Nejnovější

Přehled týdne 1.–7. 5. 2017

Pondělí: České ulice stihly bujaré oslavy Prvního máje. Brněnský pochod neonacistů přinesl vzduchem svištící kameny a zásahy policie. V Praze zase DSSS hlásala obnovení trestu smrti. Mácha se obrací v hrobě. – Babiš nevidí důvod, proč by měl rezignovat. Stejně tak i valná část obyvatelstva. – ČSSD navrhne zvýšit mzdu o 1200 korun. Takový možná už trochu evergreen. – „Tak, jak se pije dneska, se nikdy nepilo,“ prohlásila mluvčí policejního prezidia. Obliba následovat trendy se zjevně stále nevytrácí. (MS)

Úterý: Vláda podá demisi. Sobotka nechce, aby se stal z Babiše mučedník. Z Babiše bude ufňukaný mučedník. – Jaderné testy mohou probudit vulkán, varují experti Severní Koreu. Zeman se už probudil, varování nepomohlo. – Znovu zakázaný Bondy. Konzervatoř nepovolila studentce přednes básně. Jako náhradu přinášíme přednes vicepremiéra Babiše: Zaorálek je debil neschopnej, Marxová kráva nic nedělá, píča zhrzená Slonková… – Herec Hanák zavírá svou nádražní hospodu, i kvůli EET a regulacím. A taky mu tam chodili lidi. (AB)

Středa: Putin si telefonoval s Trumpem. Domluvili si první osobní setkání. Jo, jasně. První. – Dva zloději na Zlínsku ukradli pokladnu. Byli přestrojeni za Santy Clause a po svých pronásledovatelích stříleli. Dav místních Valachů je pak zlynčoval. Prý u nás krade Ježíšek, ne Santa Claus. – Kromě Ježíška u nás kradou i lidi z neziskovek. Mimo Pelty dostali klepeta Jansta a Březina. Zelená je tráva, fotbal to je hra. A ten byznys okolo, věc je záludná. – Vládní krize houstne a Chovanec zase tloustne. Demisi ponese Sobotka na Hrad už ve čtvrtek. Bude prča. (JM)

Čtvrtek: Šéf fotbalové asociace Pelta dočutal. Že by ovlivňoval, kam který míč přihraje? – Zeman a hůlka, Sobotka a demise. Komediální drama Odcházení brzy v kinech! – Babiš k nahrávkám o ovlivňování médií: Neslyšel jsem je, podám trestní oznámení, je to kampaň, neslyšel jsem je, poslouchat je nebudu, jsem odposloucháván, to je skandál, to Sobotka, to ČSSD, skandál, poslouchat nebudu…to nemá cenu glosovat. – Obamacare is falling down. Deep deep down. – Severní Korea poprvé slovně vykročila proti Číně. Pes, který štěká, nekouše? Uvidíme. Haf. (JŽ)

Pátek: Fraška, skandál, ponížení, komentují v zahraničí setkání Zemana se Sobotkou. Vypadá to, že na prvním pomyslném místě nejvtipnější postavičky Čech vystřídá Švejka Miloš. – Severní Korea obvinila CIA z osnování vraždy Kim Čong-una. CIA je pro Severní Koreu něco jako náš Kalousek. Může za všechno, ale pořád tak nějak bezprizorně funguje. – Premiér Bohuslav Sobotka dnes oznámil, že demisi vlády, kterou ohlásil v úterý, nepodá. Důvodem k tomuto rozhodnutí je změna situace na politické scéně. Rovnou pokračujte k sobotnímu přehledu, to bude zase všechno úplně jinak. – Francouzští prezidentští kandidáti končí kampaň, na Le Penovou se pískalo, Macron všem posílá oslavné e-maily. – Návrh na odvolání Babiše může být neplatný, zní z Hradu. Problém je v datu odvolání. Mimo jiné se v Ústavě vůbec nepíše o tom, že demise a odvolání odevzdává do rukou prezidenta Bohuslav Sobotka, ale jen nějaký předseda vlády, kterého Zeman stejně vůbec nepotřebuje. Je to celé tak nějak otevřené k volné interpretaci. (LM)

 Sobota: Podle Českého statistického úřadu se průměrný věk Čechů neustále zvyšuje. Stejně jako věk odchodu do důchodu, takže žádná výhra. – Politická tragikomedie nebere konce. Bohuslav Sobotka v rozhovoru upozornil na “mocenský pakt” mezi Babišem a Zemanem, ČSSD odsoudila Zemanovo jednání, Babiš obvinil ČSSD z milionového dluhu a paktu s Kalouskem. Spád jak z hollywoodského scénáře. – V Praze demonstrovalo několik tisíc lidí za legalizaci marihuany. Vzhledem z událostem tohoto týdne se není čemu divit, pokud totiž současný stav politiky není na šluka, tak už nic. – Fotky a e-maily francouzského prezidentského kandidáta Emmanuela Macrona se po hackerském útoku dostaly na internet. Ovšem kampaň už skončila. Ach jo, už ani ti hackeři nejsou, co bývali. – V Polsku několik desítek tisíc lidí demonstrovalo proti vládě. Moment, jak to! Vždyť jim to zakázali! Zločinci! Teroristi! – Rusko a USA se dohodly na výměně informací o tom, co budou do budoucna podnikat v Sýrii. Dohodli se ale i na podobě? Aby to potom neskončilo tak, že si řeknou: “Zítra vyletí bombardér. Kdy a kam, to vás nemusí zajímat.” (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*