Nejnovější

Estébák, pedofil a člen římského klubu se potkají v hospodě aneb to nejhnusnější z předvolební špíny

Že mají v Česku dezinformační weby poslední dobou pré, je už dávno známo. To už tak bývá, když i hlava státu tvrdí, že tradiční média lžou a snaží se ho poškodit. Zemanův soupeř Jiří Drahoš se už dříve vyslovil, že existuje riziko ovlivnění voleb, především z východu a proruských webů, a že se na něj někdo s nejvyšší pravděpodobností pokusí tahat špínu. A světe div se, ono se tak opravdu děje. Takže alobalové čapky nasadit, jde se na věc!

Zdroj: www.parlamentnilisty.cz

Začněme se starými dobrými Parlamentními listy. Ty zpravují například o vtipu, který nedávno koloval českým internetem, že současný prezident automaticky postupuje do druhého kola, a není jej proto třeba volit v tom prvním, ale i o dalších “útocích” na prezidenta Zemana. Autor článku má jasno v tom, že tato dílka pochází od Drahošových kreativců a článek má celkově vzbudit dojem, že to není Zeman, kdo vede špinavou kampaň, ale naopak je její obětí. A zachází až tak daleko, že tím dělá ze Zemanových voličů blbce. Na to ovšem nepotřebujeme Drahoše, spousta z nich to díky internetu zvládá s přehledem sama.

Zdroj: www.parlamentnilisty.cz

Jiný článek s názvem “Nová fakta o Jiřím Drahošovi” zase zní jako zdroj zaručené srandy, zvlášť když je autorem příslušník ohroženého druhu zapálených stalinistů Petr Cvalín, velmi oblíbený mezi čtenáři Aeronetu, kam přispívá, i u samotného pana prezidenta, se kterým si dokonce poseděl na Hradě. Tenhle človíček dokonce přispěl na chod státu celých 640 korun! Co jste pro ochranu pana prezidenta udělali vy?

Na něj si ovšem musíme alobalovou čepici zvětšit o další vrstvu, protože jeho masáž o zednářích, iluminátech, ukradených patentech a zahraničních penězích od imigrantů je opravdu něco. Nehledě na to, že ani jedno z jeho tvrzení o “Ďáblošovi” není ani zdaleka ozdrojované, pouze odkazuje na autora, jehož jméno si nepamatuje. Článek vlevo dole, Cvalíne.

O falešných brýlích a polonahé Ukrajince

Aeronet sází na jinou formu očerňování Drahoše. Pokud by se totiž stal prezidentem, jmenoval by premiérem všemi milovaného Miloslava Kalouska. Čili kdo volí Drahoše, volí i Kalouska, dokonce volí rovnou celou TOP 09 a Kroměřížskou výzvu a Evropské hodnoty a kdovíkoho ještě.

Zdroj: aeronet.cz

A je tu ještě horší zločin, kterým se Drahoš provinil. Nosí totiž brýle, ale nepotřebuje je! Quelle horreur! Po operaci očí, která vyléčila jeho krátkozrakost, si ale ponechal brýle bez dioptrií, protože jeho blízcí na ně byli zvyklí. Doopravdy je nenosí, aby tak manipuloval s voliči, protože díky okulárům vypadá kultivovaněji. Ne, tak vypadá, protože nemluví jako dlaždič.

Aby ale nebyla řeč jen o Zemanově protikandidátovi, zaměřme se na druhého největšího “nepřítele” České republiky: mainstreamová média. Ta totiž údajně stojí za útokem ukrajinské feministky během prvního kola voleb, kdy se svlékla do půl těla a rozeběhla se na Zemana. Celé to má být jedna velká propaganda České televize, která takhle podporuje každého kandidáta kromě současného prezidenta, především pak Drahoše. Ano, vím, že jsem říkal, že nebude řeč jen o něm, ale ono to prostě nejde. Drahoš může za všechno.

StBák, nebo pedofil? Oboje!

Zdroj: svobodnenoviny.eu

Je to čím dál zábavnější. Anebo depresivnější, záleží na všem pohledu na život. Od Svobodných novin se tak můžeme dozvědět, že strach Jiřího Drahoše z možnosti, že na něj někdo bude tahat špínu, musí být zapříčiněn nějakým jeho tajemstvím, něčím, co nechce, aby prosáklo ven. Co by mohlo být tak strašného, aby to musel skrývat? Samozřejmě záliba v malých dětech a spolupráce s StB! Takže rázem vzniká ne jedna, ale hned tři verze o temné stránce prezidentského kandidáta. Pod označením Bas nebo Akademik (to závisí na verzi) ho tak StB mělo v hrsti a fakt, že ve zveřejněných záznamech Drahošovo jméno vůbec není, stejně jako jeho kódové označení, jen dodává těmto teoriím na věrohodnosti. Jak? Byl totiž “velkou rybou”, takže jeho složku buď zničili, nebo odvezli do Moskvy, aby ho mohli vydírat. Ne, vážně, tohle je hlavní argument téhle teorie.

Zdroj: www.parlamentnilisty.cz

A ještě jedna zpráva, která se objevuje napříč různými stránkami tohoto zaměření. Dokonce i ze zahraničí. Hlásí, že Rusko nijak nezasahuje do českých voleb a že pokud vyhraje Zeman, půjde čistě o vůli českého lidu. Zpráva má pocházet od ruského poslance Alexeje Čepy a senátora France Klinceviče. Zvláštní je, že tak zásadní ujištění nijak neprezentovala česká seriózní média, pouze portály typu Sputnik, Nová republika nebo První zprávy. Čepa na sebe ale už dříve dokázal strhnout pozornost i České televize na podzim 2016, kdy vyrukoval s nápadem, že by se Rusové mohli vrátit do starých vojenských základen na Kubě a ve Vietnamu. Od té doby však ani slovo, až doteď.

Zato Klincevič, tajemník obranného a bezpečnostního výboru Senátu, existuje docela prokazatelně. Zpráva o něm se objevuje v souvislosti s novým omezením pololegálních soukromých armád na území Ruska, proti kterému dlouhodobě brojí a vytrvale usiluje o jejich legalizaci. A opět, o českých volbách ani slovo. To docela podráží důvěryhodnost původní zprávy.

A teď mě prosím omluvte, musím si jít promazat historii prohlížení.

Jakub Loukota
Jakub Loukota (Články)
(Stále ještě nevyhozený) student žurnalistiky na UP v Olomouci. Má rád kočky a britský humor.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*