Nejnovější

Přehled týdne 26. 12. 2016 – 1. 1. 2017

Pondělí: Zeman přednesl své vánoční poselství. Jelikož se Forejt prosněžil až k vyhazovu, nikdo Milošovi neřekl, že si má rozepnout knoflík na saku, aby nepůsobil jako totální buran. Nebo mu neřekl, že by měl mluvit o míru a lásce a ne o cenách elektřiny. Co mu ovšem kluci z Lukoilu a CEFC řekli, to z něj vypadlo do puntíku. – Britney Spears je mrtvá, tvrdil hacknutý twitterový účet Sony Music. Zpráva stihla na síti vyvolat paniku mezi všemi třemi fanoušky, kteří Britney ještě poslouchají. – Jedna falešná zpráva na internetu málem rozpoutala jaderné řádění mezi Palestinou a Izraelem. Nakonec se vše urovnalo a obě strany se mohou zabíjet pouze starým dobrým vrháním raket na školky. – Zemřel George Michael. Bowie se na nebeské párty asi moc vyšťavil a Prince potřeboval někoho, s kým zapaří. (JM)

Úterý: Kateřina Zemanová chodí s Američanem. Vánoce trávili u prezidenta. Není to Trump. Konec hlášení. – Miroslav Donutil se rozloučil se Sluhou dvou pánů i Národním divadlem. Teď už bude v televizi opravdu každý den. – První stupeň ohrožení terorismem přijde na 30 milionů, řekl Chovanec. Někdo ale ty Kauflandy a akční ceny musí hlídat se samopalem. Nedá se nic dělat. – Babiš chce vybudovat ministerské sídlo v Letňanech, stálo by šest miliard. Úředníky budou svážet jako do Amazonu. – Polovina mladých Tunisanů zvažuje emigraci. Nemůžou se odpálit doma? Škoda daleké cesty. – Zemřela herečka Carrie Fisherová, princezna Leia z Hvězdných válek. Síla je s tebou a vždy se můžeš vrátit jako špatně provedené CGI. (AB)

Středa: Meteorologové varují, že se může objevit náledí. V zimě? Nevěříme. – Po Novém roce začnou konkurzy na Alexandrovce. Mělo by to být snadné. Nas mnogo. – Na politickou scénu opět přichází strana ODA. Óda na radost? Jak pro koho. – Ve filmovém ani hudebním průmyslu překvapivě nikdo zásadní neumírá, po několika posledních dnech celkem příjemná změna. – Čína vyslala svou jedinou letadlovou loď na vojenské cvičení do Tichého oceánu, a to vůbec poprvé. Japonsko a Tchaj-wan se třesou, Čína se směje. (JŽ)

Čtvrtek: Čunek se oklepal ze svých afér, po triumfu v krajských volbách míří vysoko. Stačí naházet několik lidí, které většina považuje za zdroj všehosvětových problémů, na jedno místo a všichni vás budou milovat, odpustí vám pak vše. To přece známe už z hodin středoškolského dějepisu. – Názor občanů nás nezajímá. Maďaři řeší překroucený rozhovor s Orbánem. Jestli to nebylo náhodou tak, že editoři omylem poslali do tiskárny neupravený originál. To by ale asi nikdo moc neřešil. – Vyhodím vás z letícího vrtulníku, hrozí úředníkům filipínský prezident. Rodrigo Duterte obdivuje Trumpovu výhru ve volbách, rád by prý vyvraždil na tři miliony narkomanů ve své zemi, Obamu označil za „zkur****na“, přirovnal se k Adolfu Hitlerovi. A teď schválně tipujte, kterou z těchto aktualit jsem si vymyslel. – Putin oznámil příměří v Sýrii, Asadova armáda o půlnoci ukončí palbu. Je fajn že se konečně dohodli, smlouvy budou platit a nikdo nic nepodělá. Že? ŽE? Tak jo… – Šéf finské protidrogové policie pašoval hašiš. Dostal deset let vězení. Pod svícnem je prý největší tma. Asi to nebude úplně pravda. Ale moje taháky v lavici přímo před katedrou vždycky vycházely… Leda že… (LM)

Pátek: Likvidovat dělostřelecké miny před silvestrem vypadá jako super nápad. A ještě ušetříte za petardy. – Pokud vám končí smlouva u vašeho mobilního operátora, zhodnoťte, zda se vám ji vyplatí prodlužovat, protože ty internety v mobilech už nebudou možná zas tak potřeba. EU chce dotovat veřejné Wi-Fi sítě. – Modernizace D1 bude pokračovat i příští rok. No, už byly ve zprávách i větší jobovky, například že voda v mrazu mrzne. – Zemřel další velikán, a to vynálezce kindervajíček. Ten se tak připojí k Bowiemu, Princovi nebo Carrie Fisher. Je to smutná zpráva, protože představa světa bez kindervajíček je stejně bezútěšná jako ta bez princezny Leiy. – Sankce vůči ruským diplomatům přinesli americké zlaté mládeži pozvání na drink do Kremlu. Kam ten svět povede, pokud Rusko a Emerika přestanou hrát ping pong a radši zajdou na drink? (BAG)

Víkend: Rok 2016 je za námi, rok 2017 je tu. V rámci rekapitulace doporučujeme sečíst účty za všechen alkohol, ohňostroj a občerstvení, ať se po všech těch péefkách dostanete nohama zpátky na zem. – Před 40 lety vznikla Charta 77. Touto zmínkou odškrtáváme “Někoho řádně naštvat” z redakčního seznamu předsevzetí. – Podle předběžných údajů Policie ČR za loňský rok zemřelo na silnicích nejméně lidí za posledních 55 let. Beztak vyškrtali ty, které to vymrštilo někam do pole. – V Istanbulu zabil během novoročních oslav terorista 39 osob. Převlékl se za Santu Clause. Potřebujete ještě nějaký jiný důkaz, že Ježíšek je prostě ve všech ohledech lepší? – Při požáru trajektu v Indonésii zemřelo dalších 23 lidí… tak ale už, já chci jednou dělat přehled, který nebude mít stejnou skladbu jako černá kronika Novy! – Podle Donalda Trumpa za hackerskými útoky nemuselo být Rusko. Podrobnosti sdělí příště. Z americké vlády se stává seriál na pokračování. Počkáme si na hodnocení na ČSFD. – V Pekingu se prudce zhoršila smogová situace, město už vydalo první pracovní a dopravní omezení. Jestli se tedy chceme místo Německa blížit Číně, tak v Ostravě už máme náskok. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*