Nejnovější

Přehled týdne 7.–13. 3. 2016

Pondělí: Podle policejních statistik klesla zločinnost v České republice za posledních osm let o třetinu. Nebo jsme prostě šikovnější a už po sobě nenecháváme stopy. – Bohuslav Sobotka před summitem EU prohlásil, že podpoří návrh uzavření tzv. balkánské trasy pro uprchlíky. Aby to nedopadlo jako s Maginotovou linií za 2. světové, Bohušu. – Brněnský dopravní podnik nabízí vysokoškolským studentům brigády na pozici řidičů tramvají. Snad nás nečeká FlatOut na kolejích. – Malý Kim opět cení zuby, tentokrát pohrozil “preventivním jaderným útokem ve jménu spravedlnosti”, což se dá přirovnat k preventivnímu vypálení lesa ve jménu deratizace. – Slovenská obec Ostrý Grúň. 1945 – nacisté obec vypálili a zabili 148 lidí. 2016 – Kotleba zde získal 16,9 procent hlasů. Sem vložte citát o opakování historie. (MK)

Úterý: Zemanovi důvěřuje stále více Čechů, ostatní státní instituce už na tom nejsou tak růžově. Vlastně by na tom nebylo nic špatného, kdyby Zeman nepovažoval za svůj ideál čínský model stabilizované společnosti. – Americká Virginie se chystá znova zavést popravy na elektrickém křesle, trápí ji totiž nedostatek látky do smrtících injekcí. Nač čekat, když je můžeme usmažit! Ale děti jsou zkažené hraním počítačových her. – Olomoučtí studenti se spojili s ISS. Tedy s ISIS. Alláhu akbar ve spolek. – Indii šokovalo brutální znásilnění. Útočník svou oběť po činu zapálil. Cigaretka po sexu už protikuřáckým aktivistům tolik nesmrdí, co? – Podle Václava Klause nemá cenu hledat prezidentského protikandidáta Miloši Zemanovi. Vašek tím Ruskem hodně rychle nasákl. (JM)

Středa: KLDR odpálila další dvě balistické rakety krátkého doletu. Jde již o druhý odpal v krátké době. Znalci spekulují o reakci na rezoluci Rady bezpečnosti OSN. Jsem říkal, že si to Kim nenechá jenom tak líbit. – Opět po roce se věšely tibetské vlajky a držely minuty ticha. Jedná se o připomínku povstání mnichů v Tibetu, kdyby někdo nevěděl. Od našich vládnoucích vrstev je to trošku jako pěst na oko: jeden den se bratříčkujeme s Čínou, další den proti nim protestujeme a vyjadřujeme solidaritu Tibetu. Celkem schíza. – V Bruselu se bude jednat o pohraniční stráži. Pracovat by měla už od srpna. Takže víc ostrých hochů na hranicích. (ToP)

Čtvrtek: Celým internetem se šíří zpráva o zavedení německého webu, který informuje běžence o sexu. Největší podíl návštěv však stále díky barvitým obrázkům tvoří domorodci. Přiznejte se, kdo se mrknul? – MAFRA objevila Petra Cvalína. iDNES.cz a Lidovky.cz informují o mladém soudruhu Cvaldovi v souvislosti s jeho prací pro ruské propagandistické weby, přátelstvím se Zemanem a Adamem B. Bartošem. Ovčáček mlží, řve, že všichni jsou kádrovači, a už vymýšlí další kádr pro “nepřátele republiky”. – “Islám nás nenávidí,” prohlásil Donald Trump. Go Donald Go! – TOP 09 odešla kvůli Zemanově proslovu ze sálu. Jako póza dobré. Jako politický program? Sebevražda. – Pokud by prošlo referendum, mohli by občané protlačit návrh o řešení otázky ekonomických migrantů. Pokud by to prošlo, konečně bychom zastavili příliv slovenských darmožroutů. (JM)

Pátek: Klaus agituje za Alternative für Deutschland. Přinese plusové body? Nemyslím si. – Turecké harémy jako škola života. Toto prohlásila první dáma Turecka, Emine Erdoganová. S tou školou života se taky teď roztrhl pytel… – Migranti si v Německu zkoušeli volby. Místnost s urnami však někdo zazdil. To bude asi ta „německá alternativa“. – V Evropě se železná opona pomalu obnovuje, v Karibiku padá. Federica Mogheriniová jedná se šéfem kubánské diplomacie. Už jsme znormalizovali vztahy a rozhodli se pro užší obchodní vztahy. Teď už nás zřejmě čekají pouze samá pozitiva a životní jistoty. – Na závěr něco k Polsku. Rada Evropy vyhubovala Polákům za oslabování právního státu a demokracie. Pravda, ta volba nových členů ústavního soud byla trošku zvláštní. Ale prý to už mají „pod kontrolou“. (ToP)

Sobota: Novela zákona o odpadech převádí zodpovědnost za černé skládky na majitele pozemků. Pokud na to přijde kontrola, musí majitel dokázat, že není jeho. A to jak? “Vidíte, tam je obal od salámu a já jsem vegetarián!” – Ve francouzském Calais zablokovali pravicoví extremisté mosty. Policie musela rozhánět demonstranty s transparenty jako “Jděte domů” nebo “Neprojdete”. A byl mezi nimi i Gandalf Bílý? – Prezidentské volby v USA se vyostřují. Donald Trump rozpustil mítink v Chicagu poté, co se zde porvali jeho příznivci a odpůrci. Není nad lepší argument než dát tomu druhému do zubů. – Vynesené informace o stavech bojovníků IS prozradily mnohé. Zaprvé se jména často opakují, takže buď mají méně mužů, nebo bordel v papírech. Jejich finance také napovídají, že si teroristé musí vydělávat i jinak než teroristováním. Pravděpodobně brigádami v Mekkáči. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*