Nejnovější

7 rad, abychom všichni kralovali internetovým diskuzím

V České republice vše řešíme na jednom místě. Optimista by řekl v posteli nebo v hospodě, pesimista by uvedl Poslaneckou sněmovnu. Řeč je samozřejmě o internetu.

Hlavní potřebou všech diskutérů je mít vlastní názor. Už při sledování politických debat je zřejmé, že argumentace často neslouží k výměně názorů, ale k poražení soupeře. Pokud se takto chovají naše elity, jak je na tom běžná internetová diskuze? Názory mají tendenci vyskytovat se ve skupinách, podobní lidé se sdružují a společně svoje názory nemění. Nechuť k přijetí myšlenky, že druhá strana by mohla mít pravdu, způsobuje bramborový salát. Ostatně, jsou ho dnes plné internety. Mohli bychom se rozepisovat o morální odpovědnosti, slušném vychování nebo třeba základech logiky. Místo toho přinášíme manuál, moudro, jak zvítězit v internetových diskuzích. Staňme se králi sociálních sítí, Novinek a Aeronetů. Zažijme pocit vítězství, nechme všechny pod sebou!

Manuál českého diskutéra aneb Můj názor přetrvá!

1) Zapomeňme na pravou identitu! Správný hrdina se nestydí svůj názor prezentovat pod jménem postavy z oblíbeného filmu a fotkou králíka. Jednotlivé výroky totiž překryjí fakt, že zadané jméno prošlo vypatlátorem.

2) Správná typografie je bytostně důležitá. Základem je Caps Lock, protože ten jediný přitáhne pozornost k výsostným hypotézám. Nezapomínejme také na vyjádření zapálenosti pro téma a vykřičníky nasázené jak mrkev.

3) Pro podložení názorů je třeba použít patřičné zdroje. Neověřené a zaujaté jsou tím nejlepším, z čeho lze čerpat. Neostýchejme se prezentovat je za legitimní informace. Když je sdílí naši politici, je to pravda.

4) Jděme do extrémů. Faktické chyby, vynechaný obsah nebo absence názoru protistrany, nejsou nic jiného než americká propaganda z rukou židofašistických novinářů placených petrodolary. Za zabitého lachtana beztak můžou imigranti.

5) Opozici rozdrťme v zárodku. Není možné, aby někdo s jiným názorem mohl mít pravdu. Urvěme se, zasypmee protivníka urážkami, pochybnostmi o jeho inteligenci a kompetenci pro schopnost číst a psát. Nedejme mu šanci sebrat rozum a vyhřívejme se v záři LCD triumfu.

6) Pozvědněme debatu výše! Nebavte se vůbec o videu, článku nebo daném tématu. Strhněte debatu do končin, o jakých se Kolumbovi ani nesnilo. Imigranti jsou nyní vděčné téma, které je třeba rozebírat u zdražených banánů. Stálice jako Kalousek nebo americká propaganda jsou ale stále živé, neváhejte je použít.

7) Pokud je naše pozice narušena, nic není ztraceno. Kopejme kolem a kousejme zubama! Chyby jsou v gramatice, ve jménu oponenta – přinejmenším je vzdálený příbuzný Rothschildů. Pokud selže i toto, jsou v záloze nefalzifikovatelné poznámky jako “Tvoje máma…”.

Diskuze řízená výše uvedenými pravidly zaručí, že kralovat budeme všichni. Nebudeme muset řešit, zda jsou naše argumenty správné a logické, nebo snad dokonce pravdivé. Všichni se budeme moci poplácat za to, že máme svůj názor a jen se  budeme veselit. Diverzita bude.

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*