých střelnic: „Bylo to SSuper. VySStřelil jSSem 88 SStřel.“ (VK)

Čtvrtek: Oslí kouzlo funguje! Minulý týden jsme psali o tom, že Babiš nechodí odpovídat poslancům na písemné interpelace. Nyní se po 10 měsících dostavil a Kalousek s Michálkem mu dlouhé pauzírování neodpustili. Babiš toho má tak akorát dost, takže si nejspíš naordinuje další prázdniny. Třeba na Krymu. – Zeman pozval na Hrad dva zástupce firmy Huawei a čínského velvyslance. Rval se za zájmy České republiky jako lev! Nebo spíše jako Zikmund Lucemburský za Jana Husa při koncilu v Kostnici. – Talibán ovládl další část území Afghánistánu. Tak snad už se nevyrojí žádný politik, který by považoval naši pomoc tamním vládním jednotkám za nepotřebnou. (CZE)

Pátek: V Rusku roste nespokojenost se směřováním země. No jo, Putin už se neprojíždí na medvědovi a ani ten černý pás v judu už nezabírá. – USA říká ƒ„pápá“ smlouvě o likvidaci raket středního a krátkého doletu, kterou s Ruskem uzavřela v roce 1987. Plánuje se nějaký větší ohňostroj na příštího Silvestra, nebo co? – 300 kilo z polských nemocných krav se dostalo do Česka. Já si říkal, že ten tatarák dnes chutná nějak zvláštně. – V Česku propukla chřipková epidemie. Nemocní by měli chřipku vyležet doma a chovat se tak zodpovědně k sobě i svému okolí. Takže poznámky typu „Pojď ven!“ by jim měly být volný. (JŽ)

Víkend: Rusko také odstupuje od smlouvy o likvidaci raket. Číná vyzývá k společnému dialogu. Za usednutí ke kulatému stolu dá Putinovi i Trumpovi výbavičku značky Huawei a plyšovou pandu. – Ve Francii zase protestovaly žluté vesty. Na památečním triku ze základní školy mám napsáno: „Oranžová vesta, taky cesta.“ Něco na tom bude. – Papež František navštívil jako první papež v historii muslimskou zemi, konkrétně Spojené arabské emiráty. Poslední tweet přidal před více než jedním dnem… – V Praze kalamita jak na Sibiři, tři centimetry sněhu a u Muzea čtyři (JŽ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*