Nejnovější

Přehled týdne 16.–22. 7. 2018

Pondělí: Veterináři pochytali tygry a lva, kteří utekli z Bioparku na Hradecku. Hezký začátek týdne, který se bude točit okolo velkých koček. – V Praze a Středních Čechách spustili celníci velkou akci kvůli nelegálním jatkám tygrů. Máme tu ochranáře, co se radují z návratu vlků, ale podnikaví pašeráci to berou o stupeň výš a vysazují tu tygry. Anebo tu těch pruhovaných koček divoce běhá spousta a vláda nám to tají!!!1! – Severní Korea oznámila, že 1. srpna při příležitosti 70 let existence země vyhlásí všeobecnou amnestii. Jo…ne. – Trump a Putin se setkali v Helsinkách a podle amerického prezidenta šlo o velmi dobrý začátek. Aby ne, když dostal od Putina fotbalový míč. Teď ho jen rozřezat a prohledat, jestli v něm nejsou štěnice. – Rolls-Royce má v plánu vyrobit létající taxi na elektrický pohon. Podle mě se tu někdo nechal trochu unést během brainstromingu. (JL)

Úterý: Ministr Krčál ve své vysokoškolské práci opisoval také. Tady se dostávají do výhody ti vládní představitelé, kteří vysokou školu vůbec nestudovali. Na internetu si už dělají srandu, kdo vypadne příště. Je to jako šílená reality show, kde parta bizarních panáčků plní pod drobnohledem veřejnosti šílené úkoly. Lepší zůstanou. – Brigádnice, které dovolily dětem na farmě malovat barvami po ponících, dostaly padáka. Určitě si najdou nějakou jinou práci, třeba v ZOO. – Za pohodlí na letišti utratil nejvíce ministr Herman, využil salónek na čtrnácti cestách. Vždyť to stálo jenom 200 tisíc. Tak co se tady řeší, v zemi, kde má na takové záležitosti peníze každý člověk, je to maličkost. – Za křesťanské demokraty kandiduje do senátu Hayato Okamura. Jenom doufejme, že jeho jediný volební program nebude pouze vymezování se vůči politice Tomia. – Bacha na opékání buřtů. Turisti způsobili požár v Národním parku České Švýcarsko. Podle nalezených špekáčků se chudáci ani nestihli najíst. (VŽ)

Středa: Britská parlamentní komise pro tajné služby usoudila, že ve vedoucích pozicích je zastoupeno málo etnických i sexuálních minorit. A já hloupá si myslela, že záleží na schopnostech. Pche. – Krajně pravicová německá strana NDP natočila video, ve kterém její členové kontrolují ve vlacích pasažéry a chrání tím „pravé“ Němce. Za zvuku dramatické hudby vchází do vlaky oděni v oranžové reflexní vestě s logem ve tvaru písmene S. Vyvstává ale otázka, zda jim tam ještě jedno S nechybí. – Elon Musk, šéf Tesly a bojovník za životní prostředí, přispěl republikánské straně téměř tři čtvrtě milionu korun. Straně, která popírá i globální oteplování. – Do špatného dne se probudilo velké množství celebrit a taky jeden z nejzapálenějších tweetařů Donald Trump. Kvůli novému opatření na mazání falešných účtů zhubl Trump o 300 tisíc followerů. Mrzení. (AH)

Čtvrtek: Petici na podporu alternativního léčitelství silami a energiemi podpořilo 40 tisíc Čechů. Tak snad jim při působení vitální síly zabubnuje Vlasta Plamínek Š š š těně a vyčistí jim čakry. Tady se asi uplatní Darwinova evoluční teorie. – Rudá Marta kandiduje v Praze na post primátorky. Asi pořád lepší, než kdyby se vrátila k původní profesi učitelky. – Hnutí Slušní lidé už dva roky nepředložilo výroční zprávy a ani nemá transparentní účet. Není tak jasné, kdo stojí za jeho sponzoringem. To bychom se jinak pokochali. – Italská studie tvrdí, že nejlepší je při početí dítěte, aby muž vypil jedno malé pivo. Do teď se přitom tvrdilo, že pít se nemá vůbec. Podle mě je ale alkohol příčinou většiny okolní existence. (AH)

Pátek: Zrovna v době, kdy máme trestně stíhaného premiéra, se v Poslanecké sněmovně bude projednávat návrh zákona o omezení přístupu informací ohledně trestně stíhaných. Náhoda? Nemyslím si. – Měli jsme v Praze ruskou asi-špionku. James Bond se ale neukázal. – Před soud nepůjde muž, který v Egyptě zavraždil tři turistky. Takže tip: Ideální nájemný vrah – někdo se statusem nesvéprávný. –  Třikrát hurá! Oficiální pozvánka návštěvy Putina v USA je odeslaná. Tak, co tato návštěva přinese pěkného? Pranýřování dalších novinářů? Plno otázek. – Ve Španělsku by mohl vzniknout podobný zákon jako ve Švédsku ohledně souhlasu před sexuálním stykem. V současnosti totiž není považován za znásilnění akt, kde není zjištěno vyhrožování a násilí. Když se na Vás totiž žene gang pěti nadržených mužů včetně vojáka a strážníka, jako tomu bylo v případě “la Manada”, tak nějaké další vyhrožování úplně potřeba není. (BAG)

Víkend: Česko je velmoc. Bohužel ne v ničem ušlechtilém, ale v chování a obchodování s přísně chráněnými zvířaty – tygry. Ale vezměme si z toho to pozitivní! Jsme velmoc! – Před jmenováním Maláčové novou ministryní práce a sociálních věcí se s ní chce osobně setkat Miloš Zeman. Pokud si na sebe Maláčová vezme výstřih a přibalí karton cigaret, tak se, myslím, nemá čeho obávat. – Šestnáctiletí chlapci prý kvůli hazardním prvkům ve videohrách utrácejí peníze svých rodičů. Takže to samozřejmě zkazili všem, a některé země tyto prvky zakazují. Nebylo by spíš fajn, aby děti nebyly vychovávané v domnění, že je život peříčko? Jen ať platěj. – V pražském metru na stanici Českomoravská dnes fungovaly eskalátory jen v jednom směru. Hm, to je blbý. – V Česku se prý žije dobře, říká žebříček Boston Consulting Group. Jsme na 24. místě a předstihli jsme Polsko a Slovensko. No, úplně nevím, zda zrovna předstihnutí Polska se Slovenskem je nějaký trumf. – Bývalý poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa Steve Bannon chce vytvořit evropskou nadaci pro podporu pravice – opak Sorose. Není ale úplně jasné, jaké neziskovky bude tato nadace podporovat. Ale secret tip – Institut Václava Klause? (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*