Nejnovější

Zaručený recept na jarní očistu. Jídlo, běh a ezoterika

Zdroj obrázku: parfumes. cz

Mohlo by se zdát, že u nás na Oslu nejíme, nespíme a nechodíme na záchod (tedy jsme takovou nepatrnou kopií severokorejských vůdců), ale opak je pravdou. Lifestyle je pro nás to nejvíc nejdůležitější, a tak se mu věnujeme, jak jen to jde. Kupříkladu teď na jaře bojujeme s následky nezřízeného hodování a pátráme po zaručeném receptu na krásu.

Pochopitelně nehledáme recept na ledajakou krásu, ale krásu přímo starořeckých měřítek. Kalokaghátia, tedy ideál dokonalého souznění těla a duše, je zcela běžný u redaktora spojeného s naším webem. Ambiciózní cíl, za jaký lze kalokaghatiu zaručeně považovat, se stanovuje snadno, avšak cesta k jeho dosažení lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Marně si nyní vyčítáme všechny ty koblihy, které nám přišly do redakce, úhledně zabalené do starého vydání Mladé fronty, podepsané iniciálami AB. Kam zmizel koš Kosteleckých uzenin? Deprese se natolik prohloubila, že už ani sépiové barvy by dostatečně nepodkreslily tíhu okamžiku. V takový moment je třeba pořádná vzpruha v podobě jarní celotělové očisty. A co bychom to byli za Osly, kdybychom nepřišli s vlastním receptem?

Je třeba se očistit morálně a pak vypít biomrkev pocházející z neincestního chovu

Ačkoliv se může zdát, že vaše tělo trpí pouze fyzickým zanedbáním, opak je pravdou. Pokud máte to štěstí a žádná z vašich čaker nevykazuje známky nerovnováhy, popřípadě očipování, nejásejte. Pravděpodobně se totiž nacházíte v přechodném období a vaše budoucnost (krom toho, že je ukryta v kartách) vám přichystala skutečně nevšední dávku emocí, téměř jako z Ordinace. První pravidlo jarní očisty podle Osla zní: hlad je nejlepší kuchař. Zaručený recept vyzkoušený již mnoha generacemi. Máme celou řadu pozitivních recenzí od známých dietologů v čele s J. V. Stalinem (trenér a food consultant ve společnosti Ukrainian famine and fitness). Tato očistná metoda funguje prakticky ve většině zemí centrální Afriky a podle místních, citujeme: „se většina obyvatel cítí“. Obecně lze konstatovat, že blaženost vychází převážně z obsahu našeho žaludku. Pokud vám hladovění přijde jako nepřirozené a máte chuť na tyčinku z OSN, tak si předem přečtěte, z čeho je taková pochutina vyrobena. Častý neduh většiny potravin lze odhalit právě četbou složení. Není totiž problém z uvedených informací vyvodit, že pochutiny pocházejí z naprosto rozvráceného prostředí. Jsou geneticky modifikovány, chemicky upravovány, sexuálně obtěžovány a v nemalé míře dochází k případům, kdy potraviny pohrdají náboženstvím a tíhnou ke komunismu.

V jídle je síla, v posilovně činky, v kavárně vše, co potřebuji

Ať už naprosto vyhladovělí, nebo nasycení bio produkty, nesmíme začít zdravotně stagnovat. Fyzický pohyb patří mezi nejlepší varianty, jak udržet své tělo krásné a fit. Běžnou překážkou, pomineme-li absenci končetin, se často stává přirozená lenost. Ostatně komu by se chtělo opouštět pohodlí domova či kavárny, když nehoří? Jediné, co nás dřív nadzvedávalo z polstrovaných křesel, byly Zemanovy výroky, ale v poslední době už ani ty příliš nefungují, neboť celá situace kolem Hradu začíná připomínat Kafkovy romány a ty jsou mezi kavárenskými povaleči a hipstry docela oblíbené čtení. Nezbývá proto než přijít se zcela inovativním přístupem. Jako módní záležitost posledních let by bylo vhodné připomenout motivační citáty. Většinou pocházejí z hlav různých sportovců, myslitelů, guruů (aka Tomáše Kluse) a dalších neporazitelných lidiček. Dříve se jednalo čistě o záležitosti čtrnáctiletých dívek. Autoři nabádali pubescentní hormonálně rozložené jedince, aby se smířili s tím, že jsou hnusné, tlusté a dalších 50 let budou každý měsíc nenávidět své pohlavní ústrojí. Později se ukázalo, že každý má v sobě čtrnáctiletou dívku, a tak podobné citáty zaplavily stránky s kulturistikou, uměním a dokonce i servery určené pro mladé a nadějné manažery nadnárodních firem. Osel je mixem všech těchto institucí, proto přicházíme se zcela originálním přístupem, jak čtenáři ukázat skutečnou podstatu lidského bytí.

Osel radí: odejdeš tam, kde žiješ

Po přečtení mnoha učených knih jsem zjistil, že skutečná lidská moudrost se ukrývá někde úplně jinde než v teologických a filosofických spisech nebo článcích z per nesmrtelných žurnalistů. Skutečná a nefalšovaná moudrost pochází z internetu. Konkrétně z youtube kanálu, který spravuje CaryMaryFuck. Tento fantom českého youtube usilovně shromažďuje záznamy pořadů z let devadesátých (například oblíbené DOREMI) a nejlepší scénky, s náležitým komentářem pod videem, poté sdílí. Jeho hlavní náplní práce však zůstává monitorování televizních ezo programů nadupaných různými věštci, kartářkami a jinými nadpozemskými bytostmi. A právě zde, náš milý čtenáři, nalezneš poslední díl skládačky k tomu, jak provést svou jarní očistu. Nejde o to, zda ti přijdou videa nebo jejich popis vtipný. Jde o moudrost, která se v nich ukrývá, neboť ty na ně obdivně hledíš a říkáš si… myslím, že pro dnešek bylo internetu dost… Vypneš počítač a jdeš ven. A to je ten nejdůležitější jarní detox.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*