Nejnovější

Přehled týdne 28. 5.–3. 6. 2018

Pondělí: Poláci si na své území pozvali americkou tankovou divizi. Prý jako ochranu před Ruskem, ale je nad slunce jasné, že chystají remake Čtyři z tanku a pes. – Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše podruhé premiérem, a to ještě před koncem referenda ČSSD. Chce tím dát Babišovi časový pres, aby s tím sestavováním vlády konečně pohnul. Hele, když ženeš kouzelníka, dostaneš shnilá kouzla. – 113 maturantů se dočká změny známky z češtiny, díky které v testu nepropadnou. Cermat uznal, že jedna z otázek byla špatně a kvůli tomu bylo hodnocení špatně. Cermate, Cermate, nejdřív Jidáš, a teď tohle? – Malijský migrant, který ve Francii vyšplhal pro dítě, které nebezpečně viselo z balkonu, dostane za odměnu francouzské občanství. A teď sledujte, kolik imigrantů bude vyhlížet z okna vyklánějící se děti, aby taky mohli být za hrdiny. (JL)

Úterý: Po dalších chybách státních maturit odvolal ministr školství Robert Plaga (ANO) šéfa Cermatu Jiřího Zíku. Nevým proč meturytu sme udělaly a čezky snat umýme?! – Pokud má umění provokovat, pak hra Naše násilí a vaše násilí dosáhla nového standardu. Trestní oznámení všude, kam se podíváte, kraj chce stáhnout financování hry, lidé hru agresivně brání, nebo agresivně odsuzují. Alespoň v tom pro změnu nefiguruje Zeman. – Poslanec za STAN Vít Rakušan zkritizoval ANO, že opakovaně zamítá novely poslanců a později je prezentuje jako vlastní. Že to někoho překvapí. Říkali “Prostě to zařídíme”, ne “Prostě to zařídíme sami”. – Německé úřady pátrají po sedmnácti osobách podezřelých z terorismu. Vzhledem k obvyklým profilům teroristů bychom doporučili nejbližší bordel nebo psychiatrickou léčebnu. – Česko otevřelo oficiálně konzulát v Jeruzalémě. Akorát včas, Nela Lisková potřebuje fleka. – George Soros na zasedání Evropské rady doporučil EU nevynucovat kvóty na uprchlíky a odsoudil ideu dvourychlostní Evropy. Že on ten lišák četl komentáře na stránkách SPD? (MK)

Středa: V Kyjevě dnes zemřel ruský opoziční novinář Babčenko. Wait a moment… – Čína uvažuje, že zruší omezování počtu dětí. To je na Čínu nějak moc svobody, ne? – Nový mobil Xiaomi bude podle firmy o tolik lepší, že po loňské šestce přijde hned osmička. No i kdyby ne, jako reklamní tah dobrý. – Americká komička Barrová přirovnala ve svém tweetu bývalou černošskou poradkyni Obamy k opici a televizní stanice ABC s ní další den ukončila spolupráci na úspěšném sitcomu Roseanne. Není divu, že Barrová veřejně podporuje Trumpa. V urážení přes Twitter jí Trump bezpochyby imponuje. – Aktuálně.cz se dostalo k návrhu výroční zprávy Ministerstva vnitra, ve kterém je SPD popsáno jako extrémistická hrozba. Metnar však její vydání odkládá, prý musí být vyprecizovaná. Přeloženo: „Nesmíme SPD moc nas*at, a zbořit tak neviditelnou koalici.“ (AH)

Čtvrtek: Sněmovna chtěla projednat Zemanovy výroky o novičoku, ale ukázalo se, že mají někteří bobky z toho, aby jim při sestavování vlády nezavařil. Schůze tak byla přerušena, kvůli nedostatečnému počtu vyjádření od poslanců. “Ta schůze byla zbytečná, já myslím, že už to nikoho nezajímá,” okomentoval situaci Babiš. Už si všichni tak nějak zvykli na to, že na Hradě trochu straší. – Na postup Ukrajiny v kauze Babčenko se snáší kritika ze všech stran. Tak se taky přidám: měl s tou resurekcí počkat na třetí den. – Čim Kong-un byl pozván Lavrovem do Moskvy! Ruský ministr zahraničí mluvil o spolupráci obou zemí. Operace “Vodka” v Asii začíná! – V Dánsku prošel zákon známý jako burqa ban, jeho důsledky si snad domyslíte sami. Zákonodárci tvrdí, že není zaměřen proti žádnému náboženství, takže asi aby jim nebylo vedro. V Dánsku. (DL)

Pátek: STAN, TOP09, Zelení a KDU-ČSL se dohodly na společné podpoře kandidatury Jiřího Drahoše do Senátu. Už teď si jsem jistý, že tohle bude nejnudněji znějící politická událost roku 2018. – Andrej Babiš zvládl hnout žilou celé Poslanecké sněmovně fórkem, že kalamitu kůrovců a ubývající zásoby vody vyřeší, když dostane jeho vláda důvěru. Více než půl roku bez důvěry, a to nejlepší, co zvládne, je trollení. Příznačné. – Sněmovna také schválila plán vojenských operací ČR v zahraničí, KSČM navzdory. Milé, ale fakt, že se musíme kvůli komunistům hádat o plnění slibu našim spojencům, musí vzbuzovat stejnou důvěru jako kočka nabízející hlídání kanárků. – Americké lobby zbrojního průmyslu se zaktivizovalo proti nátlaku na zpřísnění držení zbraní. Kdy už to konečně vzdají a my se budeme moct vrátit k rubání sebe navzájem meči? – V Torontu neznámý útočník namířil pistolí náhodnému muži k hlavě, pistole ale selhala. Jak známe Kanadu, útočník i napadený se vzájemně omluvili, popřáli si hezký den a šli po svých. (MK)

Víkend: Španělsko má nového premiéra: no hádejte, jak se jmenuje. Jak jinak než Sanchéz. Lídr socialistů Pedro Sanchéz nahradí Mariana Rajoye poté, co jeho vládě včera poslanci vyslovili nedůvěru kvůli korupčním kauzám. – Trump se s Čim Kong-unem sejde v původním termínu 12. června. Zatím si mezi sebou posílají velké milostné dopisy. Také tvrdí, že se chce Severní Korea vzdát jaderných zbraní. Jižní Korea je skeptická, Trumpův krok ale schvaluje. Taky se mi to zdá celé příliš easy sneezy. – Slovinsko volí parlament, velkou kartou je migrační politika. Slovinský favorit Janez Janša si vzal příklad z Orbána. Potěš koště! – Spolupředseda německé AfD Alexander Gauland pohoršil média svými výroky o nacismu. “Hitler a nacionální socialisté jsou ale jen ptačí trus na naší úžasné historii.” Všichni jsou naštvaní, ale vemte si, jak Hitler bublá pod zemí. – A borec nakonec. Představitel “moderního” Sherlocka Holmese Benedict Cumberbatch zachránil napadeného pracovníka doručovací služby Deliveroo. Místo Watsona mu pomáhal taxikář, který ho vezl. “Vypadalo to, že přesně ví, co dělá,” řekl. Korunku tomu dodává fakt, že se vše stalo právě za rohem od Baker Street.

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*