Nejnovější

Přehled týdne 11.–17. 6. 2018

Pondělí: Turecký prezident Recep Erdogan zase jednou nepochopil, co to znamená “suverénní stát” a chce po Německu, aby srovnalo do latě Rakousko, které si dovolilo deportovat lidi, co jim tam dělali bordel. – Směnárna Chequepoint zavřela. Zase máme o způsob obírání turistů méně. Nu což, vymyslíme si deset dalších cobydup. – Po devíti měsících byl otevřen vestibul metra Anděl. Aspoň je vidět, že se paní Krnáčová opravdu stará o Prahu jako o svoje dítě. Ale že to byl porod. – Na Pardubicku se převrátil kamion, zablokoval silnici a začala se z něj vylévat vodka. Takže jestli jste potřebovali vysvětlit šéfovi, proč jste do práce dorazili pozdě a nacamraní, tady ho máte. – Po Praze pobíhal turista v masce Batmana a hopsal po autě. Česko už vážně není republika, ale skanzen. (JL)

Úterý: ČSSD dělá, co může, aby se vytáhla zpátky na výslunní. Do hry se proto vrací jihomoravský ex-hejtman Michal Hašek a bývalý místopředseda a bazénkový všehomír Zdeněk Škromach. A tyto dvě věty, milé děti, jsou to, čemu říkáme protimluv. – Počet obyvatel ČR opět roste. Podle Českého statistického úřadu je za tím migrace. Hezké, ale stejně si počkáme, co nám k tomu poví Okamura. – Ministerstvo vnitra vydalo zprávu o stavu extremismu v ČR. Vítězem soutěže o největšího hnědometa se stala SPD. Gratulujeme a přejeme upřímnou soustrast. – Donald Trump se sešel s Kim Čong-unem. Vzduchem létalo všechno od nabádání k nedůvěře, proklamací o “historické události”, jaderného odzbrojení KLDR až po Trumpovu neurčitou poznámku o tom, že by na záběrech oba měli vypadat štíhle. Už vážně chybí jen nějaký “Yo momma” vtip. – V Británii řeší případ, kdy se muž vloupal do bytu invalidní ženy a usekl jí ruku, aby získal její prsten. Inu, i takto může probíhat žádost o ruku. – Na základní škole na Slovensku zkolaboval a zemřel čtrnáctiletý chlapec během tělocviku. To vážně chceme brannou výchovu, když nesvedeme ani rozcvičku? (MK)

Středa: Miloš Zeman svolal na čtvrteční odpoledne brífink. Podle Ovčáčka půjde o příjemnou záležitost. Už teď můžeme konstatovat, že zda-li je příjemná pro Hrad, bude dozajista nepříjemná pro nás. – A u prezidenta ještě zůstaneme. Obdržel totiž vyznamenání za občanskou odvahu od Unie českých spisovatelů, jejímž předsedou je komunista Karel Sýs. Ano, přesně ten Sýs, který je nominován na státní vyznamenání. – Sněmovna zamítla návrh, aby musel mít kancléř prověrku na přísně tajné. A kdo by to byl čekal, že Mynáře ochránily strany jako ANO, KSČM, SPD a ČSSD. Uhodla jsem ještě před rozkliknutím článku, mimochodem. Ehm. – Ministerstvo spravedlnosti by mohla vést Taťána Malá. Problém je, že má takový malinkatý střet zájmů. Ale jak už víme, i malé trestní oznámení není občas na škodu. (AH)

Čtvrtek: Republika se směje, prezident se směje, jen trenýrky rudé leží popelem. Chytli jsme se toho jak násosky a Zeman dosáhl toho, čeho si přál. Dolce&Gabanna chystají nehořlavou kolekci. – Zatímco Trump se triumpálně vrátil ze schůzky s Kimem, jeho doprovod, americký ministr zahraničí Mike Pompeo, si není o výsledku schůzky tak jistý. Připouští, že denuklearizace Severní Koreje ještě nemusí být dosaženo. “Riziko přetrvává,” řekl. – Češi vyměňují maloobchody za hypermarkety, lákají je slevy. Nejvíce v nich kupují chlast a kafe. Převzato z iRozhlasu, ale úplně by stačilo, kdybych se podíval na poličku doma. – Matičkou ve všech směrech. Ruská politička Tamara Pletňevová nabádala Rusky, aby na mistrovství světa ve fotbale nespaly s cizinci a nesledovaly BBC. Nebo naopak? I v Rusku si vysloužila kritiku. “Ruské ženy nepotřebují cizí rady a udělají, co samy chtějí,” reagoval mluvčí Kremlu. (DL)

Pátek: Kateřina Valachová přišla s novelou zákona, podle které by měli třídní učitelé na chudších školách dostávat více peněz, ale na těch bohatších zase méně. Prostě novodobý Robin Hood. – Jiří Paroubek nedostal od sociálních demokratů podporu do senátu. Jirko, v klidu, dej si pár dýchacích cviků a ona ta bolístka přejde. – Není hnízdo jako hnízdo a zvlášť jde-li o hnízdo čapí. Na tom v Olomouckém kraji osiřela dvě mláďata a dokonce musela čelit útokům dospělého samce. Pro sirotky se teď hledá adopce. Nechce je Andrejko na Čapák? – Ve Francii se chystá novela zákona, která by tabákovým firmám nařizovala podílet se na úklidu cigaretových nedopalků. A pojďme donutit potravinářský průmysl, aby sbíral obaly od jídla a výrobce alkoholu, ať si sbírají prázdné láhve. – Italský státní zástupce stáhl obvinění ze sexuálního obtěžování ve fotbalovém prostředí. Jedním z důvodů bylo to, že poškozené je 53 let a to už je dost stará, aby jí obtěžování vadilo. Lol. “Útočník zabil důchodce.” Nevadí, v pohodě, vždyť byl starý. (VŽ)

Víkend: Základy české logiky. Všechny výroky Miloše Zemana jsou nevhodné, nikoli však protiústavní. – Babiš, Pellegrini a Macron oslaví ve Francii 100. výročí již neexistujícího státu. Ano, Československa. – V Severní Koreji bylo ve spojitosti setkání Trumpa a Kim-Čong-Una zakázáno používat slova “otevírat se” a “reforma”. Jak příznačné, že poradci se na tom shodli přes INTRANET. – Republikánské primárky v Nevadě vyhrál majitel nevěstinců. Holt každý republikán ty tradiční rodinné hodnoty bere jinak. – V argentinském parlamentu těsně prošel zákon o legalizaci potratů. Feminismus – “pán Bůh” 1:0 – Náckové na Ukrajině a.k.a. Ukrajinská Justice League zaútočila na romský tábor. Tito samozvaní maskovaní ochránci používají sekery a palice a vyhání z tábora ženy s dětmi. Takovou spravedlnost nerozdýchali ani policisté, a tak jen tiše přihlíželi. (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*