Nejnovější

Šňupající Masaryk na vítězném tripu

Takový film jste ještě v životě neviděli a rovnou posbíral 12 Českých lvů. Samozřejmě se jedná o Masaryka. Snímek, který byl v kinech pouze několik dní, aby splnil podmínky nominace na filmové ceny. Do českých kin vstupuje 9. března rovnou s nálepkou nejlepší film uplynulého roku.

Masarykovi nemohu nic vytknout. Vždyť jsem ho neviděl jako většina českého národa. Tentokrát bez kritiky, ale když má 12 Českých lvů, tak je to slušné promo a lze očekávat davy lidí v kinech. Mohu pouze soudit z trailerů, že se jedná o film typu sex, drogy a jazz. Na Berlinále kritiky nenadchnul, ale co oni ví o českých filmech?

Masaryk

Druhým historickým filmem, který si vydobyl mnoho nominací a diváci ho měli možnost vidět na vlastní oči, byl Anthropoid. Dílo o hrdinské akci českého odboje s cílem spáchat atentát na Reinharda Heydricha. Mezi hlavní hrdiny patřil i milovník BDSM Jamie Dornan. Tvůrci si nakonec neodnesli ani jednu sošku z dvanácti nominací. Škoda.

Všechno musela zase zachránit ženská – Olga Hepnarová. Sedla do auta, rozjela to na plný plyn a Masaryk utřel v jedné kategorii. Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Masaryk naštěstí neměl nominaci za nejlepší ženský výkon v hlavní roli, takže se znovu mohla radovat Já, Olga Hepnarová a její představitelka Michalina Olszańska. Dvě sošky pro Hepnarovou z celkových osmi nominací.

Já, Olga Hepnarová

Samotným večerem provázela Adela Banášová, známá nejdelším nosem na Slovensku. Přenos byl nudný a zařadil se tak po bok dalších obdobných předávání cen na veřejnoprávní televizi. Český lev tentokrát hovořil slovensky a zlé jazyky tvrdí, že to má co dočinění s Andrejem Babišem v hledišti. Lépe bez komentáře.

Andrzej Branny
Andrzej Branny (Články)
Nová média, kultura, politika.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*