Nejnovější

Přehled týdne 2.–8. 7. 2018

Pondělí: Podle nového průzkumu veřejného mínění je z tisíce obyvatel více než polovina pro členství v Evropské unii. Nějakým způsobem jsme asi našli lidičky, co nevedou Facebook. – Miroslav Poche evidentně stále počítá s tím, že bude ministr. A to i poté, co mu řeklo ne ANO, Zeman i část jeho vlastní strany. V mládí si asi myslel, že když mu dívka rozbila flašku o hlavu, znamenalo to, že teda tenhle večer nebude spát u ní. – Liberecká ZOO už nevlastní koťata bílých tygrů, z chovatelských důvodů je přesunula do ZOO Pont Scorff ve Francii. Očekáváme, kdy nějaký vykuk přijde s názorem, že bílí tygři jsou českým národním zvířetem a EU nám na ně nemá co sahat. – Prezidentské volby v Mexiku vyhrál Manual Lopéz Obrador. Že nevíte, kdo to je? Nebojte, my taky ne. Ale Donald nám to brzo vysvětlí, v Mexiku se vyzná. – V Dánsku vzniknou pro děti muslimských přistěhovalců povinné kurzy kultury. Česká verze by mohla vypadat zajímavě. – Německý ministr kultury Seehofer se dohodl s Merkelovou na tranzitních centrech pro uprchlíky, krize snad zažehnána. Chválabohu, víme, jak to dopadlo naposledy, když Německo nezvládlo krizi. (MK)

Úterý: V Chorvatsku došlo ke znečištění vody fekáliemi. Nevadí, třeba aspoň zlevní zájezdy. Sedět v karavanu, hrát karty a tlačit do sebe řízky můžou Češi i u znečištěného moře. – Strana Marie Le Penové zpronevěřila peníze za večírky, nyní je musí vrátit. Mohly by se spolu s SPD na těch jejich sjezdech učit, jak to dělat správně, aby na to nikdo nepřišel. Nebo ještě lépe, nedělat to vůbec. – V Jihoafrické republice odvezli ženu od dopravní nehody přímo do márnice a prohlásili ji za mrtvou. Ta se však probrala v chladícím boxu. Případ jako z Věřte nevěřte. Tady platí staré české přísloví, dvakrát měř, jednou řež. – Taťána Malá opisovala i u diplomové práce. Obhajuje se ale, že na této práci tvrdě makala. Ahaaaa, tak to potom jo, to je všechno v naprostém pořádku. Hledání správného zdroje, odkud kopírovat, není zase tak snadné. (VŽ)

Středa: Manžel Heleny Vondráčkové čelí hrozné pomluvě. Starosta Radim Sršeň řekl, že zálibou Martina Michala je podávat trestní oznámení. Tak na něj podal trestní oznámení. Neusvědčil se právě? – Nokia v Česku začne prodávat očekávaný hloupý mobil 8110 4G, přezdívaný jako banán. Pokud nevíte, jak vlastně vypadá, představte si ho jako Multiplu mezi telefony. – Japonsko vymýšlí předpisy pro létající auta, která by měla být v provozu do roku 2023. Tak snad se v Česku do té doby dostaví alespoň pár kilometrů dálnic, ať nejsme tak pozadu. – Ovčáček poslal peníze za parkování prezidenta při návštěvě Plzeňského kraje na charitu. Ta je odmítla s tím, že nechce být součástí politického boje. Aneb když už máte tak špatnou pověst, že ani charita vaše peníze nepřijme. (AH)

Čtvrtek: BBC ( *hurónský smích* pardon, ale tato zkratka je navždy ocejchována) informovalo o tom, že vám může někdo šmírovat gmail. Stačí jen, abyste byli dostatečně hloupí na to si nepřečíst smluvní podmínky (čte to někdo?) a propojili si jej s jinou službou. – V Kolumbii vzniká Eden. Největší tropický NP na světě, Serannía de Chiribiquete, má rozlohu 4,2 milionu hektarů, je tudíž větší než Nizozemsko. Pro ecogasm si vygooglujte fotografie. – Arcibiskup Graubner na Velehradě mluvil ke stému výročí republiky. Palec za zmínění globálního oteplování jako problému – pokud teda nemyslel nadcházející Prague Pride. – A ještě jednu pro studenty! Těstoviny prý vliv na nadváhu téměř nemají a působí dokonce antidepresivně!, píše italský deník La Repubblica. Tady cítím silný lobby… (DL)

Pátek: V Praze se konal XVI. všesokolský slet. Sokolové a návštěvníci tam vypískali Andreje Babiše. Zahřeje u srdíčka. – Slavilo se výročí toho, že si jistý kazatel pustil hubu na špacír o církvi v době, kdy se za to grilovalo. Kdo ten den obědval husu, nebojte se. Tradice neříká, že i tu musíte připálit. – V Japonsku popravili muže zodpovědného za útoky sarinem v tokijském metru, Šókó Asaharu. Podobnost s Charlesem Mansonem je zdá se čistě náhodná. – V Británii došlo k dalšímu případu otravy novičokem. Tímhle tempem na tohle téma vznikne celá řada Vražd v Midsomeru. – Syrské vládní síly dobyly hraniční přechod s Jordánskem. Upřímně, zajímá v ČR ještě někoho Sýrie? – Americká veřejnost kritizuje rozhodnutí vlády odebrat vzorky DNA několika tisícům dětských migrantů u hranic s Mexikem. Takhle to zní jako první přípravy na live-show Black Mirror. (MK)

Víkend: Rodina složená z muže a ženy je základní stavební buňkou společnosti, říká biskup Nuzík. Jen si to trochu rozebereme. Církev káže, že rodina je přirozená. Kážou to lidé, kteří se však zavázali k tomu, že rodinu nikdy nevytvoří, a čísla hovoří tak, že je pro Čechy manželství tak přirozené, že z něj téměř polovina nakonec stejně vycouvá. – Babiš popřál Malé hodně štěstí, aby se obhájila, v opačném případě by prý měla odstoupit. Doufejme, že takovou sebereflexi najde pan premiér i sám u sebe. Někdy. – Boj s trolly na Twitteru. Nečekejte žádné Wingardium Leviosa, ale poctivé blokováníčko. – Vládnutí formou dekretů už tu párkrát bylo. Nyní vydaný dekret v Turecku připraví o práci 18 000 lidí. Tímto majstrštykem končí v Turecku výjimečný stav a přichází na řadu prezidentský systém, Ave, Jelcin Erdoğan! (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*