Nejnovější

Přehled týdne 4.–10. 6. 2018

Pondělí: Mark Zuckerberg musí kauzu s daty Facebooku nově vysvětlovat v Rusku. Vzhledem k tomu, že v Rusku nemají Facebook, ale Vkontakte, je nanejvýš zvláštní, proč se vůbec zajímají. Možná nemají rádi konkurenci ve špionování. – Učitel přírodopisu v USA byl obviněn z týrání zvířat, protože před svými žáky nakrmil masožravou želvu živým štěnětem. A teď tu jsou tři možnosti: buďto bylo štěně zkažené, čímž týral želvu, nebo se zabití zvířete počítá jako týrání, anebo teď spadá do týrání zvířat i traumatizování dětí. – Agent FBI si vyšel v Denveru na tancovačku, udělal přemet a z kapsy mu vypadla pistole, která spustila a postřelila dalšího hosta. Původně jsem to chtěl komentovat nějakým hloupým vtipem o střelbě, ale nestojím o to, abyste se kvůli němu odstřelili. – Místopředseda AfD Alexander Gauland se ve svém proslovu zmínil, že éru Hitlera považuje za hromadu ptačího trusu na jinak skvělé německé historii, za což se dočkal hromady kritiky ze všech stran. Možná měl použít jiné, větší zvíře. – V Británii trhli rekord. Soud usvědčil zatím nejmladší teroristku, které je osmnáct let. Chtěla odcestovat do Sýrie, provdat se za muslimského bojovníka a pak společně spáchat sebevražedný útok. Úplně jak Romeo a Julie. Opravdu, viděli jste někdy Romea a Julii? (JL)

Úterý: Poslanecká sněmovna si odhlasovala zlevnění jídel ve svých stravovacích zařízeních. Další bod v soutěži ‘Vydráždi si svého voliče’. – Církev se chystá na soudní boj ohledně zdanění restitucí. Doufejme, že si aktualizovali plán boje, křížové výpravy na Sněmovnu a upalování vlády na hranici by mohlo zanechat divný dojem. – Vladimir Putin prohlásil, že Rusko nemá za cíl destabilizovat EU. Že by se chystal po prezidentování na stará kolena dát na stand-up komedii? – Američtí federální agenti objevili podzemní síť tunelů sloužící k pašování lidí z Mexika do Kalifornie. Donald už beztak uvažuje, jak stavět zeď v podzemí. – USA stáhlo podporu kurdských milic YPG a uzavřelo dohodu s Tureckem. Politické kopačky level ‘Murica. – V Saúdské Arábii dostaly první ženy řidičské průkazy. Prosakují informace, že se šíří i první vtipy o ženách za volantem. – Ruské letectvo započalo rozsáhlé cvičení na hranici s Ukrajinou a u Krymu. Připravte se, měření pér s NATO začíná! (MK)

Středa: Mf DNES zmapovala příjmy členů zákonodárného sboru. Podle všeho nejvíce berou komunističtí poslanci, protože každý z nich zastává nějakou funkci ve výborech. Aneb kapitalistický peníze voní, když jsou pro komunisty. – Macron přirovnal poslední telefonát s Trumpem ke klobásám. Prý raděj nevědět, co v nich je. – Komunista Ondráček zase nakládal. Tvrdil, že v kebabech, ze kterých se otrávilo téměř šedesát lidí, byl jed. A když se ukázalo, že to tak není, hodil odpovědnost za svou chybu na česká média. IQ nula, svést chybu na média, dokonale komunistický příběh. Tleskám. – Babiš byl dnes jmenován podruhé premiérem a konečně má reálnou šanci získat důvěru a sestavit vládu. Akorát opřenou o komunisty. Ostuda. – A u Babiše bohužel musíme zůstat. Po jmenování prohlásil, že bude žalovat Slovensko za to, že je stále uváděn jako spolupracovník StB. On toho agenta snad chce potvrdit i u Evropského soudu. (AH)

Čtvrtek: Prošetřuje se, zda za twitterovým pseudonymem Julius Šuman, vypůjčeným od řídícího důstojníka agenta Bureše, nestáli lidé z tajné služby. Účet měl prý “zdiskreditovat před volbami nynějšího premiéra Andreje Babiše”. Pokud by se domněnka potvrdila, byl by to podle vedoucího vyšetřovací komise Pavla Blažka český Watergate. Moment… ty nahrávky měly Babiše zdiskreditovat, protože zaznamenaly, jak se on snaží zdiskreditovat někoho jiného? – V Praze se pořádalo česko-ruské fórum. Akce, při vyslovení jejíhož názvu zůstává i piccolo v pražské kavárně stát, měla za cíl prohloubit spolupráci ve vzdělávání a odkrýt další část uzavřených ruských archivů. Fóra se proto zúčastnila řada historiků z obou stran. Dorazit měl i vedoucí ÚSTRu, ale kolegové to považovali za nedůstojné. – New York Times píší o “proměně image” Kim Konga. Prý ho mnozí Jihokorejci vidí jako důvěryhodnějšího než Trumpa, se kterým se má pozítří sejít. Článek nese přízvisko: “Z nukleárního maniaka zkušeným vůdcem”. Jestli to s tím obratem Čong-un myslí upřímně, pak to znamená nanejvýš to, že je magor.

Pátek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček opět nakládal na Twitteru. Web totiž zablokoval jeho odkaz na Parlamentní listy. To vytočilo Ovčáčka natolik, že se rozčiloval a za dvě hodiny si své srdíčko vylil šestkrát. Proud myšlenek ho dovedl až k tomu, že bychom měli uctívat hodnoty prezidenta Havla. Disertační práce na téma myšlenkových pochodů mluvčího by byla málo. – Angličtina určitě není jednou z nejsilnějších stránek Tomia Okamury. Potvrdil to dopis, který napsal Therese Mayové a dal ho na sociální sítě. Zhruba 15 chyb je na pár vět docela pozoruhodný výkon. Gratulujeme a posíláme klíčenku. – Je až k pláči, když věta „svoboda slova končí tam, kde se dotýká svobody jiných lidí“, vyjde z úst komunistů. Ty totiž také popudilo divadelní představení v Brně. V reakci na to chtějí komunisté více chránit české symboly a upravit zákon. Nelíbí se jim ani nápisy sportovních fanoušků na vlajkách. Ti fanoušci mají totiž určitě za cíl hanobit státní symbol. (VŽ)

Víkend: KSČM řeší, zda bude aktivně podporovat vládu Andreje Babiše a hlasovat pro ni, nebo ji jen tiše tolerovat. Jak jsme se k tomuhle vůbec dostali? – Za poslední dva roky vzrostl zájem o účast v aktivních zálohách, počet lidí se zdvojnásobil na 2500. Pravděpodobně poté, co zjistili, že jinak by se o to musela postarat Národní domobrana. – Před 76 lety nacisté vyhladili Lidice, v neděli si tuto tragickou událost připomínáme. Současně se považuje za faux pas vypalovat si film Lidice. – Série Mission: Impossible bude mít zřejmě nový film. Maďar Béla Bugár chce být slovenským prezidentem. – Norsko zavádí zákaz zahalování obličejů, týká se ovšem jen zahalování ve školách a univerzitách. Ještěže, po první zimě venku bez šál by z toho bylo povstání. – Do Singapuru přiletěli Donald Trump a Kim Čong-un na jednání. Napětí tam bude větší než na schůzce s rodiči vaší expřítelkyně. – Německo má problém s deportacemi radikálů. Některým chybí dokumenty, někteří tvrdí, že jsou ve své vlasti v ohrožení života, někteří jim zmizeli. Německo je na tom s vyhošťováním podobně jako běžný středoškolák s plněním domácích úkolů. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*