Nejnovější

Přehled týdne 23.–29. 7. 2018

Pondělí: Řecko hoří. Doslova. A tak brutálně, že už se i tamější hasiči zvedli a premiér zkrátil cestu do Bosny. Když už i Řekové něco dělají, je jasné, že je opravdu průšvih. – Z jeruzalémské Zdi nářků vypadl metrákový kámen. Už ani ta zeď to nevydrží! Přestaňte si furt na něco stěžovat! – Donald Trump se naštval a začal vyhrožovat íránskému prezidentovi Rúhánímu, že mu zničí stát. Proč? Protože Írán vyhrožoval USA. No jo, s Kimem se skamarádil, takže si musí najít dalšího státníka, který má atomovku na dosah, se kterým se bude hádat. – Kalousek poslal na Babiše právníka kvůli hromadě urážek a obvinění, které většinový majitel České republiky pronesl během svého projevu ve sněmovně. Zní to skoro jako upoutávka na další díl seriálu House of Cards. – Automobilka Tesla se ocitla ve ztrátě, a tak se vrátila k praxi hospod, kterým hrozí bankrot: začali vybírat dluhy. Už vidím, jak vzkřísí Nikolu a jako Frankensteinovo monstrum ho pošlou s brokovnicí za svými dodavateli. Mysleli jste, že Abraham Lincoln – lovec upírů je hrozná blbost? Co teprve Nikola Tesla – vymahač dluhů! Ou jé. (JL)

Úterý: Severokorejci začali podle slibu bourat továrnu na raketové motory. Tak doufejme, že nebudují nějakou novou třeba pod zemí. Who knows. – V Chile se vyšetřuje až 158 případů sexuálního zneužití katolickou církví. Dětí i dospělých. Další důkaz o tom, že celibát z nikoho lepšího člověka neudělá. – Polsko má nový PR plán. Hollywood. Tak snad nezačnou točit filmy o potratech a jejich nepříznivém dopadu pro společnost. – Tisk je mrtvý. To dokazuje i rozsáhlé propouštění v newyorkském Daily News. Tak ještě, že lidé můžou dál číst Houpacího Osla. You’re welcome – Rektoři v Česku žádají 2,2 miliardy navíc pro vysoké školy. Tak že bychom se alespoň přiblížili k průměru vyspělých zemí? – Tři policisté dostanou kázeňské tresty za to, že se vyfotili s Kajínkem. To prostě nevymyslíš. To píše život sám (BAG)

Středa: Hon na diplomky, další na mušce je Metnar. Rezignaci po něm Babiš chtít ale nebude. Chtěl bych vědět, co se mu honí v hlavě: přes veškeré obvinění a další peripetie se dostal tak daleko jen proto, aby mu vláda opadávala kvůli diplomovým pracím. Skoro jako kdyby ho zatkli za 50 mega. – Jako Pompeje. Požáry v Řecku pokračují. Plameny u Atén jsou už na ústupu, hoří však v dalších oblastech. Mnoho lidí utíkalo k moři, na pláže a útesy, odkud je brali lodě. – Rodiče dnes již tříletého Thymiána dostanou odškodné 30 000 korun od ministra vnitra. Matrika odmítla zapsat neobvyklého jméno jejich syna. Ach, doufám, že se dožiju toho, že si své dítě budu moci pojmenovat Petržel. (DL)

Čtvrtek: Vidím značku sójových bobů, na jejíž etiketě jsou Trump a Juncker přistiženi při vášnivém polibku jako od Banksyho s nápisem “sója spojuje”. Juncker s Trumpem se dohodli spolupracovat na snižování obchodních bariér, ale HLAVNĚ, Evropská unie odkoupí od USA spoustu, ale spoustu sóji.  – Tým italských výzkumníků našel na Marsu podpovrchové solné jezero. Jeho výskyt značně zvyšuje pravděpodobnost nálezu mimozemského života. Neuvěřitelné… jsem si ale jistý, že jakmile se tak stane, tak se vlastně nestane vůbec nic. Lidé budou stále žít, jako by Země byla stále placatá a středem vesmíru. (DL)

Pátek: Kriketová hvězda Chán vyhrál pákistánské volby. Řídit stát jako kriket. Ups. – Japonci vynalezli mobilní mešity na kolech, aby tím uspokojili budoucí návštěvníky letní olympiády. A co na to Slušnočeši? To nikoho naštěstí nezajímá. – Slovenská prokuratura žaluje Kotlebu. Že by fašismus začal být zase trestný? – Andrej chce zastavit nelegální migraci mimo Evropu. Good luck. Nejsnadnější snad bude je po cestě odradit Kosteleckými uzeninami. (BAG)

Víkend: V Polsku mají autobus číslo 666 do Helu. Církvi se to samozřejmě nelíbí. Kdyby onen autobus opravdu jel do pekla, myslím, že by nebylo na škodu, aby si církevní papaláši udělali exkurzi bez zpáteční jízdenky. – Do newyorských vod se vrátili opět žraloci a velryby. Tak schválně, jak dlouho zas bude trvat lidstvu je vyhubit. – Zvoníky v ruských kostelích nahrazují roboti. prý nemají duši. Čapek by asi nesouhlasil. – Zdeněk Seidl z ČSSD by rád zkrátil studentům letní prázdniny, aby tím zvýšil vzdělanost. Ano, ještě více demotivace, prosím! Raději ať si zkontroluje diplomku, kdyby se nedej bože zjistilo, že je to taky plagiát, bylo by to trapné. (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*