Nejnovější

Přehled týdne 16.–22. 4. 2018

Pondělí: Britská premiérka Theresa Mayová vysvětlila, proč Británie bombardovala Sýrii. Prý aby Asadovi zabránila plynovat své vlastní občany. Zajímala by mě Asadova logika v celé věci. “Mám tu občanskou válku, NATO, Islámský stát… hmmm, měl bych hodit trochu nervového plynu na civilisty, to mi zvedne oblibu.” – Nová slovenská vláda se už zase začíná rozpadat. První rezignoval ministr vnitra Tomáš Drucker. Zdá se, že dělat ministra obrany na Slovensku je jako učit obranu proti černé magii v Bradavicích. – V Rusku vypadl z okna investigativní novinář. Sám od sebe. Jen tak. Hrozná náhoda, hrozná tragédie. No fakt. – Na pohřebním veletrhu v Amsterdamu se dva tvůrci pochlubili první smrtibudkou, i když zatím jen na papíře a virtuálním návrhu. Ale jestli se ty věci odpíchnou a bude tam možnost brutálního umlácení, tak do toho jdu! (JL)

Úterý: Šéf GIBS Michal Murín se rozhodl odstoupit kvůli tlaku Andreje Babiše a zdravotním problémům. Je hezké, že vláda furt nikde, ale už pácháme takovéhle změny. – Přestože zákon hlasité televizní reklamy zakázal od roku 2013, daří se ho obcházet a lidé si stále stěžují RRTV. Chystá se novela, ale do té doby… STO TABLETŮ TÝDNĚ, STO TABLETŮ TÝDNĚ! – Ochranáři brojí proti snahám farmářů na Broumovsku o ochranu před tamní vlčí smečkou, farmáři prý poptávají po ochraně “jakýmkoli způsobem”. Zkusili s nimi už vyjednat koalici? To v téhle zemi prý jde snadno. – Makedonie a Albánie se přiblížila splnění podmínek pro vstup do EU. Supr, až tam na Balkáně budou v Unii všichni, zas budou mít něco nového, o čem se hádat. – Polsko podle Evropské komise porušilo evropské právo těžbou dřeva v chráněném Bělověžském pralese. Obávám se, že tam to přes ten hluk motorové pily neslyšeli. – Podle nových informací prezident Donald Trump plánoval raketové údery v Sýrii několikrát silnější, to mu naštěstí rozmluvil ministr obrany James Mattis. Je fajn vědět, že prsty na spoušti má někdo, kdo stále potřebuje rodičovský dozor. (MK)

Středa: Turecko chystá předčasné parlamentní a prezidentské volby. S návrhem přišel fanoušek prezidentského systému a nacionalista Devlet Bahçeli, jehož strana půjde do voleb s Erdoganovou AKP. Aby měl Erdogan ještě větší šanci na úspěch, hacknul volební lístky: už nebudou muset být označené příslušnou volební komisí. Stačí sultánova rtěnka. – Izrael oslavil 70 let. Tedy, oslaví je v pátek 20. dubna večer, to ale začíná sabat a Židé by se nemohli dívat na televizi. – Vláda (“v demisi”) schválila návrh na pomalejší růst platů politiků. Sto třicet jedna milionů by mělo jít i do rukou soukromých a církevních škol, aby se vyvážily rozdíly mezi nimi a veřejnými. Roztomilé, vládo, ale pořád jste také schválili zkasírovat MŠMT o 400 milionů, hm? (DL)

Čtvrtek: Ostatky kardinála Berana se po padesáti letech vrací do Prahy. Naplní se tak jeho poslední vůle. Říká se, dávej pozor na to, co si přeješ. Takhle budeš místo vatikánské krypty rotovat v české zemi. – Severní Korea je ochotna stáhnout svůj jaderný program, tvrdí prezident Koree Jižní. Znáte to meme se smějícím se morčetem? Takhle bude vypadat Kim Čong-un, až  mu na to všichni skočí. – Ta Kuba poprvé nemá Kastrá. Nový prezident, Miguel Díaz-Canel, je bývalý ministr školství i moderní a šik ex-hipík se slabostí pro rock’n’rollové klasiky, Beatles a Rolling Stones. Tak se chce alespoň prezentovat. No, uvidí se, tomorrow never knows. (DL)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 26.4.2018 v 7:08 | Odpovědět

    A v patek se nic nedelo? Nebo uz Vas to nebavi delat?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*