Nejnovější

Přehled týdne 4. – 9. 1. 2016

Pondělí: Konečně je možné si na auto pořídit poznávací značku na přání. Pro svou si už přišel také FANTOMAS. – Překvapivým způsobem se pokoušel zbavit drog řidič, kterého si vyhlédla jedna z policejních hlídek. Nutil totiž svého spolujezdce, pilota afrických aerolinek, aby kapsle s narkotiky spolykal. Tomu se do toho moc nechtělo. Nakonec si nedal přes všechny prosby ani jednu. Prej kamarád. – Zeman ve svém vánočním poselství musel chtě nechtě pochválit Sobotkovu vládu za růst ekonomiky. Chvály však už bylo dost. Sobotka dostal pěkně za uši kvůli nevyčerpaným 35 miliardám z evropských fondů. Takové drobné zaplácne Andrej. – A máme tady další díl ze série pohádek O Mynářovi a jeho prověrce. Abychom to zkrátili: nikdy prověrku neměl, nemá a asi ani mít nebude. (ToP)

Úterý: ABB (jelikož je dement, nebudu se obtěžovat psát celé jeho jméno) byl obviněn kvůli proslovu nad hrobem Anežky Hrůzové. Nejoblíbenější Kalusův novinář totiž poznamenal, že židovská otázka stále ještě nebyla vyřešena, což v 21. století přeci jen zavání určitou nepatřičností. Naštěstí pevně věříme, že z toho chlapec vyvázne v pořádku, protože u nás je opravdu možné všechno. – Polský ministr zahraničí prohlásil, že Polsko nepatří do světa cyklistů a vegetariánů. Václav Klaus zatlačil slzu dojetí a než usnul, představil si, jak krásně by to vypadalo u nás. A dobře se mu spalo. – V Číně postavili obří sochu Maa a potřeli ji zlatem. Je hodně vysoká, hodně zlatá a vůbec neoslavuje jednoho z největších masových vrahů historie. Ještě že se držíme od Číny dál. – Britští poslanci budou projednávat návrh zakázat vstup Donaldu Trumpovi do země. Doufám, že se něco podobného brzy začne projednávat i v USA. (JM)

Středa: Semelová ukázala všem protikomunisticky smýšlejícím lidem pomyslný zdvižený prostředníček. Její výroky o tom, že Horáková si svůj trest zasloužila a okupace v roce 1968 byla jen internacionální pomocí, nejsou trestným činem. Kterak komunista profituje ze svobody slova. – Zeman je rok od roku oblíbenější. Alespoň to vyplývá z výzkumů. Dnes mu věří asi 59 procent obyvatel. Na jeho přešlapy se buď zapomnělo, nebo jsou veřejně schvalovány. Proč? Protože prezident. – Matka zapomněla své dítě v tramvaji. Při dechové zkoušce nadýchala dvě promile. Holt dnes mít dítě je vážně o nervy a bez flašky se to jednoduše nedá zvládnout. (ToP)

Čtvrtek: Aktér kauzy Ransdorf: V bance jednal čestný rytíř a čestný komunista. Jak přesně může být komunista součástí šlechty se zatím nikomu zjistit nepodařilo. – Jazykové okénko. Výraz “čestný komunista” je dokonalým příkladem oxymóronu. Nemáte zač, děti, neumřete hloupé. – Fico slíbil, že vznik muslimské komunity na Slovensku nedopustí. Fakt, že určitá muslimská komunita na Slovensku již existuje, ho asi příliš netankuje. Hlavně že dojdou tetky k urnám. – Soud v Kalifornii odmítl uznat makakovi práva na selfie, což je zatím nejtragičtější zpráva za celý týden. Horší už to snad být ani nemůže. (JM)

Pátek: Liesbeth Homansová, vlámská ministryně vnitra, předvídá, že se Belgie rozpadne do roku 2025. Dobrá zpráva je, že určitě vydrží ještě do roku 2020. Belgičané byli vždycky optimisté. – Donald přišel na to, že internety jsou skvělá věc, a tak využívajíce Instagramu snaží se zdiskreditovat lídryni demokratů Hillary Clintonovou. V jednom z posledních videí si utahuje z jejího boje za práva žen. Donaldovy názory se vyznačují středověkým uvažováním, že žena by měla být doma u plotny, homosexuálové nejlépe pod zámkem a s trochou představivosti by mohl být znovu zavedený otrokářský systém. – V Moravskoslezském a Olomouckém kraji se lidé dusí pod náporem smogu. Na Peking ještě pořád nemáme. Plán do příští pětiletky: dohnat a předehnat. (ToP)

Sobota: V Polsku proběhly demonstrace proti dosazení vládních členů do vedení veřejnoprávních médií. Nelíbí se jim, že je tak ohrožena nezaujatost a demokratická podstata médií. To by se v Česku stát nemohlo, že, Andreji? – Předvolební krasojízda Donalda Trumpa si připsala další vroubek. Z jeho mítinku byla strážemi vyvedena muslimka za to, že podle všeho poklidně stála s cedulí s hidžábem na hlavě. Na škále masochismu to je ze strany oné dámy stejné jako jít v jarmulce na mítink Bartoše. – Mexický drogový boss Joaquín Guzmán je po svém útěku znovu ve vězení. K dopadení prý přispělo i to, že natáčel svůj autobiografický film. Vypadá to, že Vykoupení z věznice Shawshank 2 se konat nebude. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*