Nejnovější

Přehled týdne 20. – 27. 12. 15

Pondělí: Dohnal zahájil personální změny ve vězeňské službě. Odteď nastává výměna rolí: vězni budou bachaři a naopak. Kdo je teď frajer? – Babiš bude mít svou vlastní ochranku. Tihle drsní chlapci byli Andrejovi přiděleni, protože mu bylo několikrát vyhrožováno. Teď bude střežený natolik, že si na něj ani chřipka netroufne. – IS verbuje i přes rozhlas. Místo Hovorů z Lán mají v Afghánistánu pořad s názvem Hlas chalífátu. Jistá podobnost mezi oběma pořady však je. V obou lze slyšet nesmysl za nesmyslem, kterým lidé věří. – NKÚ našel černou díru v účetnictví Ministerstva zdravotnictví. Chyba byla zjištěna v účetní závěrce a škoda přesáhla pět miliard korun. Asi chyba v desetinné čárce nebo co… – Volby ve Španělsku vyhrála levice. Tím končí éra jednobarevných vlád. Nyní zasednou v parlamentu také černoši. (ToP)

Úterý: Řecko odvolalo velvyslance. Namíchly ho Milošovy výroky, které beztak každý bere s rezervou. – Armáda bude potřebovat do roku 2025 okolo 460 miliard korun. Počítá se s nákupem techniky, munice a také s projekty, které by přilákaly další a další rekruty. Dneska vezmou do armády každého, kdo pozná, za který konec se drží zbraň. Ještě že máme tak silné vojsko! – Prosincový výzkum ukázal mnohé. Polovina Čechů si myslí, že uprchlická krize zhorší vztahy s Německem. Čtyři pětiny lidí vůbec nechápou německou politiku vůči uprchlíkům. Tři čtvrtiny si myslí, že Německo situaci nezvládne. A sedm z deseti dospělých nerozumí politice české vlády. To se nám to pomíchalo. Ještě že tady máme neměnnou konstantu v podobě jednoho z Dvou a půl chlapa, který to stále vidí pozitivně.  (ToP)

Středa: Česká diplomacie si zaslouží uznání. Zatímco Zeman je sám schopný si rozházet půlku světa, naši diplomaté jsou tak výkonní, že za ním stíhají zametat. Zaorálek už urovnal roztržku s Řeckem, a tak se mohl velvyslanec vrátit zpět na své místo. – Krátí se vlasy, pracovní doba, rozum, platy… Problém nastává, když se začnou krátit daně. Sto miliónů korun je částka, kterou si ulili tři kumpáni při krácení daně při přepravě minerálních olejů. Takové drobné by chyběly asi i Andrejovi. – Osm velitelů IS údajně padlo při útocích iráckého letectva. Když to sečteme s počty padlých velitelů, které uvádí US-aliance a Rusko, začíná to skoro vypadat, že každý voják Daiše je vlastně velitel. Pak je pochopitelné, že zničit důstojnický sbor IS je vlastně nemožné… – Vladimír Vladimirovič likviduje své nepřátele ve velkém; zřejmě počínající příznaky schizofrenie a paranoie. Tentokrát se rozhodl eliminovat hrozbu jménem Michail Chodorkovský. Tento bývalý ruský oligarcha, Vláďův politický sok, žije nyní na západě. Je obviněn ne pouze z jedné, ale rovnou ze dvou vražd, které proběhly v 90. letech minulého století. Přihlédneme-li k faktu, jak se v Sajuzu likvidovali lidé, jde o silný podprůměr. I přesto Michail obvinění popírá… (ToP)

Čtvrtek: Vánoce jsou svátky klidu a míru, tak i my budeme se svými zprávami střídmější. Jan Stránský, poslední předseda polistopadové federální vlády, vyjádřil své zklamání ze současné politické scény. Politici prý nevnímají své poslání jako službu lidem, ale vítězí u nich vlastní ambice. Inu, doufejme, že si politici vezmou jeho slova k srdci. – Polský senát schválil kontroverzní zákon o ústavním soudu. Ten by neměl již rozhodnout prostou většinou, ale s rozhodnutím by musely souhlasit dvě třetiny ze třinácti soudců. Jinak pře zůstane nerozhodnuta. Celkově to povede k paralyzování této důležité instituce. – Lidé na Ostravsku a Karvinsku mohou být rádi za svou smogovou situaci. Obyvatelé čínských měst kvůli smogu vyhlašují nejvyšší stupeň poplachu, nevidí na krok. – I přes všechna ujištění redaktorů Novinek.cz ani letos nejsou Vánoce na sněhu. Užívejte druhého jara! (ToP)

Pátek: Šestadvacetiletý „mamánek“ z České Lípy proflámoval zůstatek na kreditní kartě jeho matky, ba co víc, čerpal do mínusu. Ta si pak ráno nemohla koupit svačinu. Když zjistila, co za tím stojí, podala na syna trestní oznámení. – Sovětský film Ironie patří k ukrajinským Vánocům skoro jako k těm českým Mrazík. Zdá se ale, že tento rok si ho vychutnali Ukrajinci naposled. Vystupuje v něm totiž herečka, která schvaluje ruskou anexi Krymu, což z celého filmu dělá zakázané ovoce. Tady by ovšem vláda mohla narazit, protože tradice je tradice. My o tom víme své. – Sebevrah zachráněn prezidentem! Tak by zářila titulka Blesku, kdyby se to stalo v Česku (- ano, jsme tak nadaní, že umíme i rýmovat). K incidentu však došlo v Turecku. Chlápek byl už už odhodlaný skočit, když tu jela kolem prezidentská limuzína a v ní sám Erdogan. Ten prohodil s potenciálním sebevrahem pár vět a chlápek měl hned lepší den. Kdejaký psycholog by se mohl nechat inspirovat – co ty na to, Ondřeji? (ToP)

Sobota: Jako již tradičně vyvolává sváteční projev Miloše Zemana rozpory. Tentokrát dopálil Jana Cempera, zakladatele skupiny Proti projevům nenávisti, který na Mílu plánuje podat žalobu za údajnou křivou výpověď ohledně jejich transparentů na demonstracích 17. listopadu. Kdo nepodává žaloby, není Čech. Nebo kdo nepíše petice nebo nepořádá demonstrace za cokoli. – Meteorologické prognózy nevyšly, na Vánoce byly extrémně vysoké teploty. Ale nezoufejte, na Silvestra prý bude mrznout. Protože někdy už ta zima přeci přijít musí! – Velká Británie vydala varování, že radikálové skupiny Pravá IRA se vrací ke starým metodám, a hrozí tedy nové teroristické útoky. Tak jasně, přeci se těmi arabáši nenecháme zahanbit, musíme vyrovnávat skóre, žé! – Ve městě Ajaccio na Korsice se vymkla protimuslimská demonstrace. Demonstranti při ní poničili a znesvětili tamní muslimskou modlitebnu, pokusili se spálit místní výtisky Koránu a následně napadli i zasahující hasiče. Vše se pravděpodobně neslo v duchu “párty hárd, voe”. Doufejme, že na silvestra nepojedou bomby. – Aby varování nebylo málo, Rakousko oznámilo, že teroristické útoky hrozí všem evropským metropolím. Prahy se toto ohlášení netýká. Tak nevíme, jestli máme být spokojení, nebo uražení. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*