Nejnovější

Přehled týdne 28. 11. – 4. 12. 2016

Pondělí: Austrálie snížila pracovní daň pro cizince o více než polovinu. Chcete tam jet na dovolenou? Vemte si pracovní rukavice. – Ostravská ČSSD odvolala celé své vedení. Návrh podali Mladí sociální demokraté. A pak že studenti nic nemůžou. – V Kanadě se zřítil bojový letoun. Pilot havárii nepřežil. Celá tragédie ještě není vyjasněná. Jediné, co se zatím expertům podařilo získat z černé skříňky, byla několikrát zaznamenaná sekvence slov “Pardon. Omlouvám se. Moje chyba.”. – Víte, co je horší, než jít v pětadevadesáti za katr? … Holocaust. O tom ví své i Oskar Gröning, který neuspěl u odvolání a jde si na čtyři roky sednout do chládku za podíl na vyvražďování v Osvětimi. Na druhou stranu, pořád je lepší vylézt z vězení ve sto letech, než z něj nevyjít nikdy, ne? (DaG)

Úterý: Kalousek přirovnal EET ke koncentráku, bude šťastný za každého, kdo unikne. Pověstná česká politická kultura. Krása. – Německá kontrarozvědka ve svých řadách odhalila islamistu, chystal útok. Měl plnovous a výbušný projev. – Zbývá třetina baterie, přesto se iPhone vypne, stěžují si uživatelé. #firstworldproblems. – Sapa řeší další malér. V asijské restauraci byla nelegální porážka kachen. Jednalo se o novinářské kachny a řada našich kolegů novinářů utrpěla závažná poranění. Prostě umřeli. – Kvůli tabletům společnost hloupne a dětské mozky se nevyvíjejí, tvrdí psychiatr. Zapomněl dodat, že taky všichni zemřeme. Samozřejmě kvůli tabletům. – „Jdi do plynu. Měl by jsi chcípnout,“ vyhrožují lidé Gipsymu.cz kvůli Ortelu. Slušní Češi vyhrožují webové stránce. Asi dobré drogy. (AB)

Středa: Chvojka a Ludvík jsou ministři. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží, do dalších voleb zbývá jedenáct měsíců. – „Je vizuálně důležité, abych se jako prezident nedostal do střetu zájmů,“ tvrdí Trump a odchází ze svých firem. Mezitím Babiš už druhý den brečí na sociálních sítích, není přeci prezident. – Do třetice všeho dobrého. Francouzskému prezidentovi tentokrát neskočil žádný sebevražedný atentátník do programu, mohl tak poprvé navštívit Českou republiku. – Věřitelé společnosti Vítkovice power engineering věří v její reorganizaci. Věřitelé spíše věří, že dostanou zpět své prachy. – Paroubek zvažuje návrat do ČSSD, chce straně pomoct zlepšit svou politickou pozici. Připravte si plata vajec, ČSSD budou na dostřel! (JŽ)

Čtvrtek: Putinovo každoroční Urbi et Orbi, respektive Donbasu a obecně Rusku bez hranic, se neslo v přátelském duchu. Pjůtn oznámil, že by rád spolupracoval s Trumpem v otázkách globální bezpečnosti, ale zdůraznil, že nikdo nesmí Rusku zasahovat do jeho zájmů. Takže vlastně ukončil jakýkoliv dialog dřív, než začal, protože jak víme, ruské zájmy jsou všechno, na co si Rusko zrovna vzpomene. – Slovenka jde v Dánsku kvůli žebrání do vězení. Po odpykání trestu ji čeká vyhoštění. Slušným Slovákům a Kotlebovcům se musel totálně zauzlovat mozek. – A ještě jednou o lidech z konce světa. Ficův Směr ztrácí popularitu, nacionalisté posilují, hlásí průzkumy veřejného mínění. No, tak se zase přejmenují na Štát a bude. Maroško už to zařídí. – V Česku se na plno rozjelo EET. Pár hospod oznámilo konečnou, pár jich zdražilo a hlavním tématem je, že si už nejde koupit oběd za jednu stravenku. Což už stejně nejde dlouho. Takže asi tak. – Bitcoinová kavárna bojkotuje EET. Taková pravicová Klinika. (JM)

Pátek: Poničené vedení nemá jen sever Čech, ale i pan ministr financí. Je den po zavedení EET v restauracích. Ceny stoupají, stejně jako Babišovo ego. Snad nezačne vybírat peníze i za své rady živnostníkům. – Předvolební kampaně obou prezidentských kandidátů v Rakousku, jsou téměř u konce. Höfer osočuje svého protivníka ze lži. Ti populisti už nejsou vůbec originální. – Další černý protest v Polsku už se možná nepovede, leda by ho vedla církev. Haha. – Obě poloviny Kypru spolu začnou zase mluvit, ale až v lednu. – Trump se snaží překazit přepočítávání hlasů. Nevypadá to vůbec podezřele. – A závěrem pár rad. Tak za prvé, pokud jste hráli v gay pornu, nepřipojujte se k islamistům. Za druhé, pokud chcete zničit německou kontrarozvědku zevnitř, nepište o tom na internetu. (BAG)

Sobota: Na Václavském náměstí v Praze se uskutečnila demonstrace proti EET a Babišovi s názvem “Za 5 minut 12”. Vzhledem k tomu, že EET už bohužel funguje, se dalo vymyslet něco trefnějšího a vtipnějšího. Asi začneme nabízet své služby. – Lenka Palová, členka charitativní organizace Naděje, letos zorganizovala třetí pečení cukroví pro lidi bez domova. Ten pocit, když i bezdomovci mají napečeno dříve než vy… – Muslimy tu nechceme, vezměme raději Ukrajince, zní často z protiimigrační názorové strany. Jak však ukázal projekt zajišťující pracovní místa, kvalifikovaní Ukrajinci mají s Araby minimálně jedno společné. Ani jedni sem nechtějí. – Donald Trump podnikl zatím nejodvážnější prezidentský krok a hovořil s prezidentkou Tchaj-wanu. A to si v Číně mysleli že návštěva dalajlámy v ČR je hrůza. – Korupce získala novou laťku, tentokrát v Rusku. Ve městě Vichorevka se z městské kasy “nějak ztratilo” 40 milionů. Na opravu teplovodu. Před zimou. Na Sibiři. – V Kalifornii uhořelo nejméně devět lidí v budově, kde se měla konat party. Shit is lit! (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*