Nejnovější

Přehled týdne 22.–28. 1. 2018

Pondělí: Zeman konečně začal vést kampaň. Začíná se bát! – Jediným kandidátem na katalánského premiéra je současný premiér Puigdemont, který utekl do Belgie. A z Belgie utekl do Dánska. Stíhaný premiér najednou nevypadá tak zle, co? – Řekové se zvedli a začali makat. Jestli neprovedou dostatečné reformy, EU se na ně vykašle. A to by byl průšvih, protože rázem by v té zemi neměl nikdo z čeho žít. – ANO podpořilo Zemana na prezidentskou pozici. Zeman zase slíbil, že jmenuje Babiše premiérem děj se co děj. Ruka ruku myje a v téhle republice se na hygienu obzvlášť dbá! (JL)

Úterý: Poslanci si v restauračních zařízeních u poslanecké sněmovny znovu budou moct dávat alkohol. A pak že vláda neudržuje české tradice. – Politické debaty se v ČR dostávají na úroveň vrcholových sportů. TV Prima to dokázala tím, že k té prezidentnské dovedla i hlediště plné rozvášněných fanoušků. Chyběly už jen světlice nebo dýmovnice. – Europoslanec Petr Ježek oznámil, že končí v hnutí ANO, prý kvůli podpoře Zemana. Bylo by to hezké gesto, kdyby se jako první reakce nenabídla “A vy jste kdo?”. – Chybí vám definice globalizovaného světa? Nehledejte dál, máme ji my: Na letišti v Hannoveru se na demonstraci poprali Turci a Kurdové. – Napřed slečna v Pákistánu, teď důchodce v Hongkongu. Tomu hrozí více než 20 let vězení za pašování kokainu. S takovouhle to rčení můžeme brzo předělat na “bílý český ručičky”. A nosíky. (MK)

Středa: Jeden z předních členů německé strany AfD konvertoval k Islámu. To je něco podobného, jako kdyby Tomio Okamura věřil v Alláha, měl patnáct žen, ale stavěl na hranicích zeď proti muslimům. – Zeman nebude trvat na stojedničkové podpoře Babišovi vlády, řekl to, když přijímal demisi. To už si ani nemá cenu pamatovat, zítra to nejspíš bude zase jinak. – Maďarsko přijalo v tichosti 1300 migrantů, a to i přesto, že mají zadrátovaný hranice a vládne silně protiuprchlická strana Viktora Orbána. – Drahoš si stěžoval na debatu na televizi Prima. Prý seděl na nepohodlném křesle, které muselo vyhovovat jen protikandidátovi. Kňůůů.

Čtvrtek: Od sportu k deskovým hrám. Druhá prezidentská debata připomínala partii šachu, padlé figurky ale sbírala Witowská. Zeman takticky slušnil a Drahoš po úterním marastu vytáhl z rukávu pár karet, které ho možná budou stát vítězství. – Soudní dvůr EU rozhodl, Maďarsko nebude moci zjišťovat u azylantů sexuální orientaci. Spor vyvolal případ z roku 2015, kdy maďarské úřady zamítly žádost homosexuálního Nigerijce, obávajícího se perzekuce ve vlastní zemi. Podle Soudního dvoru EU jsou testy nespolehlivé a představují silný zásah do soukromého života. Přitom by se stačilo mrknout na Grindr. – V londýnském metru se vyvinul nový poddruh komára. Na evoluci mu stačilo 150 let. Možná si příroda řekla, že už dál nechce plýtvat síly na homo sapiens sapiens.

Pátek: Adam B. Bartoš dostal za své antisemitské názory, podněcování k nenávisti a popírání genocidy dvouletou podmínku. Škoda, že to Hannigovi nevyšlo. Mít prezidentského mluvčího v podmínce, to tu ještě nebylo. – Volební místnosti se otevřely k druhému kolu prezidentské volby.  Miloš Zeman tentokrát neutrpěl žádnou újmu na zdraví. Vtípek si samozřejmě neodpustil. – Před českým velvyslanectvím se ukázala aktivistka s nápisem „Zeman kulhavá příšera“. – Muž si ve svém luxusním autě zaparkoval přímo v Brněnské pasáži u náměstí. Před strážníky ale místo dokladů ukázal, jak umí kouřit vodní dýmku. Žít Brno. – Guru Jára má utrum. Za odháčkovávání dostal 7 a půl roku za mřížemi. Třeba se mu ve vězení budou ty zkušenosti hodit. (VŽ)

Víkend: Soudný den nastal, konec se blíží, liberálové vybíhají s rozervanými košilemi a šíleným pohledem v očích na ulice: Zeman vyhrál prezidentské volby. – Zmlácení novináři na povolebních oslavách: to nám to pěkně začíná, že? Jsme plni nadějí do budoucna. – Je velmi těžké najít na českých zpravodajských serverech, včetně Parlamentních listů, něco, co by se netýkalo voleb, ale svět se točí dál a koresponduje s mírně apokalyptickou náladou, která se rozhostila nad velkou částí naší země. – Pokračujeme dál. 103 mrtvých po výbuchu sanitky v afghánském Kábulu. – Navalnému, hlavnímu představiteli ruské opozice, vpadli do vysílacího studia policisté, hledali nahlášenou bombu a rovnou přitom pro jistotu pozatýkali pár lidí. To jsme rádi, že má Rusko o své opozičníky takovou starost. – Trump a jeho výroky jsou stabilní zárukou dávky přinejmenším znechucení. Nyní se vytahuje, že by Brexit uměl vyjednat lépe než Mayová. Jistě, jeho vytříbená technika chytání žen za ‘pasy’ by u Merkelové určitě slavila úspěch. – Člověk by řekl, že Brexit je už jasná věc, přesuňme se k aktuálnějším událostem. Ale ne: EU nabízí, že pokud by Británie “přehodnotila svůj postoj, má u nás dveře otevřené”, což koresponduje s výsledkem posledních dotazníků, kde poprvé převážili lidé, kteří chtějí zůstat. Přijme Británie nabízené smíření? Nebo práskne dveřmi? Dozvíte se v příštím díle. (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*