Nejnovější

Přehled týdne 18.–24. 12. 2017

Pondělí: Italové jsou naštvaní, protože nová rakouská vláda hodlá udělovat občanství obyvatelům Jižního Tyrolska, které už spadá pod Itálii. Někdo jim nejspíš nakukal, že Rakušané chtějí Jižní Tyrolsko ukrást, ale tak to není. Oni chtějí ukrást jen Tyrolany. – Agrofert získal skoro čtvrtinu z dotací pro potravinářské podniky. Nasyslil si tak nějakých sto miliónů. Náhoda? Nemyslím si. – Prezident USA Trump podepsal zákon proti antiviru Kaspersky, který odteď americké úřady nemohou používat. Prý proto, že to jsou nástroje špionáže. Takže pokud jste ruský výrobce antivirů, jste špion! – Podle Centra pro výzkum veřejného mínění mají lidé větší důvěru v youtubery než v politiky. Otázka zní, co na tom má být nového? Větší důvěry než v politiky mám i v plochozemce, i když ne zas tak o moc. – Pentagon se přiznal, že v letech 2007 až 2012 financovalo americké ministerstvo obrany program na výzkum UFO. A i když projekt už financovaný není, Mulder a Scullyová tam pořád někde sedí. Tak hodně štěstí v hledání. (JL)

Středa: Česká televize a Český rozhlas loni zvýhodňovali TOP 09. Jiří Ovčáček nezapomněl jednat a sdílnul si článek na svém efbíčku. A pár hodin na to zase článek o fašizující radě, která neoprávněně obviňuje TV Barrandov ze zvýhodňování Zemana.  Ach, jak sladká ironie! –  Youtuberka před kamerou zastřelila svého přítele. Chtěla lajky a vyšší sledovanost. Ta sledovanost se jí splní, kromě 108 dní ve vězení bude deset let pod kontrolou úřadů. – Prezidentští kandidáti kritizovali kampaň MeToo. Mimo to Horáček i Hilšer řekli, že by chtěli být obtěžováni. Asi by si měli uvědomit, že by je neobtěžovali Victoria secret andílci. – Jiří Drahoš okopíroval pár vět ze statusu Michala Horáčka. To pan profesor neví, že opisovat se nemá?! (AH)

Čtvrtek: Exdetektiv Komárek dostal podmínku za výrok o “brutálním úniku informací”, z něhož obvinil policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Český Brendon Gleeson vs. Kim Čong-Un s undercuttem. Sakra, z toho by byl komiks! – U protinožců v Melbourne najel devětatřicetiletý muž afghánského původu do davu lidí. “Prý” se léčí s psychickými problémy. Einstein řekl, že se ve čtvrté světové válce bude bojovat klacky a kameny. Kdo by čekal, že ve třetí to budou obyčejná auta. – Zatím, zdá se, se výherci voleb v zemi mléka a strdí řídí heslem “Řekni ANO ne!” Pro ty, kteří stále nevěří: Ano, bude hůř.

Pátek:  Babišova vláda zrušila několik pracovních míst. A co budou ministerští úředníci žrát? – Britové budou mít nové cestovní pasy, modré. Prý kvůli národní identitě. Taková modrá knížka by mohla být spíše naší národní identitou. – Trump podepsal daňovou reformu. Když se teď o Vánocích mluví o daních, vybaví se mi ta pohádka, kde vybírali daně za vzduch a počet oken na domě. – Podle nového předvolebního průzkumu by opět vyhrál Miloš Zeman. Pokud to někdo nechápe, doporučuji facebookovou skupinu „Podporujeme svého prezidenta Miloše Zemana“. Bude se vám sice chtít zvracet a brečet dohromady, ale vše pochopíte. – Pokud toužíte zažít něco nového, vzrušujícího a začít ten nový rok trochu jinak, máme pro vás tip. Mossad zveřejnil nové náborové video. (VŽ)

Víkend: Báťuška car Putin bruslil na Rudém náměstí s hokejovými legendami, jeho tým vstřelil devět gólů a s přehledem zvítězil. Jak taky jinak. Další nálož zpráv ze země, kde zítra znamená včera. – Sto tisíc policistů bude dohlížet na klidný průběh svátků ve Francii. Joyeux Noël. – Troška, nové Star Wars, Padesát odstínů, Marvel, Jurský svět a “filmy podle skutečného příběhu” nás budou čekat v příštím roce. Ať žije recyklace, nebo možná Matrix? – Mnoho nákupních center má tuto sobotu odpoledne zavřeno. Znamená to českou apokalypsu, nebo naopak klesne počet nákupních zombies? Kdo ví. – Severokorejský diktátor vykřikuje, že sankce od OSN jsou “válečným aktem”. Tak snad se dožijeme Nového roku. Šťastné a veselé! (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*