Nejnovější

Přehled týdne 6. 4. – 11. 4. 15

Týden uběhl rychleji než Pistorius od manželky a Houpací Osel se hlásí s pravidelnou dávkou humoru a informací. Není důležité, zda se něco z těchto událostí skutečně událo, důležité je, že my tomu věříme. 

Pondělí 6. 4.: Hody hody doprovody, já jsem malý zajíček! S takovou pěknou básničkou přišel ke dveřím Hradu na mrskačku americký velvyslanec Schapiro. Dveře však našel zavřené. – Únosci v Libyi propustili část zajatců, náš krajan však zůstává lapen. No jo, tak to dopadá, když se dvě holky vydají na nebezpečnou cestu dál než do Chorvatska. Hanba. – Rozjímání v kostelíčku pokazil věřícím v Podolí na Brněnsku muž s kyjem. Kurážného chasníka z chrámu Páně vyhodili, ale on přísahal na boží hrob, že se vrátí s granátem a všecky je, citujeme, „foafhoufewu vyhodí dojowgiwoig luftu”. Přijela zásahová jednotka s alkohol testrem a případ vyřešila. Tři promile. Šťastné Velikonoce!

Úterý 7. 4.: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel patří mezi mé oblíbené knihy, ačkoliv jsem ji ještě nečetl. Názvem se však měl inspirovat stoletý stařík v New Jersey, který místo exitu místnosti zapracoval na exitu manželky. Konkrétně ji exitoval sekerou. – Řekové na chvíli přerušili siestu a přečetli si učebnice dějepisu. Zjistili, že ve čtyřicátých letech minulého století je okupovala vojska nacistického Německa. Jelikož vládnoucí SYRIZA Řekům pravidelně představuje Enží Merkelovou jako Hitlera v sukni, rozhodli se potomci Sokratovi, že ze Spolkové republiky Německo vytáhnou nějaký cash. Padl návrh na odškodné ve výši 279 miliard eur. Němci pověřili tým vědců, aby se podívali v archivech po návodu na výrobu cyklonu.

Středa 8. 4.: Na Blízkém východě našli v lednici tělo dvaaosmdesátileté ženy. Nález učinili v malém slovenském městečku Krompachy. Vnuk, který tělo chladil, tvrdil zvědavcům, kteří se ptali po jeho babičce, že gerontní příbuzná je na malinách. –  Zabitá desetiletá holčička z Donbasu nebyla zabitá. Dokonce ani nikdy nebyla. Stanovisko holčičky k případu usilovně zjišťujeme. – Pražská čistička vod nezvládá čistit extrémně znečištěnou vodu. O příčině se v úzkých kanálnických kruzích erudovaně diskutuje. Náš informátor v redakci MF DNES potvrdil, že se pracuje s teorií o úmyslné romské sabotáži. 

Čtvrtek 9. 4.: Steve Jobs se snažil vytvořit něco úžasného, když porodil firmu Apple. Když se však narodil Zdeněk Appl, rodiče museli nejspíše tajit, že jsou sourozenci. Jak jinak si vysvětlit, že Zdeněk pobíhá po Terezíně a močí na hroby obětí holokaustu? – Babišovu Agrofertu loni přiteklo rekordní množství peněz z dotací. Už chápeme Andrejovo vyjádření o tom, že není politik. – Prezident Miloš Zeman se důvěrně svěřil monackému knížeti, že v mládí byl zamilován do jeho matky. Takovou větu chce každý chlapec slyšet.

Pátek 10. 4.: Vzpomínáte si, co jste dělali ve třech letech? Já ano, kadil jsem do plen a rodiče se báli, že jsem retardovaný. Jak se později ukázalo, jsem. Ovšem severokorejský vůdce Kim Čong Un ve třech letech řídil auto a v devíti pak vyhrál jachtařský závod, za což mu patří uznání jeho lidu. Školáci se na základních a středních školách v superdemokratické KLDR o úžasných dobrodružstvích Kim Čong Vepříka dozvídají s úsměvem na tváři a kalašnikovem mezi lopatkami. – Vědci z Texasu (jůesej) se pustili do odvážného experimentu. Po shlédnutí filmu Tučnáci z Madagaskaru objevili, že existuje tučňák. Hloubavé vědce zaujala převážně kolébavá chůze tohoto zvířátka, a tak vzali spešl povrch, po kterém nechali kolébat samotného představitele Kowalského. Zjistili, že kolébání je způsob, jakým se tučňák pohybuje. Woooow.

Sobota 11. 4.: Čína přišla s dalším ambiciózním stavebním plánem. Po smělé stavbě obří vodní nádrže v zemětřesné oblasti by chtěli spojit Nepál s Tibetem (pradávným čínským územím) pomocí železnice. A kde jinde kopat, než pod nejvyšší horou světa, Mount Everestem? Na vyhloubení tunelu byla přizvána, kromě firmy Metrostav, i Adriana Krnáčová. – Velký průlom ve vztazích mezi USA a Kubou znamenala schůzka Baracka Obamy a Raúla Castra v Panamě. Potřásli si pravicemi, což jasně ukázalo, že se Kuba odklání od levice. Ano, víme, že tenhle byl slabší. – Karel Gott vyhrál Týtý. Další cena do rodiny Gottových. Avšak má Týtý větší hodnotu než Zlatý David paní Ivanky? To ukáže až čas.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*