Nejnovější

Přehled týdne 26. 2. – 4. 3. 2018

Pondělí: Je tu kosa. Taková kosa, že už sněží i v Římě. Dobrá zpráva pro všechny, kteří chtěli navštívit Rusko, protože teď už nikam nemusí. Rusko navštívilo nás. – Na Slovensku někdo popravil investigativního novináře Jána Kuciaka i s jeho přítelkyní. Prosím, nestřílejte nás, vždyť Osel je vlastně docela neškodný. – Česká policie zatkla Sáliha Muslima, kurdského politika. Turecko ho chce hned zpátky, jinak se bude zlobit. Ale ono se bude zlobit stejnak, posledních pár let to vypadá, že jiné emoce ani není schopné. – Ruská televize odvysílala naprosto autentické záběry z války. Akorát z té virtuální. Do reportáže o hrdinství ruského pilota se nějak přimotala Arma 3. Hej, česká stopa v ruské propagandě! – Severní Korea se po zimní olympiádě uvolila jednat s USA. Už to vidím, jak to bude vypadat. “Já mám větší tlačítko!” “Ne, já mám větší tlačítko!!!” (JL)

Úterý: Zadrženého politického vůdce Kurdů Sáliha Muslima policie propustila. Přidanou hodnotu pak tvoří prasklá žilka v Erdoganově obličeji. – Vláda hodlá znovu osekat projekt Mléko do škol, díky kterému si žáci mohou v automatech kupovat mléko. Thatcherová likes this. – Návrh zákona o referendu od Tomia Okamury se projednávat nebude, poslanci se shodli, že so počká na evaluaci od ústavních právníků. Ti byli naposledi spatřeni, jak hromadně utíkají zvracet na záchody. – Argentinská policie zadržela letadlo s téměř čtyřmi sty kily kokainu. V areálu ruského velvyslanectví, v ruském vládním letadle. Putin asi požádal o poslední zimní sněhovou nadílku a pravděpodobně ho špatně pochopili. – Rozhodnutí nevydat Sáliha Muslima Turecku vnímá Erdogan jako českou podporu terorismu. A to i po tom, co odmítli Muslima vyměnit za dva vězněné Čechy. Podivná forma diplomacie, jen co je pravda. (MK)

Středa: Trump nejspíš odsouhlasí držení poloautomatické zbraně místo od 18 až od 21 let. Protože tím se všechno vyřeší. – Když už jsme u těch zbraní, americký kongresman Donald Young prohlásil, že židé umírali při holocaustu, protože neměli zbraně. Vážně. Tohle řekl. Co to ti Amíci berou? – Zeman se setkal se Šlechtovou. A je jedno, co řešili. Viděli jste tu fotku, co spolu mají? – Čuba rezignoval a opustil senátorské křeslo. Neuvěřitelný, tak brzo?! – Petr Žantovský, velký kritik České televize a pisálek pro Parlamentní listy, se stal členem Rady ČTK. Nesprávný člověk na nesprávném místě, doslova. (AH)

Čtvrtek: V ruské předvolební debatě mezi kandidáty na prezidenta vyústila roztržka mezi nacionalistou Žirinovskim a kandidátkou Sobčákovou v to, že mu Sobčáková chrstla do tváře vodu. Čekám, kdy se začnou objevovat meme s Pornhubem. – Katalánská nezávislost je passé, co víc, vláda autonomní oblasti nemá premiéra. Pučdemont sice vyhrál, Madrid však odmítá uznat někoho, kdo není fyzicky přítomen. Měl by to ale vztáhnout i na psychiku. – Soukup kritizoval hospodaření ČT v přímém přenosu ze svého pultu á la strýček Skrblík. Česká televize mu na Twitteru odpovídala. Co dnes dávají na Barrandově? Argumentační tenis? Western? (DL)

Pátek: Berlusconi se vrátil na politickou scénu a italská společnost je z něj úplně hotová. To je nádherné, jak lidé rychle zapomínají a mají sklony opěvovat zloděje. – Ondráček byl zvolen do postu předsedy komise pro kontrolu GIBS. Podle jeho vyjádření ničeho ze svého profesního života nelituje. Bránil se tím, že byl jen jedním z mnoha policistů. Podobné výmluvy jsme používali na základce. “Mami, ale zlobila opravdu celá třída. Na mě si ta učitelka zasedla.” – Antivax společenství mohou slavit velký úspěch. Odpůrcům očkování se podařilo rozšířit spalničky. V některých okresech propukla i plošná epidemie. Pojem kolektivní imunita jim asi nic neříká, za to kolektivní upevňování se v nepodložených názorech na očkování na pochybných webech jim jde dobře. – Na Kroměřížsku nalil neznámý pachatel do prameniště pitné vody olejovitou látku. Podle ředitele vodáren jde o teroristický útok. V Hulíně je možné všechno. (VŽ)

Víkend: Telenovela německé vlády se pomalu chýlí ke konci; druhá největší koaliční strana SPD právě odhlasovala, že chce utvořit další vládu (očekávaly se potíže s mladším křídlem, jak zmíněno v jednom ze starších Přehledů). V zhruba polovině března bude Merkelová konečně moci být zvolena za kancléřku. Zato my makáme, že. – Dnes probíhají volby do italského parlamentu a kontinent s napětím čeká. Vzhledem k tomu, že tři z hlavních stran by se daly shrnout jako rasisti (Liga severu), rasističtí pošuci (Hnutí pěti hvězd) a Berlusconi (který nepotřebuje komentář, za Vzhůru, Itálie), můžeme se pravděpodobně těšit na přísun zajímavých politických novinek z jihu, který bychom snad radši ani nepotřebovali. – V Číně navrhují zavést úřad doživotního prezidenta a Trump říká, že “Amerika by si to taky mohla zkusit”. Promiňte, ale někdy je i Osel v úzkých. Tohle se paroduje samo a dodávat cokoli dalšího je redundantní. – ČSSD vyhlásila svůj návrh referenda, který je plný podmínek jako “850 tisíc lidí” a “podpisy jsou platné do půl roku” a (moje oblíbená) “výsledek by musela schválit nadpoloviční většina všech voličů [tedy i těch, kteří se neúčastnili]”. Proč to tedy pak vůbec vyhlašují? Asi nemají co dělat. – Už se zjistilo, kdo může za vykolejený vlak v Čechách, který měl vypadat jako útok muslimských teroristů: “ochotný důchodce”. Prostě takový normální nácíček. (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*