Nejnovější

Přehled týdne 3. 12. – 9. 12. 2018

Pondělí: Sorosovu univerzitu Maďaři vyštípali z Budapeště do Vídně. Ono kdyby si jen změnili jméno, tak mohli mít pokoj. – Vychází kniha o Kuciakovi a jeho partnerce. Věnuje se jak jeho životu, tak trochu i práci, kterou se zabýval. Tady vážně chce někdo umřít. – Ruští námořníci, kteří zajali ukrajinské lodě, dostanou za své hrdinství vyznamenání. Poučení? Kraďte lodě, Rusové za ně rozdávají medaile. Anebo si je nechte, takový křižník za barákem, to jen tak někdo nemá. – Na pohřeb George Bushe staršího pojede Radek Vondráček, předseda Sněmovny. Je totiž třeba důstojně reprezentovat. – Majitel České firmy Andrej Babiš říká, že není absolutně žádný důvod, aby Česká republika vracela Evropské unii peníze. Technicky má pravdu, měl by se jí vrátit spíš Agrofert, když do něj nasypala tolik peněz. (JL)

Úterý: Minulý rok měli v Římě vánoční strom bez jehličí, letos bez větví. Minimalismus v praxi. Co ale přijde příští rok? Už nemají co ubírat. – Dle generálního advokáta Evropského soudního dvora by Británie stále mohla stáhnout svoji žádost o vystoupení z EU. Ať tak či tak, už to prosím hlavně tam na těch ostrovech vyřešte! Jsme z toho na pevnině už unavení. – Ukrajina zvažuje vypovězení Smlouvy o přátelství  s Ruskem. Aha, kdo by tušil, že potom, co vám přítel ukousne nohu, s ním budete dalších pár let kámošit? – Německá policie pátrá po téměř 500 pravicových extremistech. Ti se můžou nacházet i v Česku. Snad žádného českého politika nenapadne vyměnit je za našich 12 uprchlíků… – Podle průzkumu CVVM lidí nejvíce důvěřují Babišovi. A ono to tu někoho překvapuje? (BAG)

Středa: Když máme toho Mikuláše, tak začneme jednou pozitivní zprávou. Podle psychologa Arabadžieva může mít strašení čertem stejné následky jako znásilnění. Léčí prý lidi, kteří se kvůli nepříjemnému zážitku z dětství do vysokého věku čertů bojí. Já bych ty čerty zrušila. – Dubajská princezna se rozhodla utéct od své rodiny, ve které byla týraná. Při pokusu ji ale chytili a od té doby ji nikdo neviděl. Zkontrolovala bych nynější oblíbenou dovolenkovou destinaci Krym. – Podle posledních studií je mobil zamořenější bakteriemi, kvasinkami či plísněmi víc než záchodové prkénko. Tak řekněme si upřímně, kdo chodí dnes na záchod bez mobilu? – Severokorejci chytají západní manýry a rozhodli se modernizovat. Po 47 letech vymění nejznámější moderátorku zpráv za někoho mladšího. Podle interních zpráv Houpacího Osla ji nahradí Jaromír Soukup. (AH)

Čtvrtek: ODS chce rezignaci ministryně Dostálové, podezřelé ve věci výdajů agentury CzechTourism z roku 2016. Podle jiných stran je to vzhledem k problémům s Babišem v klidu. Takže premiér od teď jako měřítko? No potěš koště. – Vládnoucí strany chtějí pro žáky obědy zdarma. Aha, takže jízdenky, obědy a státní dluh 1,75 biliónu. Hlavně, že si ANO vychová voliče. – Zeman a Kubera se shodli mimo jiné na kontroverzním přesunu české ambasády do Jeruzaléma. Sliby o Kuberovi coby protiváze Hradu si tedy škrtáme. – Pokud Senát neschválí zákon o zbrzdění růstu platů politiků, svolají Piráti mimořádnou schůzi mezi svátky. Ti poslanci si snad vážně neodpočinou, chudáčci. – Cena pohonných hmot u nás čtvrtý týden v řadě klesá. Tady se asi někdo bojí protestu žlutých vest. – Režisér Sean Penn připravuje v Turecku dokument o vraždě novináře Chášukdžího. Chvályhodné, ale vážně dokázal za 2 měsíce od vraždy získat relevantní informace? Čekejme spíš fikci. – Trumpův právník ve svém tweetu neoddělením slov G-20. a In vytvořil odkaz na web, který hlásí Trump je zrádcem naší země”. Viní za to Twitter. Přitom je expertem na kyberbezpečnost… (CZE)

Pátek: Miloš Zeman kritizoval práci BIS. Ta mu jeho tvrzení ihned vyvrátila a tentokrát se za to do něj pustili i jeho příznivci. Na vině budou zřejmě nekvalitní direktivy z východu. – Právník Michael Bartončík, který zastupuje Andreje Babiše, se vzdal obhajoby Andreje Babiše mladšího kvůli možnému střetu zájmů. Nebo kvůli toho, že do předem prohrané bitvy se nechce nikomu, co my víme. – Poslanci schválili změnu názvu svátku 17. listopadu, nově to kromě Dne boje za svobodu a demokracii bude také Mezinárodní den studentstva. Smutné na tom je to, že i takováhle drobnost hne některým lidem žilou. – Odstupující předsedkyni německé CDU Angelu Merkelovou nahradí Annegret Krampová-Karrenbauerová. Nástupkyni s takhle složitým jménem nám Angela beztak dala za trest. – Rovnoprávnost žen s muži stále narůstá, minimálně v Polsku. Počet alkoholiček tam dohání počet alkoholiků. Slovanský progres. (MK)

Víkend: ČSSD zve na svůj stranický sjezd Miloše Zemana. Stockholmský syndrom v praxi. – Debaty opět rozvířily dotace pro Agrofert, od nástupu Andreje Babiše do politiky dostal na dotacích sedm miliard. Koncern se brání tím, že tím úměrně roste odvod do státního rozpočtu. Stejně na to má každý ničím nepodložený názor, tak co. – Protesty ve Francii pomalu ustávají, ščítají se škody. Už více než tři sta lidí bylo zraněno a více než patnáct set zadrženo. To si Macron do životopisu nenapíše. – Podle celní správy v ČR meziročně vzrostl počet varen drog a pěstíren marihuany. No co, něco vyvážet musíme. – Slovenský premiér Robert Fico obvinil prezidenta Andreje Kisku z toho, že jde proti zájmům Slovenska. Pravil muž podezřelý z napojení na mezinárodní mafii. – Bílý dům opouští personalista John Kelly, podle kritiků poslední příčetná osoba okolo Donalda Trumpa. Nechť započne šílenství! – V Kanadě se kvůli migračnímu paktu OSN střetli levicoví a pravicoví aktivisté. Není nad to si kvůli neshodám dát do kokosu. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. “Smutné na tom je to, že i takováhle drobnost hne některým lidem žilou.” Neměli jste na mysli žlučí? :D

  2. Petr Kaminsky | 23.12.2018 v 17:02 | Odpovědět

    Ad patek – jake “kvuli toho”? Snad “kvuli tomu”, ne? Zas nejaky Ostravak?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*