Nejnovější

Přehled týdne 8.–14. 1. 2017

Pondělí: Pražanům se zastavil orloj. Na půl roku, aby jej město mohlo opravit. Ne že bych chtěl sýčkovat, ale není čirou náhodou s orlojem spojená nějaká legenda, že když se zastaví, bude zle? – Majitel firmy Česká republika Andrej Babiš prohlásil, že žádnou zprávu z OLAFu číst nebude, protože jeho se ho to vůbec netýká. Beztak žádný OLAF vlastně neexistuje a je to celé jen Kalouskova kampáááň. – Na Twitter se sypou hlasy volající po zrušení účtu prezidenta Trumpa, protože svými příspěvky údajně ohrožuje bezpečnost světa. Hlavounům z Twitteru se do toho ale nechce, prý kvůli pravidlům nestrannosti. Nestrannost nenestrannost, však to bude ještě zajímavé, až po někdo po Trumpovi vypálí atomovku, protože nazval jeho matku křečkem. – NATO má konečně oficiální hymnu. Potom, co ji neoficiálně vyhrávalo 29 let, získala skladba s romantickým názvem “Hymna NATO” své čestné místo. (JL)

Úterý: Miloš Zeman povýšil na předního českého kouzelníka. Spotřebovat 17 milionů z rezerv SPO nebo Mynářova spolku Přátelé Miloše Zemana na neexistující kampaň, to je slušný okultismus. – A naposledy (dnes) o Milošovi. Několik doktorů sborově prohlásilo, že nemá žádné onkologické onemocnění, že je zdravý a v dobré kondici. To my víme od doby, kdy u Soukupa vstal ze křesla a dokonce si sednul. – Andrej Babiš ve svém programovém prohlášení plánuje vlaky pro studenty zdarma, podle Kalouska je to laciné gesto. Jistěže. Umíte si představit, kolik by to stálo, kdyby každý student dostal zadarmo vlak? – Zemřela žena, která za války ukryla rodinu George Sorose. Běžte se podívat do diskuze na Novinkách, prvotřídní nenázvuhodný shitfest. – Severní Korea plánuje vyslat na olympiádu svou delegaci. Snad do té doby neskončí většina v gulagu. (MK)

Středa: Češku zadrželi v Pákistánu za pašování drog. Zrovna v zemi, kde jsou za nelegální převážení nejtvrdší tresty a ona u sebe měla jen devět kilo heroinu. To chce vážně koule. – Muž ukradl obrněný transportér, rozrazil po cestě pár aut, najel přímo do obchodu a ukradl víno. To vše jen protože chtěl chlastat. Jedno slovo: Rusko. – Trump chce zpřísnit zákony o pomluvě. Je to reakce na knihu, kterou vydal jeho bývalý blízký spolupracovník. Píše v ní, že Trump místo práce celý den sleduje televizi a chová se jako dítě. – Mladík se chtěl pomstít známému tím, že mu podpálí auto. Zapálil ale cizí. Asi karma. (AH)

Čtvrtek: Češka zadržená pakistánskými úřady pochází z Uherského Hradiště, hrozí jí trest smrti. Na svou obhajobu zablekotala, že jí dal někdo sošky do kufru. Asi viděla v letadle Bridget Jonesovou. – Babiš udělal zemanocentrický obrat. Současnému prezidentovi vyjádřil podporu, protože podle něj “nekrade a drží slovo”. A teď mu ještě radí, jak na to. Měl by se zbavit kontroverzních spolupracovníků. Ta ironie… – Nový ministr školství Plaga chce zmírnit pamlskovou vyhlášku. Ta je dalším příklad nedodělané škvařeniny, která byla rychle aplikována s vidinou zachránit děti před párky v rohlíku, místo aby jim vysvětlila, že jsou i části zvířete, které se nejí. (DL)

Pátek: Otevřely se volební místnosti. Všichni prezidentští kandidáti odvolili. Na současného prezidenta Zemana vyběhla polonahá dívka z bývalé feministické skupiny Femen a křičela u toho “Zeman Putin’s slut”. Ivana Zemanová nevěřila svým očím, zato protokolář Kruliš byl tím, co viděl, hodně nadšený. A TMBK tak mělo výjimečně dlouhou šichtu. – V Německu se židé obávají antisemitismu. Proto by podle nich bylo dobré, ukázat příchozím imigrantům koncentrační tábory. Aby to nedopadlo jako s Daliborkem, ten se v Osvětimi oblafnout nenechal. – Donald Trump zase perlí. Přislíbil Norsku letouny F-52. Jenomže takové letouny existují jenom v Call of Duty. O něco horší je ale výrok vůči přistěhovalcům. Trump se vyjádřil, že lidi ze “shithole country” v USA nepotřebují. Je to prostě drsňák, toho si jen tak někdo na chleba nenamaže. – Řezník v Británii se omylem zavřel do mrazáku. Ven mu pomohla velká zmrzlá tlačenka. Ok. – V olomoucké nemocnici pouští novorozencům v inkubátorech pohádky. Takže až budou za pár let lidé na Olomoucku vykazovat zvláštní chování, víme, odkud vítr vane. (VŽ)

Víkend: Dnes vypadá svět skoro jako fajn místo k životu, už jen díky výsledkům voleb (které budou podrobněji rozebrány na jiném místě tohoto média.) Ve zkratce: Ovar má ani ne čtyřicet procent, radujme se, veselme se! – Další dobré zprávy: i Německo se konečně propracovalo k jakés takés vládě. Bude se sice opakovat neoblíbená koalice dvou největších stran, ale většině Němců se zřejmě muselo ulevit, že všechno je zase ve svých kolejích, přihrádkách a na správném místě. – Pokračujeme na šťastné vlně: tragéd Hlavatý zvolen nebyl. Co chcete víc? – Juncker říká, že Bulharsko dělá pokroky k tomu, aby mohlo brzy přijmout euro. Vidím to tak, že zůstaneme posledním státem mimo eurozónu, budeme “rozkošný skanzen” plný krojů, roubenek a českých vlajek, zatímco eurem se bude platit už i v severní Africe a na Kavkaze… dost těch dystopických snů. – Nová japonská popová kapela (ano, další náhodné zaměnitelné uskupení lascivních Asiatek ve fantastických oblečcích) zpívá o bitcoinu a dalších virtuálních měnách. To, co nám tady přijde slušně řečeno ujeté, je v Japonsku status quo. – Farage hlasitě vykřikuje své obavy z toho, že by výsledek Brexitu mohl být zvrácen. Panství Downton bylo větší zábava, poslední dobou ty britské telenovely nestojí za nic. (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*