Nejnovější

Přehled týdne 10.–16. 10. 2016

Pondělí: Český řidič kamionu dostal ve Francii pokutu. Měl příliš nízkou mzdu. Francouzský řidič kamionu dostal v Česku pokutu. Měl příliš vysokou mzdu. Již brzy na předvolebních plakátech. – Záchranáři hledali mezi vinicemi přiopilé účastníky burčákového pochodu. Ještě, že jim neujeli na kole. – „Český Berlusconi“ Babiš míří do čela země, píší deníky v zahraničí. Dělá taky Babiš bunga bunga? – V Texasu si myslí, že jsme národ alkoholiků, říká Češka. Já si to taky myslím a to nemusím být ani v Texasu. – Německé ministerstvo bylo po válce plné nacistů. U nás jsou komunisté stále na ministerstvech. – Na Vysočině žije nejméně jelenů v Česku, více je zajíců a kachen. – Ale paroháčů je tam stejně jako v jiných koutech země. (AB)

Úterý: Klaun byla dříve směšná postavička, ze které si všichni tropí legraci. Něco jako politik. Dnes však nabývají zcela nových konotací. Rozmohl se totiž takový nešvar, že lidé převlečení za klauny terorizují města v USA a Británii. To jsou alespoň styloví zločinci. – Zimola se sešel s prezidentem. Údajně řešili sestavování koalice v Jihočeském kraji. Vzhledem k Zemanově neutuchajícímu zájmu o ČSSD by se dalo usuzovat, že se chystají druhé Lány. Možná dokonce takové druhé Zemanovo Waterloo. – Čína zaplatí pro Egypt stavbu nové metropole. Ta má údajně zastínit i samotnou Káhiru. Zabrání státu vojenskými jednotkami už dneska není cool. Takhle se obsazují státy, vy nuly! – Co se stane, když si několik žen zapálí v tramvaji cigaretu? Vypukne rvačka, která na čas zastaví provoz. True story. – Ruský prezident zrušil plánovanou schůzku s Hollandem v Paříži. Prý mu francouzský prezident nabídl pouze jednání o Sýrii a do toho se Vláďovi moc nechce. Raději si jede pokecat s Angelou do Berlína o Ukrajině. (ToP)

Středa: Ústecký kraj je místo, kde vyhrálo letošní krajské volby hnutí ANO. I přesto Babiš prosazuje na post hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Vím, že novináři by neměli spekulovat, ale že by v tom byla jistá dávka alibismu před sněmovními volbami? – Kalousek se snaží z posledních sil rozechvět pod Andrejem už tak pevnou židli. Tentokrát mu paradoxně vyčítal, že neřídí stát jako firmu. Jak by jinak mohl navrhnout schodek rozpočtu na příští rok 60 miliard korun? Ale Andrej přece potřebuje kvalitní úředníky, kteří odhalují podvody. No a možná taky ty, kteří mu jdou dobře na ruku… – Chovanec by si přál, aby byl Zeman na Hradě i druhé volební období. Ještě, aby ne. Chovanec a prezident jsou BFka už od Lánské schůzky. – Erik Tvrdoň, kněz, který zneužil čtyři ženy i nezletilou dívku, si odpyká pětiletý trest. Amen. – ANO povládne v Jihomoravském kraji společně s ČSSD. Hašek však ostrouhal a musí hrát roli řadového zastupitele. Aneb můžeme sledovat konec politické kariéry jednoho malého muže. (ToP)

Čtvrtek: Marta Semelová se podle rozsudku odvolacího soudu nemusí omlouvat za své výroky o invazi sovětské armády v roce 1968 nebo případu Milady Horákové. Ona ta svoboda slova je hrozně fajn věc, co? – Zákaz segwayů v určitých oblastech Prahy se blíží, vláda už má prý i návrh dopravního značení pro bezsegwayové zóny. Plán totální likvidace těch strojů to není, ale lepší než nic. – Zadržený Čech, který se chtěl přidat k řadám Islámského státu, chtěl podle výpovědi zabíjet hlavně vojáky, počítal ale i s popravami civilistů. Splnil tedy asi všechny náborové podmínky. Jste vypatlaný mameluk bez kousku srdce a mozku? Vítejte u nás! – Na Sibiři autority plánují likvidaci téměř čtvrt milionu sobů v rámci snižování rizika nákazy antraxem. Chytré, likvidovat jeden z mála druhů, co v té díře žije dobrovolně. – Další čtyři ženy vypověděly v rámci kauzy chlípného chování Donalda Trumpa k ženám. Upřímně, u něj těžko říct, jestli je to pravda, nebo jestli se ženské chtějí zviditelnit. – Ve vazební cele v Německu se oběsil Syřan podezřelý z napojení na Islámský stát. Němci tak přišli o potenciální zdroj informací. Skvělá práce. – Vladimír Putin poprvé připustil, že se na Ukrajině pohybovaly ruské jednotky. Upřímně, čekal někdo něco jiného? (MK)

Pátek: „Tvrdý, nebo žádný Brexit,” reagoval Donald Tusk na slova britského ministra zahraničí Borise Johnsona, který věří, že by si Británie mohla vyjednat ještě lepší podmínky pro přístup na Evropský jednotný trh, než měla dosud. Naivita nácků v praxi. – Lídr ANO na Vysočině údajně zapřel své členství v KSČ a Lidových milicích. Barvu přiznal až po volbách. Proč to udělal, vždyť by do toho ideového mišmaše docela slušně zapadnul. – Turecko ještě stále čistí armádu od pučistů. Ankara se k dnešnímu dni zbavila více než 400 důstojníků. To jí určitě přidá na bojeschopnosti. Gratulujeme. – Britská BBC odvysílala namísto avizovaného živého vstupu se skotskou první ministryní, která měla mluvit o připravovaném skotském referentu, záběry uprchlé gorily z londýnské zoo. Ne, jasně, že to nebyl úmysl. To je naprosto běžný přešlap. – Za zpoždění prezidenta může počasí. Ne, vlastně za zpoždění prezidenta můžou dispečeři. Tak ještě jinak, za zpoždění prezidenta můžou imigranti. Na Slovensku ale žádní nejsou… No aha. Tak vyzkoušej první dvě varianty, Jirko, a uvidíš, která se lépe chytne. Když tak to hodíme na pražskou kavárnu a fašistickou Přítomnost.  (ToP)

Sobota: Proběhlo 2. kolo senátních voleb. Žádný komunista, propad ANO i ČSSD. Vše, co potřebujete vědět. Koho zajímají jména. – Andrej Babiš prohlásil, že Senát je “zbytečný” a “drahý”, a že by ho zrušil. Správně tušíte, že hned po celkem projetém 2. kole senátních voleb. Aneb: Když neuspějete napoprvé, předefinujte úspěch. – Propuštěním a zrušením místa exministra zdravotnictví Tomáše Julíka si nemocnice v Boskovicích přilepšila. Nástupní plat lékařů nyní místo 18 tisíc představuje 24 tisíc. Lék na všechny neduhy: Zbavte se lidí! – Jednání mezi Johnem Kerrym a Sergejem Lavrovem ve Švýcarsku ohledně Sýrie zřejmě nepřineslo společné východisko nebo dohodu. Příště by je mohli třeba zkusit obměkčit obrázky koťat nebo tak něco. – KLDR odpálila novou raketu. Ta úspěšně vybuchla hned po startu. To je vše z dnešního dílu pořadu “Smějeme se s Kimem” a budeme se těšit zase příště! – Australská policie zadržela zásilku chemikálie MDMA, užívané k výrobě extáze, za více než 145 milionů dolarů. A pak že hamouníme a neposíláme světu peníze. – Prezidentské volby v USA pokračují. Republikánské listy se zdráhají podpořit Trumpa, ten také obvinil Clintonovou z užívání narkotik a Wikileaks zatím zveřejnili projevy Clintonové z Wall Street a emaily jejího šéfa kampaně Johna Podesty. Nezažíváme nějakou real-life sérii House of Cards nebo tak? (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*