Nejnovější

Přehled týdne 23.–29. 4. 2018

Pondělí: Francie zpřísnila imigrační zákony, takže každý, kdo se tam vplíží na tajňačku, skončí na rok ve vězení. To určitě všechny uprchlíky, kteří neznají francouzské zákony, odradí. – Policie pochytala partičku Holanďanů, kteří na letišti zmlátili číšníka. To je naučí útočit na personál restaurací. – V katedrále sv. Víta byl pohřben kardinál Josef Beran, kterého konečně přivezli z exilu, aby tak mohlo být splněno jeho poslední přání. Vyměnil tak papežskou hrobku ve svatém Petru za hrob v zemi, jejíž prezident radši jel na sjezd strany, která ho z republiky vyhnala. Podle svědků sebou rakev při pohřbu neklidně mlela. – Kandidát na mexického prezidenta Manuel Lopéz Obrador přišel s parádním nápadem, jak preventovat zlodějinu. Každému dopadenému zloději by se měly useknout ruce. Mexiko je drsný kraj. – Narodilo se v pořadí už třetí dítě prince Williama a vévodkyně Kate. Tady se vážně někdo snaží, aby se Harry nikdy nedostal na trůn. (JL)

Úterý: ANO v koaličním jednání zřejmě vezme na milost ČSSD. Sociální demokracie se tak dostala do pozice levného kuřecího párku, který přijde vhod až ve chvíli, kdy všechno normální jídlo není dostupné. – Miloš Zeman se ohradil proti kritice kardinála Dominika Duky kvůli účasti na sjezdu KSČM místo pohřbu Josefa Berana a prohlásil, že mu “není nic do toho, jaký má program”. A takoví to bývali kamarádi. – Ústavní soud v dlouholetém sporu ve farmaceutickém průmyslu rozhodl, že v každé skupině léčiv musí být alespoň jeden lék zdarma. To budeme koukat, až si nechají uznat spánek jako oficiální lék. – Britský soud odmítl přepravu chlapce trpícího nevyléčitelnou chorobou do Vatikánu, který nabídl další péči. Ale no tak, nevěřte všem historkám, kde figuruje malý chlapec ve Vatikánu. – Donald Trump v Bílém domě přivítal francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Po velkém ceremoniálu se ale prezidenti na spoustě věcí neshodli. Ale nemůžeme říct, že snaha nebyla. – V Německu židovská obec radí věřícím, aby na veřejnosti nenosili tradiční pokrývku hlavy jarmulku. To dá rozum, ty už jsou z módy, teď letí trilby nebo fedora. (MK)

Středa: Polibky, vyznání citů, držení za ruce, poplácávání a něžné úsměvy. To znamená jediné. Couple goals v podobě Macrona a Trumpa opět na scéně. Snad jim nenarušila vztah situace, když Macron kritizoval nezájem o životní prostředí. Inu, nic není bez chybičky. – Stát zaplatí demolici vepřína v Letech. Jak to nese Míla? – Podle syrského režiséra Moskva použila záběry z jeho filmu z roku 2016, aby lživě zobrazila oběti chemického útoku. No co, z videoher nelze čerpat věčně. – Matka píchala svému dítěti inzulín, aby dostávala vyšší sociální dávky. U soudu řekla, že to dělala, protože je blbá. Asi to bude pravda. Podle výpovědi jejího syna chtěla matka peníze a auto. To bude asi taky pravda. (AH)

Čtvrtek: Španělská policie zničila skupinu pašeráků, která nabízela Afričanům možnost dostat se za 4000 eur do Evropy na vodních skútrech. Sice dražší než přeplněný čluny, ale zase kdo může říct, že emigroval na skútru? – Za masakrem v Torontu stojí mladík, který nenáviděl ženy, protože žádnou nikdy neměl. A jak se ukázalo na internetech, existuje prý celé hnutí zahořklých paniců, jehož členové diskutují o těch ďábelských stvořeních jménem ženy.  – „Biomatky“ znovu útočí. Tentokrát jsou to šílení majitelé pejsků, kteří věří, že očkování u jejich mazlíčků vyvolá autismus. Škoda, že něco jako psí autismus vůbec neexistuje. (AH)

Pátek: Zlínský kraj připravuje své vize do roku 2030. Kraj má být prý bohatší, atraktivnější a chytřejší. Já myslím, že není co měnit, tento kraj je chytrý až moc. – Scénu jako ze špatného romantického filmu připomíná setkání vůdců severní a jižní Korei. Společně na neutrálním území zasadili borovici jako symbol míru. – Babiš slíbil, že podepíše dohodu s Uberem, trvá mu to už ale měsíc. Asi k tomu připravuje nějaký symbolický akt. Třeba zasazení lípy míru. – Právníci se v poslanecké sněmovně zabývali návrhem SPD na kriminalizaci podpory nenávistné ideologie. SPD chce kriminalizovat nenávistnou ideologii. Oxymóron. (VŽ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*