Nejnovější

Přehled týdne 19.–25. 12. 2016

Pondělí: Sen o bílých Vánocích zhatí inverze. Možná bude mrholit. Já věřím, že se meteorologové pletou a nakonec i nasněží. Uvidíte. – Na Donbase se opět střílí, mrtvé hlásí obě strany. U nás na dědině se taky zkouší dělobuchy ještě před silvestrem. – Zeman vetoval Lex Babiš. Svatba bude příští rok na jaře. – Na gymnáziu bude povinná matura z matiky od školního roku 2020/2021. Vidíte, ani se nemusí rušit ty humanitní obory na vysokých. Většina potenciálních studentů spáchá sebevraždu ještě před maturitou. – V Ankaře zastřelili ruského velvyslance. Fotky útočníka zaplavily internet a my stojíme u zrodu možná velmi mocného memu. Žijeme v krásné době. (JM)

Úterý: Islámský stát se přihlásil k útoku v Berlíně. ISIS může za vaše posrané Vánoce. – Soud poslal Boha na 2,5 roku za mříže za přidupnutí hlavy mladistvé. Bůh nemá rád mladistvé. – V islámském centru střílel mladý Švýcar, pak spáchal sebevraždu. Bohužel nekřičel Alláh Akbar, takže nezajímavá zpráva. – Tenistku Kvitovou pořezal lupič v bekovce. – Je to závažný trestný čin chodit v bekovce. Vidím to na 10 let ve věznici se zvýšenou ostrahou.  – Zeman po tragédii v Berlíně odmítl uprchlíky, Babiš kritizuje Merkelovou. Tohle říkají každý měsíc. Nuda. – Šéf pošty má plat osm milionů, my dostaneme přidáno stovky, vadí odborům. Dostanou přidáno stovky milionů a stejně se jim to nelíbí. Odbory v kostce. (AB)

Středa: Česko reaguje na teroristický útok v Berlíně, postaví betonové zdi! A když ne kolem hranic, tak aspoň okolo náměstí, teroristi totiž jezdí výhradně v kamionech a autech se zmrzlinou. Ne každý řidič je terorista, ale každý terorista je řidič. – Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát, jinak nebude atentát. Útočník v Berlíně je na útěku, začala hra na schovávanou. – Několik desítek lidí se v Rusku otrávilo metanolem. Jsou pěkně pozadu, my to zvládli už v roce 2012. – Mladí přespávají v nákupních střediscích firmy IKEA a vedení to začíná vadit. Nedivíme se, kdo by nechtěl přespat v IKEI? (JŽ)

Čtvrtek: Trump vyzval k posílení a rozšíření jaderného arzenálu Spojených států. Ruku v ruce s Putinem, který o pár hodin dříve mluvil o zlepšení ruského raketového systému. Vladimír hovořil s ministrem obrany, Donald tweetoval z Trump Tower. – Pentagon vrátil Japonsku kus Okinawy, na oplátku dostal nové heliporty. Až budete zase v budoucnu vracet nějakou cennost, odevzdávejte ji po kouskách a nezapomeňte ještě požádat o nějaký dárek za dobrou vůli. A o tom, jak jste předtím dotyčnému dali přes držku, se raději ani nezmiňujte. The American Way! – Ve volbách by zvítězilo ANO, ČSSD by získala téměř o polovinu méně hlasů. Andrej a jeho hoši ušatí se derou kupředu ke třiceti procentům, čeká nás monopolizace všeho a snad i ten budoucí prezident bude mít v CéVéčku kolonku StB. The Czechia Way! – Ve Vietnamu se slaví Den lidové armády. Čeští vlastenci odjíždí na Zadní Indii, aby mohli alespoň někde vyjádřit své patriotistické touhy. Učí se jak bojovat s vlastními, americkými spojenci. – Řidič si dal pět dvanáctek, autem zdemoloval zahradu a narazil do garáže. Šťastné a veselé. (LM)

 Pátek: Víme, komu letos Putin psal Vánoční dopis. A nebyl to žádný Děda Mráz, ale Trump. Snad se chlapcům jejich sny o jaderných zbraních (ne)splní. – Na Sahaře sněžilo, takže Bílé Vánoce si užili alespoň tam. Co na to říká A. B. Bartoš, to nevíme. – OSN vyzvala Izrael k ukončení osidlovacích akcí na okupovaném palestinském území. Tady asi někdo zlobil. – Ruské špehovací programy v litevských vládních počítačích. Litva vs. Kreml, epizoda III. (bag)

Víkend: Sváteční dny jsou nad námi. Někdo slaví narození Krista, někdo Chanuku, někdo si jen dává dárečky a tráví čas s rodinou, zatímco jiní…  Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn. – Ani na Silvestra sníh podle meteorologů nebude. Asi jsme nebyli hodní. Souhrn české politiky za rok 2016 to jen potvrzuje. – Do Černého moře se zřítilo ruské letadlo, na jehož palubě byli Alexandrovci. Někteří všímaví jedinci si všimli jejich fotky s Lucií Bílou. Tomáš Hnídek teď sedí doma a bojí se vyjít ven. – V kostele na Filipínách při štědrovečerní mši vybuchla bomba. Protože válka s drogovými kartely prý nestačí. – V Tunisku zadrželi rodinu atentátníka z Berlína, jeho příbuzní prý byli napojení na místní teroristickou buňku. Nu, letadlo nepadlo daleko od mrakodrapu. – Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker odmítá změnu uprchlické politiky EU. Juncker očividně chce sesadit Merkelovou z pozice nejneoblíbenějšího politika Evropy. Jede dobrým směrem. – Turecko útočí na syrský Al-Báb, údajně tam Islámský stát drží jako rukojmí tři jeho vojáky. A pokud při cestě narazí na Kurdy, tak prý jen dobře. – Nigerijský princ… pardon, nigerijská armáda vytlačila teroristy z Boko Haram ze strategické pozice v lese Sambisa. – Pokud jste čekali sváteční speciál, máte smůlu, reálný svět pořád existuje a Osel není gentleman. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*