Nejnovější

Přehled týdne 13.–19. 8. 2018

Pondělí: Chlapíka u Drahotínského rybníka na Plzeňsku pokousal bobr. Lehce mi to připomíná jedno klasické polské video, na kterém silně podroušené individuum nahání bobra a přátelsky na něj huláká. Kdo ví, jak k těm kousancům milý chlap přišel. – Manžel hejtmanky Středočeského kraje Jakub Pokorný slavnostně odpřísáhl, že jediný předmět kraje, kterého se od nynějška dotkne, je jeho manželka. Tak nevím, jestli si hoch polepšil. – Začíná se rýsovat složení letošní sklizně. Méně obilí, více řepky. Už i pole pochopila, komu to tady patří. – Vůdci Severní a Jižní Korey se sejdou v září v Pchjongjangu. V tom severním. Prý chtějí dojednat mír, ale ve skutečnosti to je jen záminka, aby se tam mohli srovnat hezky po chlapsku: řeckořímsky v bazénku plném oleje. (JL)

Úterý: ODS začala tepat do Václava Klause mladšího kvůli jeho stanoviskům k zahraničním vojenským misím, které jdou zcela proti stranickému názoru. Stejná situace, když si pořídíte roztomilé štěně, ze kterého vám vyroste osmdesátikilový hafan a vy najednou nevíte, co s ním. – Vojtěch Filip (KSČM) v rozhovoru pro Guardian prohlásil, že Rusové za rok 1968 nemůžou, protože Brežněv byl Ukrajinec. Znáte ten pocit, kdy se snažíte zalíbit slečně v baru a místo komplimentu plácnete úplnou blbost, kterou navíc zaslechne celý podnik? Tohle bude ono. – Politici si mohou nechat přivést podnikatele Zdeňka Bakalu policií, ale jen pokud bude na území ČR. Ehm, vidí v tom plánu taky někdo díru? – Monacký hrabě žádá miliardové odškodnění po Francii, iniciovala prý v Monaku politické změny, které mu znemožnily nástup na trůn. Inu, každý si čekání na Hru o trůny krátí po svém. – V Janově se zřítil most. Víc netřeba říkat, všechny televize o tom měly čtvrthodinovou relaci. (MK)

Středa: Miloš Zeman nepronese projev při příležitosti 50. výročí srpnové okupace. Podle Ovčáčka se už vyjádřil před 50 lety. První mě to naštvalo, ale pak jsem si uvědomila, že čím víc mlčí, tím líp. – Bývalá pracovnice Bílého domu viní Trumpa z rasismu a z nevhodného chování k ženám. O svých zkušenostech a zážitcích vydává knihu. Tak to vypadá, že se z ex pracovníků Trumpa stávají spisovatelé. – Do Poslanecké sněmovny přišla žádost o vydání poslance Ondráčka kvůli jeho výrokům na adresu Michala Horáčka. Toho označil za veksláka a spolupracovníka StB. To je nějaký metahumor, když komunistická mlátička chtěla pošpinit ještě v té době prezidentského kandidáta tím, že měl co dočinění s StB. (AH)

Čtvrtek: Homeopata královny Alžběty II. porazil kamion, když jel do práce v rámci akce „Do práce na kole.“ Šílený paradox. Ale bůhví, jestli mu nezavolali homeopatickou záchranku… – Strana Zemanovců, ač nezažila nikdy žádný úspěch (v loňských sněmovních volbách 0,36 %), stále dostává od svých sponzorů statisícové dary. Aneb někde se ty peníze prát musí. – Svobodu a demokracii v praxi opět předvádí Tomio Okamura. Bývalí členové SPD volají po zrušení hnutí, jelikož byli bezdůvodně vyloučeni. Někteří z nich byli dokonce vyhozeni kvůli plakátům, které si vyrobili, protože na nich chybělo jméno Velkého bratra Tomia. Dobrá zpráva je, že se nakonec zlikvidují sami. – Polský poslanec Marek Jakubiak kritizuje trend plnovousů. Prý jde o znak islamizace a odporuje to evropským hodnotám. Sám je vyobrazen s půllitrem v ruce a tvář mu zdobí knír. To je ta správná evropská hodnota! (AH)

Pátek: Andrej Babiš prohlásil, že bere na vědomí problémy zdravotnických odborů, chápe jejich požadavky a je připraven o nich jednat. Ne, kecáme, řekl, že mají držet hubu a krok, a že to je politický nátlak a vyhrožování. – Janu Hamáčkovi (ČSSD) neradí nikdo jiný, než bývalý slovenský policejní prezident, který skončil kvůli kauzy kolem vraždy novináře Jána Kuciaka. Pro politické zdraví je to ekvivalent dovolené na komíně tepelné elektrárny. – Miloše Zemana do konce roku čekají čtyři zahraniční cesty, ale Hrad ještě nezveřejnil data cest, prý z diplomatických důvodů. Spíše to vypadá tak, že se neví, jestli Miloše stihnou správně promazat a přeprogramovat. – Pentagon ve výroční zprávě uvedl, že Čína trénuje útoky na americké a spojenecké cíle v Tichém oceánu. Zkusme si na to sepsat Trumpův tweet: “China practicing attacks on American targets in Pacific. Let’s see them try, nothing beats american air-force, we have planes, we have the best planes. Believe me.” – Na hranicích Česka a Slovenska bylo zaznamenáno mírné zemětřesení. No jo, Kalousek už není v moc vidět v politice, tak to zkouší u živelných pohrom. (MK)

Víkend:  V sobotu se rozhodlo ukončit svůj svobodný život hodně párů. Magické datum plné osmiček má zřejmě fungovat jako katalyzátor dobrého manželství. Tak snad si vyberou i stejně magické datum, až budou podávat žádost o rozvod o tři roky později. – Petr Gazdík by byl pro zákaz mobilních telefonů ve školách. To zní jako velice progresivní řešení v době, kdy se stále častěji mluví o nástupu umělé inteligence. –  Chovatele z Prahy uštkla černá mamba. Bohužel ne ta z tarantinovky. – V Bukurešti se protestovalo proti vládě. Prý jen krade a nic nedělá pro lidi. Ach ten Balkán…Oh, wait. – V Indii jsou nejhorší záplavy za 100 let, u nás je brutální sucho. Pak že nemá vesmír smysl pro humor. –  V Turecku se zatýká za hovory o politice. Lidé se bojí mluvit. Něco mi ale říká, že pokud budete chválit politiku Erdogana, tak jste v cajku. (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*