Nejnovější

Přehled týdne 19.–25. 3. 2018

Pondělí: Nový slovenský premiér Peter Pellegrini už dal dohromady seznam ministrů. Vidíte? Jde to i rychle. – Facebook se dostal pod palbu kritiky, když miliony účtů zneužila společnost Cambridge Analytica. Posbírala data z účtů a pak jim posílala preferovanou politickou reklamu. Na co si stěžujete? Aspoň vás spamuje něco, co máte rádi. – Samořídící vůz přejel člověka. Copak mu nikdo nevysvětlil Asimovovy zákony robotiky? – Prezident Zeman popřál prezidentu Si Ťin-pchingovi ke znovuzvolení. To není žádné překvapení, když se teď v Číně změnil ústavní zákon, takže milý Si může kandidovat až do haleluja. Pfjů, snad se toho nápadu nechytnou i tady. – Krakowský duchovní Edward Staniek se při mši modlil za brzkou smrt papeže Františka. V Polsku koukám dlouho nebyla křížová výprava, co? Deus vult! (JL)

Úterý: Politici se ptají, kdo že vlastně platil Mynářovi a Nejedlému cestu do Číny. Investigativní tým Houpacího Osla po důsledném pátrání zjistil, že jim cestu zřejmě zaplatily peníze. – Jiří Drahoš oznámil kandidaturu do Senátu a založil spolek Společně pro Česko. Politika podle Babicy: A když nemáte úspěch ve vládě, tak to zkuste v Senátu, a kdybyste neměli úspěch ani tam, tak si založte spolek. – Andrej Babiš po setkání se Zemanem v Lánech prohlásil, že prezident dodrží své slovo a nebude mu do sestavování vlády kecat. Po několika měsících by už ale jako mohl. – Kvůli výrokům o táboře v Letech hrozí soud už třem poslancům SPD. Ti si z toho tak dělají hlavu. – V Texasu vybuchla balíková bomba a v Marylandu se střílelo. ‘Murica. (MK)

Středa: Peruánský prezident podal demisi, protože čelí podezření z korupce. Čeští politici by si měli vzít příklad. – Jeden ze spoluzakladatelů aplikace WhatsApp vyzval uživatele ke smazání facebookových profilů v kontextu se zneužitím dat. Tenhle chlápek ví, jak využít situace. Rychle všichni na WhatsApp! – Z posledního výzkumu ČNOPK vyplývá, že každá čtvrtá česká firma z pěti se bojí Czexitu a chce záruku, že Česká republika setrvá v Evropské unii. Jojo, to my bychom chtěli taky. – Bezdomovec se nechal skoro dvěstěkrát hospitalizovat s otřesem mozku v různých českých nemocnicích. Prý potřeboval střechu nad hlavou a jídlo. Nakonec to ještě vyhrál, protože mu hrozí 8 let ve vězení. Jídlo a postel zajištěna! – Vláda chce Facebook až od 15 let, do té doby jen se souhlasem rodičů. Snad to bude kontrolováno stejnou kolonkou jak na porno stránkách (potvrzuji, že mi bylo 18…), to totiž vždycky zabralo. (AH)

Čtvrtek: Sobotka mizí ze Sněmovny, ale “Neděla” zůstává. – Facebooku vyhrožují investoři. Největší inzerenti Facebooku zvažují vylepování reklam jinde. Zuckeberg se omlouvá a slibuje, že se Facebook vrátí do rovin sociálních sítí, k pejskům a kočičkám. A tudíž bude once again úplně zbytečný. – V Kralupách nad Vltavou došlo k výbuchu chemičky. Jedná se o největší takovou tragédii za posledních 40 let, zahynulo při ní celkem šest lidí, z toho jeden Čech a pět Rumunů. (DL)

Pátek: Andrej Babiš prohlásil, že v reakci na otrávení dvojitého agenta by ČR mohla vyhostit některé ruské diplomaty. Nechme mu to, než Vojta Filip začne vrhat ošklivé pohledy. – Paul Ryan, předseda americké Sněmovny reprezentantů, při své návštěvě ČR nenavštíví Miloše Zemana. A to taky chudáček, pane prezidente? – Epidemie chřipky ustupuje, počet evidovaných pacientů klesl o pětinu. A teď schválně: Kdy jste naposledy viděli chemtrails? Aha! – Bavorsko moc nevěří unijní migrační politice, zřídí si vlastní azylový úřad a na hranice s Českem pošlou vlastní stráž. Pozdravujte od nás Národní domobranu, pašáci. – O radikalizaci teroristy Islámského státu prý francouzské úřady věděly, ale nikdo nezasáhl. Jediné logické vysvětlení může být to, že bezpečnostním složkám došly bílé vlajky. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*