Nejnovější

Přehled týdne 15. – 21. 2. 2016

Pondělí: V Červené Řečici na Pelhřimovsku shořel sklad s toaletním papírem. Majitel odhadl škodu na 35 milionů. Tolik hajzlpapíru ??!! – Násilník ze Sýrie svedl švýcarskou dozorkyni, společně utekli z vězení. „Jsme dozorci i pečovatelé. Jako dozorci jsme přísní, jako pečovatelé musíme s vězni mluvit důvěrně. Vytvořit si k nim profesionální vztah, který je součástí naší každodenní práce,“ vysvětlil ředitel věznice Roland Zurkirchen. – Teplé počasí probudilo kočičky a sněženky, ale zima nekončí… – Policejní auta v pražských Hájích hořela kvůli mučení vegana, napsali anarchisté. K nedělnímu útoku se přihlásila Síť revolučních buněk – buňka Solidární subverze. „Auta byla zapálena v solidaritě s anarchistou Martinem Ignačákem. Ten je držen v zajetí ve Vazební věznici Praha-Pankrác, kde je vystaven dlouhodobému mučení. Jako odpůrce kapitalistického systému čelí útokům těch, kteří chtějí zachovat kontinuitu kapitalistického vykořisťování. Jiným útokem je odepírání přístupu k plnohodnotné stravě,“ uvedli anarchisté na webu. Prosíme Evu Hrindovou o vysvětlení. (OK)

Úterý: To, že se v Severní Korei žije vlastně úplně nejvíc nejlíp, víme dávno. Každý den nám totiž přicházejí obrázky o tom, jak se místním daří a kolik generálů bylo zrovna popraveno raketou. Jednou se budeme mít taky tak dobře. ~ Turci ostřelují syrské Kurdy. Proč? Je to jednoduché. Proto. – Zabiju tě, slyšel muž z Plzeňska. Jakmile se otočil, měl nůž v břiše. Jelikož zraněný přežil, přitíží útočníkovi fakt, že lhal. – Italská Neapol se potýká s nárůstem násilí mezi místními gangy. Vláda povolává na pomoc armádu. Tohle se děje, lidi!!! Zrušme všechny pizzerky!!§§ (JM)

Středa: Spor o Peroutku spěje až k soudu. Ješitný hradní pán trvá na svém, omlouvat se nebude. Když mu to nařídí soud, tak ho asi jednoduše zruší. – Cigarety budou zřejmě zakázány nově také v barech, kavárnách, vinárnách a dalších podobných zařízeních. Budou ale tolerovány jejich elektronické napodobeniny. Tak hlavu vzhůru, kuřáci. – „Pražská kavárna je neštěstí české historie.“ S tímto prohlášením přišel prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Její příslušníci údajně nejsou schopní přijmout jiný názor a diskutovat. Zato Zeman je reklama na kompromis. – Waterboarding? „Skvělý nápad!“ myslí si kandidát na amerického prezidenta Donald Trump. Asi by si to měl vyzkoušet. (ToP)

Čtvrtek: Venezuelský prezident oznámil, že po dvaceti letech dotovaného benzínu se tak trochu zvednou ceny. Jen o pár tisíc…procent. – Pozor žralok! Austrálie testuje chytré bójky varující před králi děsu, píše iDNES.cz. Osel se staví za kolegy ze zvířecí říše a potvrzuje, že většina žraloků i oslů se lidí bojí víc, než lidé nás. Fakt. – Atentát v Ankaře spáchal syrský Kurd, tvrdí turecký premiér. Český osel, píšící na korejském notebooku s hrnkem čínského čaje v tričku ušitém v Bangladéši, sedící na švédské posteli jen zírá. – Kouření zabíjí víc než Obama, píše se na plakátu v Rusku. Tento kousek pro nás objevila statečná disentka Lenka Benešová (tímto ji zdravíme). – “Nejste křesťan, když chcete stavět ploty,” vzkázal papež Trumpovi. Jelikož je Trump asi takový křesťan jako Zeman muslim, tak tentokrát není František moc velký chlapík. Snad příště. (JM)

Pátek: „Strana jsem já!“ přiznal Babiš barvu. Dokud se to drží ve straně, je to ok. Naštěstí mu jistý Ludvík XIV. vyfoukl podobný výrok, vztažený rovnou k celému státu. Kdo ví, kdy to uslyšíme i od Andreje. – Argentinci se vesele fotili se vzácným delfínem. Když měl každý alespoň jednu fotku, nechali zvíře na pláži uhynout. Tolik k lidskosti. – Rusové poprvé v historii seškrtali jinak nedotknutelný armádní rozpočet. Sebrali z něj 51 miliard, což tvoří asi 5 %. Bojeschopnost, stejně jako kupní cena rublu, nikdy ohrožena nebyla. Poslední věta není z mé hlavy, to říkal Putin. (ToP)

Víkend: Zemřel Umberto Eco. Hodně lidí si jeho dílo připomnělo tím, že si pustilo film na motivy jeho knihy. Svět je v prdeli. – Naštvaná matka Eva Hrindová míří do Senátu. Alespoň si to myslí, jelikož kandiduje v Olomouci. Prý pak nebude pro systém tak snadné ji umlčet. Systém představují asi ti dva pánové se svěrací kazajkou, kteří ji snad brzy navštíví. – David Cameron vyhlásil referendum o setrvání Británie v EU. Britové rozhodnou 23. června o tom, zda naše pomazánkové máslo padlo za vlast zbytečně. Čest jeho památce. – A opět okénko z nejlepší země světa. Severní Korea trumfla české “piko”. Vaří nejlepší matroš na světě (proč nás to nepřekvapuje). Máte-li tedy rádi tento druh zábavy, pak je pouze jediná země, kde uvidíte tříhlavého hada kopulujícího s jednorožcem. Mrk mrk. – Spánek delší než osm hodin zvyšuje riziko mrtvice. Skvělý článek k nedělnímu ránu, kdy si každý rád pospí. Fakt. (JM)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*