Nejnovější

Ovčáček slíbil, že nebude útočit na Zemanovy protikandidáty. Vydrželo mu to den

FOTO: Pixabay

GLOSA: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček slíbil, že nebude útočit na protikandidáty Miloše Zemana. Tedy, pokud nebudou pana prezidenta sami napadat. Pak bude v rámci své trojjediné úlohy bránit prezidentskou standartu vlastním, snad i nahým, tělem. Vydrželo mu to ani ne den.

K samotnému slibu došlo v pořadu České televize Newsroom.

“Já určitě nebudu hanit protikandidáty, v žádném případě. Nebudu na ně útočit, ale říkám zcela otevřeně, že pokud dehonestujícím způsobem zaútočí na pana prezidenta, tak budu reagovat,” nechal se slyšet Ovčáček. Sliby se slibují, blázni se radují, říkalo se za mých mladých let.

Uběhlo pár hodin a…

Abychom byli naprosto korektní, předseda Akademie věd Jiří Drahoš zatím není oficiální kandidát na prezidenta. V říjnu 2016 v rozhovoru pro deník Právo připustil, že kandidaturu zvažuje. Rozhodnutí by mělo padnout do konce března. Každopádně se jeho jméno v kontextu boje o prezidentský úřad pravidelně skloňuje. Zřejmě tento fakt v Ovčáčkově vidění světa poskytuje legitimitu podobným komentářům skrze oficiální komunikační kanál Hradu. Potenciální soupeř není soupeř.

Ovčáčkova hybridní zbraň

Twitterový účet @PREZIDENTmluvci je hybridní zbraň Hradu v informační válce, kterou Zeman s Ovčáčkem vyhlásili médiím a zdravému rozumu (více o postavení tohoto účtu zde). Před časem spustil Ovčáček ještě jeden účet, který má parodovat aktivitu Centra proti terorismu a hybridním hrozbám. Kouzelné je, že dosah obou twitterových účtů je mizivý. Twitter nepatří v České republice mezi nejoblíbenější sociální sítě a navíc jej používá obecně spíše sociální skupina lidí, kteří nemají k politice Miloše Zemana příliš kladný vztah. Přesto je zajímavé sledovat, na kolik dokáží na Hradě udržet dekorum a sliby. Na druhou stranu, pokud by půlka republiky kandidovala na prezidenta, měla by se teoreticky snížit šance, že budou uraženi vlastním prezidentem nebo jeho druhořadým úředníkem.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*