Nejnovější

Přehled týdne 13. 4. – 18. 4. 15

Jsme zahlceni informacemi, musíme si pomáhat. Osel pro vás vybírá jen ty nejdůležitější, ať se můžete tvářit chytře a fundovaně. Nám to prochází.

Pondělí 13. 4.: Francouzi, kteří zrovna neprohrávají žádnou válku, řeší domácí politiku. Aby systém jejich reforem pochopil i prostý francouzský člověk, využili k propagaci hlášky ze seriálu Hra o trůny. „Bratři rytíři, kteří drží stráž na Zdi, bdí dnem i nocí, v zimě a pod sněhem, a brání království. Nezapomeňte vzít v úvahu obtížnost jejich mise, která jim umožňuje odejít předčasně do důchodu podle výše obětí, které přinesli.“ Toliko k důchodové reformě. Nám nezbývá než říct: „You know nothing, Jon Snow.” – Nejvyšší blahorodí Zeman prohlásil, že pokud se nenajde neexistující Peroutkův článek o gentlemanovi Hitlerovi, tak se omluví. Jestliže někdo jásá nad vystřizlivěním našeho vladaře, nutno říct, že přichází Kazisvětovo ale. Ale Peroutka byl podle Zemana, ústy jeho mluvčího Ovčáčka, stejně nácek, který se válel po kavárnách, a vůbec, hajlování byl určitě jeho vynález. – Zemřel Günter Grass, autor Plechového bubínku. To jsem taky nečetl.

Úterý 14. 4.: Poláci říkají ne průjezdu Putinových motorkářů. Vyvadil nechápavě kroutí hlavou, my bychom chtěli kroutit Vyvadilem. – Pokus o vyhnání Krndy z pražské radnice ústavní formou nevyšel. Dokonce ani defenestrace nevyšla, když vyhodili primátorku oknem a ona se vrátila Blankou. – Sotva se zdálo, že na Hradě začnou být užiteční a přestanou hledat neexistující blbosti, vytasil se Miloš s neexistující maturitní otázkou vztahující se k počtu bytů, ve kterých měla bydlet Božena Němcová. Ovčáčku, hledej! No, kde je Boženka? No, kde je Boženka?? – Bratia Slováci nejspíše zapomínají rodnou řeč, když se na ně chrlí české pohádky a jejich původní maďarština ze zbylých institucí, proto si chtějí zavést kvóty do rádií. Hlásné trouby by měly distribuovat posluchačům alespoň 20 % domácí hudební produkce. Jen nevím, zda už tak nemají dost Elánu a Mekiho Žbirky.

Středa 15. 4.: Pošťačku na Orlickoústecku vyděsil pláč linoucí se z jednoho balíčku. Neváhala a kontaktovala policii. Pak taky kontaktovali adresátku, a když se všichni sjeli na poštu, uvařili si čaj a proběhla úvodní zdvořilostní konverzace, tak společně dáreček otevřeli. Uvnitř byla panenka, které vypadl dudlík. Zasahující policisté zanalyzovali situaci a vrhli se hračce pomoci. Nasadili jí šidítko do papule a jelo se dom. Zasahující strážníci jsou nominování na státní vyznamenání. – Náš oblíbenec a mistr skvělých nápadů, ministr školství Chládek, přišel s geniálním návrhem. Prvňáci (taková ta malá verbež, co nepouští důchodce sednout v emhádéčku) by měli od státu dostat tablety jako učební pomůcku. Chápete? Ta-ble-ty.

Čtvrtek 16. 4.: Na věčnost se odporoučel mistr české politiky a odborník na nemovitosti, Standa Gross. Před smrtí našel Krista, ačkoliv nikdo nenahlásil jeho zmizení. Byl to prostě poctivý skautík. – Putin prohlásil, že Rusové a Ukrajinci jsou jeden národ. Měli by přestat blbnout a konečně se nechat obsadit celí. – Vatikán odmítá přijmout francouzského velvyslance. Je sice katolík, ale také je gay, což Vatikánu vadí. Už tak prý pro ocasy není k hnutí. – Začalo jaro a lodě s africkými běženci proudí na sever. Hodně se jich utopí, protože černoši neumí plavat (není to rasismus, když je text myšlen jako umělecké vyjádření). Na jedné z lodí došlo k incidentu, během kterého muslimští běženci házeli do moře křesťany, aby se jim lépe utíkalo. Dává to smysl. Alláh byl podle Koránu neplavec a Ježíš chodil po vodě, tak jaké pak copak?

Pátek 17. 4.: Meteorologové bojují proti Islámskému státu. Vyškrtli jméno ISIS ze seznamu jmen udělovaných hurikánům. Tahle bolela. – Když Andrej Babiš nelyžuje, nehádá se s Kalouskem, nebo nemonopolizuje české zemědělství a média, tak se soudí s novináři, kteří jej přejmenovali na Babisconiho. Babišova argumentace se bude zřejmě opírat o fakt, že nezletilé dívky jej zajímaly naposledy, když dělal u Stb. – Hynek Kmoníček, šéf zahraničního odboru Hradu, se nás snaží zmást. Údajně nemáme jeho nadřízeného brát vážně, protože mu jeho občané kladou dementní otázky, na které lze odpovědět pouze jako…no tak, jak odpovídá náš pan prezident. Ovčáček se však ohradil: „Kmoníček kecá, protože Miloš má své poddané rád a určitě to nejsou dementi, dement je jedině tak Kmoníček, protože…no o tom se určitě nějaký článek dá dohledat.”

Sobota 18. 4.: Michaela Fialová, dívka, která opustila kuchyni, vzala pušku a odjela likvidovat nebohá africká zvířátka, tvrdí, že některé fotky z lovů nemůže zveřejnit, protože by je lidé neunesli. Pokud loví nahá, je pánská část naší redakce ochotna toto riziko podstoupit. – V Oklahomě v USA zavedli použití plynu jako formu trestu smrti. A pak že v americe vládnou židi. – Vláďa Putin odmítl přímou odpověď na otázku, zda Rusko uzná separatistické republiky. Prý bude záležet na situaci. Asi až naprší a uschne. Nebo až padne západní ukrajinská vláda. Možná.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*