Nejnovější

Přehled týdne 20.–26. 11. 2017

Pondělí: Zimbabwský diktátor Robert Mugabe milostivě souhlasil s tím, že ve svých 93 letech odstoupí z čela země. Ovšem pouze výměnou za úplnou imunitu pro sebe a svoji manželku Grace. Takhle se to dělá, žabaři. – Šéfem bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny bude Radek Koten za SPD. Ten samý Koten, který sdílí zprávy z Aeronetu a na Facebooku je členem několika proruských a extremistických skupin. No nazdar. – Zemřel Charles Manson, vůdce vraždící sekty, která má na svědomí například Sharon Tateovou, manželku Romana Polanského. Že mu to ale trvalo. – Kauza Lukáše Nečesaného skončila zproštěním viny kvůli neprůkaznosti důkazů. Po čtyřech a polovině roku měl určitě radost. – Jiří Hlavatý si vydupal místo v doplňujících senátních volbách, které proběhnou v lednu. Bude mít dalších osm soupeřů. Tak mu přejme, ať se z té hrozné Sněmovny dostane zpátky do svého vytouženého Senátu. – Sebevražda olomouckého policisty z roku 2015 nakonec tak úplně sebevraždou nebyla. Poté, co ho vrah vyhecoval k demonstrativnímu oběšení, ze kterého měl policistu včas zachránit, se jen koukal a nechal ho zemřít. Tři slova: Nikdy nevěř nikomu! (JL)

Úterý: Neúspěšný kandidát na prezidenta Josef Toman chce podat žalobu, někdo mu prý ukradl 75 tisíc podpisů. Beztak to budou ti samí, co kradou ponožky do páru. – Andrej Babiš žádost o vydání policii označuje jako snahu systému ho odstranit. Potenciální premiér a tvůrce nové vlády s podporou prezidenta a třetiny voličů si stěžuje na systém. Jak hlasité to “Kňů” může ještě být? – Miloš Zeman se hodlá ohradit vůči článku ruské televize, podle kterého mělo Československo být za invazi v roce 1968 vděčné. Stále ale ještě nepadlo vyjádření, že ta invaze byla také vítězstvím Institutu Václava Klause. – Radioaktivní oblak, který se v září přehnal přes Evropu, měl původ na Uralu. Ale nemějme to Rusům za zlé, oni chtějí jen udělat radost fanouškům Strugackých a Tarkovského. – Německá policie zadržela šest podezřelých z plánování teroristického útoku. Co dodat, dobrá práce. – Luhanští separatisté na východě Ukrajiny podle všeho bojují mezi sebou o moc. Zřejmě jim včas nedošly instrukce z východu. – Brazílie má nového hrdinu. Policista mimo službu tam totiž zabránil ozbrojené loupeži, když dva lupiče zneškodnil svým synem, zatímco držel zbraň v náruči. Ne, počkat… (MK)

Středa: Do čela mandátového a imunitního výboru byl zvolen komunista Stanislav Grospič. Podpořili ho poslanci z ANO, SPD a KSČM. Jen pro připomenutí: Grospič je stalinista a před pár lety přirovnal komunistický odboj k norimberským zákonům. – Čínská CEFC a Penta chtějí koupit nejsledovanější televizi u nás, Novu. Zda budou zabrušovat do zpravodajství poznáme podle množství Robejšků, Hynků a pand v jednom vysílání. – Zeman označil autora článku o roku 1968 za novinářského šílence s vylízaným mozkem. Ale to jsou podle něj všichni novináři, ne? – Bývalý poslanec Michal Hašek bude nadále pracovat v Poslanecké sněmovně, akorát bude dělat asistenta poslanci Jiřímu Běhounkovi za minimální odměnu tisíc korun. Ten si to ale umí zařídit LOOOOOOL VY NULY!!! (AH)

Čtvrtek: Politik německé ultrapravicové strany AfD Bjorn Hocke kritizoval památník holokaustu. Aktivisté vybrali pomocí crowfundingu asi 82 tisíc eur a zmenšenou repliku mu postavili na zahrádce. Čekám, kdy to začnou prodávat v OBI. – V Luhanské lidové republice, neuznaném státu na východě Ukrajiny, proběhl vojenský převrat. Dosavadní vůdce povstalců Igor Plotnický odjel do Ruska. Z bláta do louže, Igore, z bláta do louže. – Feri tropí první žerty v Parlamentu. Komunisté v řadě za ním si stěžují, že nevidí přes jeho afro. “Co je to tady za hnusnou máničku?” – V Praze 6 vandalové napsali na sochu kontroverzní postavy sovětského generála Ivana Stěpanoviče Koněva rudou barvou letopočty 1956, 1961 a 1968. Koněv pomáhal osvobodit Prahu, ale krvavě potlačil povstání v Maďarsku a stál u budování berlínské zdi. Osvoboď a postav ploty. (DL)

Pátek: Poslaneckého mandátu se vzdali Jermanová, hejtman Půta a bývalý senátor Hlavatý. Snad si pan Hlavatý nemyslí, že se vzdáním svého poslaneckého mandátu stává znovu senátorem. – Policejní prezidium považuje zákrok na zvukaře, který pouštěl hudbu na protestní akci v Lipníku nad Bečvou při návštěvě prezidenta republiky, za oprávněný. Zadržený zvukař pouštěl Modlitbu pro Martu. Kdyby tam pustil Internacionálu, to by byla jiná. – V Česku je nejnižší míra chudoby z celé Evropské unie. Hahahaha. To asi vykoumal někdo, kdo nikdy nebyl v Kauflandu, když bylo zlevněné máslo. – Sobotkův kabinet skončí ve středu. Sobotka? To jméno mi nic neříká. – Teroristi v mešitě na Sinajském poloostrově (Egypt) zabili přes tři sta lidí. Islámští radikálové vraždí muslimy. Ještě někdo chce říct, že všichni muslimové jsou stejní? – KLDR kvůli zběhovi opevňuje hranice. Tak velký smysl pro sebereflexi. Palec nahoru! (JŽ)

Víkend: Na prvních místech Slavíka se umístili obvyklí podezřelí: Gott, Bílá, Kabáti, Ortel… Matrix hadr! – Black Friday nakopává ekonomiku (nebo aspoň účty těch nejbohatších, jako např. Jeffa Bezose) v Americe. V ČR zřejmě ještě nepochopili princip a dávají “velkou slevu” pár procent. Ani řetězce nechtějí slevu zadarmo! – Novým předsedou TOP 09 bude europoslanec Pospíšil. Jeho protikandidáta Němce nikdo pořádně nezná a sám se vyjádřil, že nastupuje “hlavně proto, aby Pospíšil nějakého protikandidáta měl”. Vypadá to, že do podezřelých politických praktik se pouští všichni, ale… et tu, nulla novem? – Němci se nakonec nejspíš dohodnou na GroKo, tedy “velké koalici” křesťanských demokratů a socialistů, která vládla už předchozí dvě volební období. Němečtí političtí komentátoři si musí rvát vlasy: konečně to vypadalo, že bude nějaká zábava, a zase nic! (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*