Nejnovější

Bůh chtěl udělat svět za 12 dní, Putin mu dal jen 6

Konec mistrovství světa v ledním hokeji přinesl dvě zcela nenavazující zprávy. Ruský výběr prohrál s Kanadou 1:6 a Jeho velevážené Putinstvo v přátelském utkání all-stars týmů (složených z politiků, bývalých hokejistů a dalších náhodných osob) vstřelilo osm gólů. I Jarda Jágr bledne závistí ve stínu úžasnosti tohoto ruského renesančního muže.

Krátce po těchto událostech naši mediální analytici zachytili zajímavé příspěvky v českých diskuzích. Jejich základ zněl asi takto: Kdyby hrál Putin v hokejové reprezentaci, bezesporu by Kanadu ve finále porazili! A protože jsme Osel, tak se k tomuto fenoménu připojíme. Za spolupráce s předními historiky, sociology a filozofy jsme pro vás sestavili seznam událostí světových dějin a pozic, kde by se Putinovi vedlo lépe než jakémukoli jinému vládci.

1) Kdyby byl Putin u podpisu Mnichovské dohody v roce 1938, Hitler by Československo odevzdal Sovětskému svazu. Pakt Molotov-Ribbentrop by pak počítal s celým Polskem pro SSSR. Otázkou je, jestli by to bylo pozitivum.

2) Kdyby Abrahama Lincona nahradil Vladimír Putin, Proklamace emancipace by zrušila otroctví na celém světě. A Johna Bootha by zneškodnil svými licousy. Problém by byl ten, že kvůli jeho úžasnosti by Mount Rushmore obsahovala jen jeden obličej.

3) Kdyby Putin vedl lid židovský z Egypta… ale co si nalháváme, to by dělat nemusel. Svrhl by faraona založil svrchovaný stát Izraegypt. A z morových ran by potřeboval jen zatmění Slunce, aby se u toho nespálil.

4) Představte si Bitvu u Thermopyl, kde by Leonida nahradil Vladimír. Zack Snyder by musel přemýšlet nad názvem filmu, „Jeden: Bitva u Thermopyl“ nezní moc epicky.

5) A z Řecka do Říma, kde by Putin nahradil císaře Nera. Vždyť on přeci s Velkým požárem neměl nic společného, a kdo mu to nevěřil?

6) Neumíte si představit Vladimíra Putina jako muže víry? To je škoda – kdyby kázal v Betlémské kapli, církev by jeho změny přijala bez prodlení. A v Kostnici by museli ugrilovat něco jiného.

7) A přejděme k ještě výsostnějším činům! Víte, že Vladimír Putin mohl zabránit 1. světové válce? Na rozdíl od Františka Ferdinanda d’Este by se totiž v Sarajevu vyhnul kulkám. Německo by tedy přišlo o záminku a Vladimír by mohl v klidu vypátrat sídlo atentátníků.

8) I válka ve Vietnamu by bezesporu vypadala jinak, kdyby Putin nahradil Ho Či Mina. Severní Vietnam by zabral Jižní Vietnam a nikomu by s tím nic nedělal. Novinářům by pak zarputile tvrdil, že on nikdy Severní Vietnam nepodporoval. Ale přesto, uvažte – žádná válka! Hippies by v Americe měli takovou radost.

9) I sovětská tajná služba KGB by fungovala daleko efektivněji, kdyby pro ni pracoval Vladimír Putin. Oh, wait a minute…

10) Kdyby Vladimír Putin hrál rock ´n´ roll, určitě by Elvise nechal daleko za sebou. Alespoň deset nebo dvacet kilo za sebou.

11) Jak by asi vypadala trojská válka, kdyby stál Vladimír Vladimírovič na straně Trojanů? Nejpve by sežvýkal Achilla i s patou a nakonec by Řekové ještě radostně vpustili do tábora obrovského dřevěného Vladimíra.

12) Vladimír Putin se narodil 7. října 1952. Chuck Norris 10. března 1940. Náhoda? Nemyslíme si.

13) Skotská rebelie vedená Williamem Wallacem by ani nezačala, kdyby Anglii vládl Vladimír Putin. On by všem těm transkám pořádně naložil.

14) Kdyby byl Putin Matka Terez, on už by těm chudým a nemohoucím vysvětlil, že se mají cítit lépe.

15) Být Vladimír Putin na místě Tomia Okamury, Úsvit je stále kompletní, Zilvar si líže kulky v lochu a přímá demokracie vynese jeho stranu do volebních výšin.

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*