Nejnovější

Přehled týdne 12.–18. 3. 2018

Pondělí: Slovenská vláda je tak v háji, že i koaliční strana Most-Híd chce předčasné volby. Všichni chceme předčasné volby! Proč? A proč ne? Jo a ministr Kaliňák odstoupil. Ne že by to něčemu pomohlo. – Státní dotace na stavbu silnic byly mizerně hlídané. Kilometr silnice tak stál i čtrnáct miliónů. Nebylo by už levnější dláždit silnice drobáky? – Ruská policie odchytla hromadu letáků, které obsahovaly kritiku (čti: nestydaté lži) na vládu Vladimira Putina. Podlé plány západních revanšistů tak byly zase jednou zhaceny díky neutuchající ostražitosti budoucího prezidenta. – V Íránu se objevuje čím dál více protestů žen proti povinnému nošení hidžábu. A víte, kdo za to může, tedy aspoň podle vládnoucího režimu? USA! Protože bagr. – Ještě krátký skok do Ruska. Taková pohádka s poučením. Byl jednou jeden Rus, který se rozhodl pomoci ženě, na niž zaútočili psi. A co se s ním stalo? Roztrhali ho. Pamatujte si, malí Rusáci, že hrdinství se nevyplácí. (JL)

Úterý: Od června mohou studenti a senioři jezdit vlaky a autobusy se slevou 75 %. Zpožděnými, nenavazujícími spoji, kterým chybí řidiči, ale se slevou! – Je rozhodnuto. Zvukař Jaroslav Hensl, který pustil na Zemanově mítinku Modlitbu pro Martu, se nedopustil žádného trestného činu ani přestupku. Je to jasný, na příštím Zemanově turné zazní Jasná Páka: Pal vocuď hajzle. – Petr Fiala (ODS) se znovu sejde s Andrejem Babišem na jednání o vládě. Přestože Fiala opakuje, že s ANO do koalice ODS nepůjde a Babiš nemá ODS dvakrát v oblibě. Pak se lidem snažte vysvětlit, že je sněmovna produktivní. – Donald Trump odvolal ministra zahraničí Rexe Tillersona, nahradí ho Mike Pompeo, šéf CIA. Tillerson se o svém odvolání dozvěděl z prezidentova Twitteru. To zní hůř než oznámení o rozchodu SMSkou. – Na závěr pozitivně: Češi jsou zase v něčem první, tentokrát v oblíbenosti u Poláků. Podle průzkumu k nám má velmi kladné vztahy 44 % dotázaných Poláků. Jak to stojí v té staré písničce: Barzdo fajny kolektiv. (MK)

Středa: Podle posledních rozborů odpadních vod se zjistilo, že se kokain nejvíc šňupe ve Švýcarsku. No jo, ale oni na to maj! Nespravedlnost. – Jsme čím dál šťastnější. Vyplývá to z poslední studie agentury OSN, ve které Česká republika obsadila 21. místo. Ono už asi nezbývá nic jinýho, než se Babišovi a Zemanovi smát. – Drahoš se definitivně rozhodl, že bude kandidovat v Praze do senátu. Pevně doufáme, že za hnutí Nevím. – Návrh zákona o zrušení zákazu kouření v restauracích přes vládu neprošel. A jak hlasoval Babiš? Zdržel se. Nečekaně. – Zemřel Stephen Hawking, ne Václav Klaus ml., jak se internetama traduje. (AH)

Čtvrtek: Tak se protestuje. Babiše do koše a Zemana jinam. V Praze, Brně, Olomouci i dalších městech vyšli studenti ven. Zlí jazykové říkají, že to studenti přehánějí. Ale s tím “přeháněním” to směřují na špatnou stranu. – Babiš zprostí ředitele GIBSu Michala Murína služby. Když předčítal z dokumentů, které mají svědčit o jeho pochybení, někteří poslanci z ODS a STANu ze schůze odešli. Stává se nám z toho takový politický trend, že? – Fico podal demisi, sestavením vlády pověřil Petera Pellegriniho. U nás v Česku jsme zvyklí na to, že se Slováci takových postů nevzdávají. – Velká Británie, Francie, Německo a Spojené státy se shodly na tom, že za útokem na Sergeje Skripala je Rusko. No to nene. (DL)

Pátek: Podle průzkumu veřejného mínění je většina populace spokojená s demokracií v Česku, rovněž mají demokracii za nejlepší způsob vedení státu. A proto má hlasovací většinu ANO s SPD a KSČM. To přeci dává smysl. – I po odvolání Ondráčka z GIBSu chce KSČM pokračovat s podporou Babišovy vlády. Inu, když jste přilepení k dobré zádeli, nějaký ten bobek vám nevadí. – ČSSD bude podle předsedy Hamáčka usilovat o pět pozic na ministerstvech ve vládě. Těžko říct, jestli je to pořád politika, nebo už Stockholmský syndrom. – Ministr zahraničí Velké Británie Boris Johnson prohlásil, že za smrt dvojitého agenta může Moskva. Obratem ale dodal, že proti běžným Rusům nic nemá. Diplomat, dámy a pánové. – Na Slovensku vykolejila lokomotiva, v Maďarsku žena zabila své dítě a pak se oběsila. Už se Fico s Orbánem rozhodli, jestli za to může Soros? (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Fico s Orbánem se shodli, že za to tentokrát může “MAFIA II”. Jak jinak? Ale díky za článek, hned je líp. :)

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*