Nejnovější

Přehled týdne 16.–22. 5. 2016

Pondělí: “Mé pravomoci sahají tam, kam určí prezident,” pravil Ovčáček a přijal na Hradě Petra Bystroně, člena Alternativy pro Německo. Pamatujete si na doby, kdy mluvčí tlumočili to, co řekl jejich nadřízený? To byly časy, co? – Česká školní inspekce zjistila, že ve výukách, kde se používá technika jako počítače nebo tablety, děti ve výsledku zaostávají. Je hezké vidět, že peníze z dotací putují na dobrá místa. – Maďarský hraniční plot má díry. Doslova. Poškozený plot už překonalo přes deset tisíc nelegálních migrantů. Tušíme, že víme, kdo ve finále bude ten plot opravovat. – V Nigérii dorazily do služby české tanky, které nahradí stávající čínskou techniku. Ta totiž byla poruchová. Velice… stereotypní. – V Kolumbii bylo objeveno rekordních osm tun kokainu, ukrytých pod banánovou plantáží. Repete Kolumbijského týdne v Lidlu se konat nebude. (MK)

Úterý: Erdogan prodal provdal svou dceru za podnikatele, který maká ve zbrojním a leteckém průmyslu. Dostal za to 6 velbloudů, 4 panny, hektar s ropovody a osobního džihádistu. Podle všeho si jej ale ušetří na nějakou větší párty. – Papež František říká, že vývoz demokracie do Lybie a Iráku byla chyba. Chyba byla i poslat děti na Jeruzálem, pálit čarodějnice nebo věřit na lidi chodící po vodě. Ale dobrý. Díky, trenére! – V Bagdádu vyletěl do luftu další Homo džihádens. Islámský stát v islámském státě nechceme? Co si ti lidi mají počít? – Hlavní česky Kremlin, Miloš Zeman, potvrdil, že novým guvernérem ČNB bude Rusnok. RUSnok! Náhoda? (DaG)

Středa: Sochu Karla Čtvrtého, kterou sochař Tomáš Bosambo stavěl celkem dvakrát, poničila sedmnáctiletá Litevka. Vryla do ní nápis a otiskla svou botu. Umělci se prostě ani dnes nedočkají uznání… – Muž na Novojičínsku zamkl lednici i komoru. Jeho přítelkyně prý moc jedla. Že by hubnoucí kůra podle Ládi Hrušky? – Jiří Ovčáček, atypický tiskový mluvčí prezidenta republiky, informoval o Milošově návštěvě Olomouckého kraje. Stěžejní tweet dne: „Právě teď. Klíčové téma diskuse pana prezidenta s poslanci a senátory zvolenými za Olomoucký kraj: migrační krize.“ Ano, migrační krize na krajské úrovni. Už vyšly ty studie o přemnožení jednorožců v okolí Prostějova? – Grznár a Okamura na jedné fotce. To snad už ani není třeba glosovat. Jeden si nechá poradit ve cvičení, druhý se pak nechává oblažit moudry člověka, který napsal knihu o tom, jak vládnout, aniž by kdy vládl. Zřejmě příjemné setkání. (ToP)

Čtvrtek: V matematice propadlo přes dvacet procent maturantů. Nechápu, proč ještě youtubeři nezačali doučovat matiku, evidentně by zájem byl. Ale asi je snazší si mazat Nutellu na ksicht. – “Chtěl jsem hodnou manželku, hájí se obžalovaný z nastražení bomby do auta,” píše iDNES. Obžalovaný se jmenuje Nguyen Van Bich. Umíte si představit, jak by zněl titulek, kdyby se jmenoval Ahmed? – Egyptské letadlo žuchlo do moře. Poslední záznam z kokpitu získal exkluzivně Houpací Osel: “Spadla lžička do kafíčka…” – Bakalu je třeba zavřít, hřímal Miloš Zeman před studenty. Sice nikdo neví za co, zatímco například u Andreje Babiše se daleko jasněji rýsuje pozadí podvodů s dotacemi na Čapí hnízdo, ale všechny nesmyslné výroky nemůžeme nechat Ovčáčkovi, že? – Dívka polepila Landovi auto nálepkami. “Klukovina,” vzkázal Žito a vzpomněl si na všechny ty super zážitky s Orlíkem. – Kanadský premiér Trudeau má problém. Opoziční poslankyně jej obvinila z toho, že ji během vypjaté debaty udeřil loktem do hrudníku. Proč? Because it’s 2016, bitch. (JM)

Pátek: Čtvrtina tureckých poslanců přijde o imunitu. Tato změna ústavy je cílena především na Kurdy, aneb máme zde další díl cyklu „Tak trošku jiná turecká demokracie“. – Lukoil zaplatil požadované miliony, které dlužil státu. Nejedlý sice řekl, že taková ztráta bolí, slzičky si však může utírat do Milošova saka i nadále. Na hradě zůstává. – Lidé, kteří odešli, nebo byli odejiti z hnutí ANO, zakládají vlastní hnutí PRO 2016. Čeho chtějí dosáhnout? Těžko říct, vždyť ANO lidi stejně volí jenom kvůli Babiše…a koblihám. – Nejdřív rozkrást, a pak prodat zpátky. S tímhle nápadem přišli čtyři zaměstnanci jedné ostravské firmy, kteří odtud vyvezli tuny železa. Následně ho firmě prodávali zpátky. Kdo rozkrade, ten vyhraje… (ToP)

Sobota: Andrej Babiš přemýšlí o kandidátovi na prezidenta za ANO. Návrhy? Jourová, Stropnický nebo podpora Zemana. Samá lepší varianta. A my se pak divíme, že to s kandidaturou myslí vážně i takoví, jako je Hrušková. – Chřipka od loňského září do května zabila 84 lidí. Ale o tom, kolik lidí má na svědomí chemtrails, média mlčí! – Aktivisté, nebo squatteři (podle toho, na čí straně jste) se vrátili zpět na Kliniku. Podle aktivistů policie sama vzdala snahy zabránit jim ve vstupu do objektu. Kde nic není, tam ani policie nebere. Pokud to tedy není na Florenci. – V Rakousku volební průzkumy favorizují pravicového populistu Norberta Hofera. Snad tam brzo pojede zkusit štěstí i Okamura. – IS hrozí útoky v Indii. Protože útočit na Evropu jim přijde už moc mainstream, asi. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*